ΑρχικήΓΕΥΣΗΤο γλυκό του φθινοπώρου: Crumble μήλο-αχλάδι

Το γλυκό του φθινοπώρου: Crumble μήλο-αχλάδι

Το φθινόπωρο φτάνει σιγά-σιγά και αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα νόστιμο,φθινοπωρινό γλυκάκι να μας ανεβάσει τη διάθεση!

Πανεύκολο γλυκό, με εναλλαγή υφών, ότι πρέπει για όταν βγει από τον φούρνο…

Υλικά

Για τη γέμιση

3 μήλα πράσινα
3 αχλάδια
χυμό από 1 λεμόνι
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
κανέλα
γαρίφαλο
μοσχοκάρυδο

Για το crumble

150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα φρούτα από τη φλούδα και τους σπόρους και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ στο οποίο προσθέτουμε και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Στη συνέχεια το μείγμα αυτό το απλώνουμε σε ένα πυρέξ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το crumble εκτός από το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε και το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας  μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα φρούτα στο πυρέξ.
Ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να γίνει ωραίο και τραγανό το crumble.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα