fbpx
Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΓΕΥΣΗ Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο: Το μυστικό για πατάτες τραγανές, γλυκές και...

Μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο: Το μυστικό για πατάτες τραγανές, γλυκές και μυρωδάτες

Μπιφτέκια με πατάτες, ένα φαγητό που μπορείτε να πειραματιστείτε και να ξεφύγει από τα συνηθισμένα.

Συγχρόνως είναι ένα φαγητό που αγαπά όλη η οικογένεια. Σε ποιον δεν αρέσουν τα αφράτα μπιφτέκια και οι πατάτες φούρνου; Σε αυτή όμως τη συνταγή θα βρείτε έναν διαφορετικό τρόπο για να φτιάξετε τις πατάτες. Επίσης, τα μπιφτέκια δεν έχουν πολλά υλικά για να έχουν έντονη τη γεύση του κρέατος.

Υλικά για 4 μερίδες Μπιφτέκια με πατάτες

6 μέτριες πατάτες
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγο σκόρδο σε σκόνη
1 κύβο κνορ
πιπέρι-ελάχιστο αλάτι
λίγο κουρκουμά
λίγο κύμινο
λίγο ελαιόλαδο

Για τα μπιφτέκια

500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτάλι της σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
5 φρυγανιές τύπου Elite
4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο -ή απλό ξύδι
Λίγη ρίγανη

Εκτέλεση της συνταγής Μπιφτέκια με διαφορετικές πατάτες

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια με τις φρυγανιές μουλιασμένες και στυμμένες καλά.
Ανακατεύουμε -ζυμώνουμε όλα τα υλικά τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και με λαδωμένα χέρια τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε καυτό στην αρχή τηγάνι γκριλ γυρνώντας τα τακτικά να ψηθούν κι από τις δυο πλευρές.

Αν δεν έχουμε τηγάνι γκριλ τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου. Τα μπιφτέκια αυτά είναι πολύ αφράτα και φουσκωτά, δεν προσθέτουμε τίποτα περισσότερο γιατί θέλουμε να θυμίζουν έντονα μπριζόλα ψητή.

Πατάτες

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Με το χοντρό σύρμα των πιάτων τις τρίβουμε λίγο να φύγει η πολύ φλούδα -δεν τις καθαρίζουμε – τις ξεπλένουμε καλά ξανά και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Μόλις δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι και τρυπιούνται εύκολα ,προσθέτουμε τον κύβο που τον έχουμε ήδη τρίψει, το αλατοπίπερο, το σκόρδο σε σκόνη, το κύμινο και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε με προσοχή μην τις διαλύσουμε.

Με το που θα σωθεί σχεδόν όλο το νερό προσθέτουμε το λάδι την κουταλιά μουστάρδας και την γλυκιά πάπρικα, τις ανακατεύουμε με προσοχή και τις ψήνουμε για 5 με 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο μπορείτε να το συνοδέψετε με μια πράσινη σαλάτα ή με μια χωριάτικη σαλάτα.

 

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Αποκατάσταση δρόμου Καναλάκι – Αηδονιά

Ο Δήμος Πάργας συνεχίζει τις παρεμβάσεις που αφορούν επίλυση προβλημάτων που προκάλεσαν έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή το προηγούμενο διάστημα. Δυο...

Eπιστημονικό συνέδριο για τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Άρτα.

Ο Μουσικοφιλολογικός Σύλλογος Άρτης "O Σκουφάς", σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργανώνουν επιστημονικό συνέδριο για τα εκατό χρόνια...

Ανακοίνωση – Ενημέρωση για την υποχρέωση σήμανσης, καταγραφής και στείρωσης ζώων συντροφιάς

Ο Δήμος Ζηρού σε συνεργασία με την Επιτροπή Παρακολούθησης και Διαχείρισης Αδέσποτων ζώων Συντροφιάς στα πλαίσια ενεργειών αντιμετώπισης του φαινομένου της διαρκούς αύξησης του πληθυσμού αδέσποτων ζώων και...

Στην πρόσληψη 80 ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την καθαριότητα σχολικών μονάδων προχωρά ο Δήμος Αρταίων

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα την υγεία των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών, προχωρά στην άμεση πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου...