ΑρχικήΓΕΥΣΗΖυμαρικά με τόνο και ελιές

Ζυμαρικά με τόνο και ελιές

Μία συνταγή της στιγμής, φθηνή,νόστιμη και πολύ ελαφριά.Κατάλληλη για όσους βρίσκονται σε διατροφή.Ιδανική για το καθημερινό μας τραπέζι.

Υλικά

500 γρ.ταλιατέλες
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα ντοματάκια κονσέρβας μαζί με το χυμό
1 βαζάκι τόνος στραγγισμένος
½ φλιτζ. τσαγιού πράσινες ελιές ψιλοκομμένες
λίγη ρίγανη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Μετά προσθέτουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε για άλλο 1/2 λεπτό και σβήνουμε με τα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους.
Ρίχνουμε περίπου ένα φλιτζάνι από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Τότε προσθέτουμε τον τόνο και τις ελιές, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.Σερβίρουμε!

 

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα