fbpx
ΑρχικήΓΕΥΣΗΡιζότο με μανιτάρια

Ριζότο με μανιτάρια

Συστατικά
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1/2 κούπα κρασί λευκό
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 800 ml νερό ζεστό (για τον κύβο)
  • 70 γρ. μπόλικη παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι φρέσκο 4-5 κλωνάρια, μόνο το φύλλο για το σερβίρισμα

Για τα μανιτάρια

  • 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
  • Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
 Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε απαλά συνεχώς.
  • Προσέχουμε να εξατμιστεί όλο το κρασί πριν ξεκινήσουμε να προσθέτουμε το ζωμό ώστε να μην είναι ξινό το ριζότο.
  • 

Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία ρίχνουμε αρκετό ζωμό, ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο, δηλαδή να είναι κρεμώδες αλλά al dente.
  • Ρίχνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το ριζότο μας.
  • Αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό ρίχνουμε λιγό νερό ακόμα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να ”ξεκουραστεί” μέχρι να ετοιμάσουμε το ριζότο μας.
  • Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι που το έχουμε κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δύο δόσεις χρησιμοποιώντας 1 κ.σ. ελαιόλαδο τη φορά.
  • Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν πολύ ωραίο χρώμα.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη..
  • 
Μόλις το ριζότο είναι έτοιμο, ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι (πιπέρι, ζωμό κ.λ.π. – πρέπει το ριζότο να είναι κρεμώδες).
  • Σερβίρουμε αμέσως με τα σοταρισμένα μανιτάρια και τρίβουμε λίγη ακόμα παρμεζάνα από πάνω.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

- Advertisement -

Τελευταία Νέα