Ένα από τα νοστιμότερα πιάτα, με ελάχιστο κόστος και απλά υλικά.
400 γρ. ρύζι αρμπόριο
150 γρ. αρακάς (ή φασολάκια)
250 γρ. καρότα
1 κρεμμύδι
1 κύβος ζωμός λαχανικών
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε δύο λίτρα νερό διαλύουμε τον κύβο λαχανικών, αφήνουμε να πάρει βράση και το φυλάμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες ή μπαστουνάκια τα καρότα.
Σε τηγάνι βάζουμε τη 1 κ.σ. λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε τα καρότα για 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά (ή τα φασολάκια) και 1 ποτήρι νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ακόμη. Λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ρύζι, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε στη δεύτερη κουταλιά λάδι σε χαμηλή φωτιά και σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος.
Προσθέτετε και το μείγμα ρυζιού και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα. Ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Σε περίπτωση που χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη για να μην στεγνώσει το ρύζι.