ΑρχικήΓΕΥΣΗEκλεκτοί ελληνικοί μεζέδες στο Βερολίνο

Eκλεκτοί ελληνικοί μεζέδες στο Βερολίνο

Οι ελληνικές ταβέρνες, ρουστίκ και παραδoσιακές, θυμίζουν κάτι από Ελλάδα στη Γερμανία. Είναι ιδιαίτερα αγαπητές για τη ζεστή, φιλική τους ατμόσφαιρα αλλά και τους εκλεκτούς μεζέδες, που έχουν την τιμητική τους. Τα αδέρφια Γκόρτσας έχουν στον κατάλογο της δικής τους ταβέρνας με το όνομα «Ουσία» πάνω από εκατό διαφορετικούς μεζέδες.

Στην ταβέρνα «Ουσία»

Οι ελληνικές ταβέρνες, ρουστίκ και παραδoσιακές, θυμίζουν κάτι από Ελλάδα στη Γερμανία. Είναι ιδιαίτερα αγαπητές για τη ζεστή, φιλική τους ατμόσφαιρα αλλά και τους εκλεκτούς μεζέδες, που έχουν την τιμητική τους. Τα αδέρφια Γκόρτσας έχουν στον κατάλογο της δικής τους ταβέρνας με το όνομα «Ουσία» πάνω από εκατό διαφορετικούς μεζέδες.

 

«Οι παππούδες μου είχαν ένα μικρό μαγαζί σε ένα ελληνικό χωριό, μεγαλώσαμε όλοι με την ελληνική κουζίνα. Με μπαχαρικά, με τα ελληνικά φαγητά, το ελληνικό τραπέζι. Η παράδοση παίζει σημαντικό ρόλο και εμείς θέλουμε να παραμείνουμε αυθεντικοί. Θέλαμε να φέρουμε στο Βερολίνο την παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα», αναφέρει ο Αθανάσιος Γκόρτσας.

Μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας

«Οι παππούδες μου είχαν ένα μικρό μαγαζί σε ένα ελληνικό χωριό, μεγαλώσαμε όλοι με την ελληνική κουζίνα. Με μπαχαρικά, με τα ελληνικά φαγητά, το ελληνικό τραπέζι. Η παράδοση παίζει σημαντικό ρόλο και εμείς θέλουμε να παραμείνουμε αυθεντικοί. Θέλαμε να φέρουμε στο Βερολίνο την παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα», αναφέρει ο Αθανάσιος Γκόρτσας.

 

Δεκαπέντε χρόνια μετά το πρώτο εστιατόριό τους τα δύο αδέρφια από την Ελλάδα αποφάσισαν να επεκτείνουν την επιχείρησή τους. Σε ένα πρώην φαρμακείο άνοιξαν τη νέα ταβέρνα τους με 120 θέσεις. Τα παλιά ράφια του φαρμακείου διατηρήθηκαν ως στοιχείο της διακόσμησης. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο και σίγουρα τραβά τα βλέμματα.

Από φαρμακείο, ταβέρνα

Δεκαπέντε χρόνια μετά το πρώτο εστιατόριό τους τα δύο αδέρφια από την Ελλάδα αποφάσισαν να επεκτείνουν την επιχείρησή τους. Σε ένα πρώην φαρμακείο άνοιξαν τη νέα ταβέρνα τους με 120 θέσεις. Τα παλιά ράφια του φαρμακείου διατηρήθηκαν ως στοιχείο της διακόσμησης. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερο και σίγουρα τραβά τα βλέμματα.

 

Τα Mπαχαρικά, τα λαχανικά, ο βασιλικός, ο μαϊντανός, η ρίγανη παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Όπως και τα σπάνια μυρωδικά. Το ψητό αρνάκι είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα ελληνικά πιάτα. Στην ταβέρνα «Ουσία» σιγοψήνεται για τουλάχιστον δύο ώρες σε χαμηλή φωτιά μέσα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού.

Μεσογειακή κουζίνα

Τα Mπαχαρικά, τα λαχανικά, ο βασιλικός, ο μαϊντανός, η ρίγανη παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Όπως και τα σπάνια μυρωδικά. Το ψητό αρνάκι είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα ελληνικά πιάτα. Στην ταβέρνα «Ουσία» σιγοψήνεται για τουλάχιστον δύο ώρες σε χαμηλή φωτιά μέσα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού.

 

«Το αρνί είναι ένα από τα εθνικά φαγητά μας. Τρώγεται είτε το Πάσχα, είτε σε γάμους είτε σε άλλες περιστάσεις, σερβίρεται πάντα χωρίς πρόβλημα. Κυρίως μαγειρεμένο στον φούρνο ή στη σχάρα», εξηγεί ο Αθανάσιος Γκόρτσας... κυρίως στους Γερμανούς πελάτες που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική κουζίνα.

Αρνάκι όχι μόνο το Πάσχα

«Το αρνί είναι ένα από τα εθνικά φαγητά μας. Τρώγεται είτε το Πάσχα, είτε σε γάμους είτε σε άλλες περιστάσεις, σερβίρεται πάντα χωρίς πρόβλημα. Κυρίως μαγειρεμένο στον φούρνο ή στη σχάρα», εξηγεί ο Αθανάσιος Γκόρτσας… κυρίως στους Γερμανούς πελάτες που δεν γνωρίζουν καλά την ελληνική κουζίνα.

- Advertisement -

Τελευταία Νέα