Δυο λόγια για τη σφραγίδα πιστοποίησης Halal που συζητείται σε κάποια διαδικτυακά μέσα τις τελευταίες μέρες.
Για την παραγωγή των τυριών μας χρησιμοποιούμε ανέκαθεν, αποκλειστικά ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα, που συλλέγουμε καθημερινά από τους περίπου 1.800 συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους μας. Έτσι παράγεται εδώ και χρόνια το τυρί που ξέρετε και αγαπάτε!
Τι σημαίνει η σφραγίδα πιστοποίησης Halal στο τυρί;
Ένα τυρί, για να λάβει την πιστοποίηση Halal, πρέπει να παρασκευάζεται
με πυτιά που δεν είναι ζωικής προέλευσης κι όταν παράγεται και
συσκευάζεται δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με χοιρινό κρέας και
αλκοολούχο ποτό.
Στην ΗΠΕΙΡΟΣ χρησιμοποιούμε φυτική πυτιά, και
για αυτό τα προϊόντα μας είναι κατάλληλα και για χορτοφάγους
(vegetarians). Εννοείται βεβαίως, ότι δεν έχουμε καμία σχέση ούτε με
χοιρινό κρέας, ούτε με αλκοόλ.
Επιπλέον, η πιστοποίηση Halal
απαιτείται από πολλούς πελάτες μας στην Αγγλία και στην Αμερική, και
έτσι την έχουμε αποκτήσει από το 2014, για όσα από τα τυριά μας
εξάγουμε σε αυτές τις αγορές.
Οτιδήποτε άλλο γράφεται, δεν έχει σχέση με εμάς, ή τα προϊόντα μας.