fbpx
ΑρχικήLAUNCH PROJECTΣε ανοδική πορεία ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας

Σε ανοδική πορεία ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας

Η πορεία του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας ξεκίνησε πριν 58 χρόνια και συγκεκριμένα το 1966.

Όταν ξεκινούσε πριν από πέντε ολόκληρες δεκαετίες τη δραστηριότητά του, ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας, αποτελείτο από μία μικρή ομάδα παραγωγών, που είχε όμως ένα όραμα.

Να φέρει στα Ελληνικά νοικοκυριά ποιοτικά προϊόντα. Σταδιακά, και με το πέρασμα των χρόνων, έφτασε σήμερα να είναι ένας από τους σημαντικότερους και μεγαλύτερους παραγωγούς κοτόπουλου στην Ελλάδα.

Η δυναμική του πορεία και η σημερινή της εξέλιξη, δεν ήταν πάντως στρωμένη με ροδοπέταλα όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος Δημήτρης Πετανίτης που βρίσκεται στο τιμόνι του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Σεπτέμβριο του 2017.

 Πλέον,  τα προϊόντα του Συνεταιρισμού της Άρτας, θεωρούνται και είναι υψηλής ποιότητας, και έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών από τις πρώτες ημέρες που κυκλοφόρησαν στην αγορά.

Είναι, μάλιστα, τοποθετημένα στα ράφια των μεγαλύτερων αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ όλης της Ελλάδας, και τα προϊόντα του κατέχουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής αγοράς.

Στην Κοπή της Βασιλόπιτας επικράτησε εξαιρετικό κλίμα λόγω και της ανοδικής πορείας του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να απονείμει τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους που εργάστηκαν και πρόσφεραν πολλά χρόνια από διάφορες θέσεις.

Από φέτος, ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας καθιέρωσε και την οικονομική ενίσχυση σε παιδιά εργαζόμενων που πέρασαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η βραδιά έκλεισε με πολύ χορό και πλούσια δώρα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΑΝΙΤΗΣ – Πρόεδρος Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας πέρασε δύσκολες στιγμές, πέρασε από …40 κύματα.

Όμως, είμαστε πάλι στην κορυφή της Πτηνοτροφίας, είμαστε πρωτοπόροι και   προχωράμε δυνατά, δυναμικά.

Το 2023 ήταν η καλύτερη χρονιά σε κερδοφορία από την ίδρυση του Συνεταιρισμού. Αυτό μας δίνει δύναμη, μπαίνουμε σε νέα εποχή, εκσυγχρονίζουμε  όλα τα τμήματα ξεκινώντας από το Εργοστάσιο Ζωοτροφών, το Εκκολαπτήριο και το Σφαγείο.

Με  καινούργιες γραμμές παραγωγής θα προσπαθήσουμε να εξάγουμε το προϊόν μας και σε άλλες χώρες.

Είναι χαρά μεγάλη που όλοι σαν μία οικογένεια βρισκόμαστε στην κοπή της Βασιλόπιτας.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους που πήραν σύνταξη και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για να τους τιμήσουμε για την πολυετή προσφορά τους στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για ότι έχουμε πετύχει έως τώρα.

Τα τελευταία 2 χρόνια ξεπεράσαμε τα 80 εκατομμύρια ευρώ σε τζίρο και ο στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 100 εκ. ευρώ το 2024-2025

Πλέον, ο σχεδιασμός θα γίνεται πάντα με σωστά βήματα και με σωστές επιλογές.

Πάντα με τη στήριξη των παραγωγών και των εργαζομένων.

Σας ευχαριστώ πολύ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ- Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Άρτας

Βασική είναι η συμβολή του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας στην επισιτιστική επάρκεια της χώρας,

Ουσιαστική είναι η συμβολή του στην οικονομική ανάκαμψη και  ανάπτυξη της περιοχής μας, δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι να αξιοποιήσουμε το σύνολο των Ευρωπαϊκών κονδυλίων όπως το πράξαμε το προηγούμενο διάστημα, για να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μία Πτηνοτροφία η οποία είναι βιώσιμη, ανταγωνιστική και είναι πράσινη.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας

Πρέπει να προτείνουμε θεσμικές λύσεις και να συμμετέχουμε σε αυτές με όλες τις δυνάμεις μας, θα σταθούμε δίπλα σας εύχομαι από καρδιάς καλή ανοδική πορεία.

Να συνεχίσετε να είστε πρωτοπόροι και να κάνετε γνωστή την Άρτα μέσω των περίφημων προϊόντων σας.

Εύχομαι υγεία στα σπίτια σας και καλή επιτυχία σε όλους τους τομείς!

 

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΣΙΑΦΑΚΑΣ – Δήμαρχος Δ. Αρταίων

Ο Πτηνοτροφικός φέρνει έσοδα στην Άρτα και εμείς ως Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε χρέος να κάνουμε ότι μπορούμε αλλά με πράξεις.

Θα είμαστε δίπλα στη Διοίκηση αλλά και στους παραγωγούς.

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια αλλά και με τα αρμόδια υπουργεία θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να βοηθήσουμε ώστε η επόμενη χρονιά να είναι πιο επιτυχημένη και πιο παραγωγική.

 

 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα