Γνωρίζοντας το “Iaveris Park” – Drive in

0
317

Πόσες και πόσες φορές μπορεί να περάσατε με το αυτοκίνητό σας από την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας και να είδατε το Drive-In σινεμά στη Μαλακάσα Αττικής. Ναι καλά διαβάσατε, ο προορισμός μας είναι το για πολλούς «στοιχειωμένο» Drive In της Μαλακάσας, που ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει την αίγλη που απέκτησαν τα αντίστοιχα Drive In στις Η.Π.Α. Ωστόσο αυτό που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει είναι πως τα τελευταία χρόνια στην συγκεκριμένη τοποθεσία έχει δημιουργηθεί το “Iaveris Park” – Drive in.

Φυσικά από το όνομα και μόνο κάπου θα πηγαίνει το μυαλό σας. Πίσω από τον νέο αυτό πολυχώρο βρίσκεται η οικογένεια Ιαβέρη -γνωστή τόσο για τις επιτυχίες των μελών της στους αγώνες αυτοκινήτου όσο και για τις δράσεις που αφορούν την οδική συμπεριφορά- η οποία αποφάσισε να «αναστήσει» τον συγκεκριμένο χώρο και να δημιουργήσει στην ουσία έναν πολυχώρο ο οποίος θα έχει ως κινητήριο άξονα το αυτοκίνητο αποτελώντας ταυτόχρονα την έδρα της Σχολής Οδικής Συμπεριφοράς Ιαβέρης.

Η ταινία τώρα αρχίζει

Φτάνοντας στο “Iaveris Park” – Drive in σίγουρα το πρώτο που κάποιος θα αντικρύσει είναι η μεγάλη υπαίθρια οθόνη στην οποία κάποτε προβάλλονταν οι ταινίες, ωστόσο γρήγορα ο επισκέπτης θα εντυπωσιαστεί από την ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή την οποία έχει δημιουργήσει η οικογένεια Ιαβέρη. Το κερασάκι στην τούρτα συμπληρώνει το φυσικό κάλλος της περιοχής το οποίο έρχεται να προσδώσει μία ξεχωριστή αύρα στον συγκεκριμένο πολυχώρο έκτασης 16 στρεμμάτων.

Πριν προλάβουμε να επεξεργαστούμε τον χώρο ο οικοδεσπότης μας Κωνσταντίνος Ιαβέρης μας καλωσορίζει με ένα μεγάλο χαμόγελο. Συστάσεις δεν χρειάζονται μιας και γνωριζόμαστε χρόνια, οπότε ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα για το νέο αυτό εγχείρημα της οικογένειας Ιαβέρη.

 

 

Το νέο εγχείρημα…

Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης μας λέει πως η δημιουργία ενός πολυχώρου υπήρχε για πολλά χρόνια στο μυαλό της οικογένειας, ωστόσο δεν ευδοκιμούσαν οι συνθήκες για να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη σκέψη. Στη συνέχεια μας αναφέρει πως το αρχικό πλάνο αφορούσε μία διαφορετική τοποθεσία ωστόσο το ζητούμενο ήταν ο πολυχώρος αυτός να είναι πλησίον της Αττικής.

Ο Κωνσταντίνος μας αναφέρει τους λόγους τους οποίους το Drive In της Μαλακάσας ήταν η τελική επιλογή τους: “Ξέρετε είμαστε κάτοικοι της Αττικής οπότε όπως καταλαβαίνετε μας εξυπηρετεί το ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα μπορούμε να βρεθούμε στο μέρος που είμαστε σήμερα. Το όμορφο περιβάλλον της περιοχής φυσικά έπαιξε ακόμη έναν λόγο που προτιμήσαμε να επενδύσουμε στον συγκεκριμένο χώρο και είμαστε χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη επιλογή.

Συνεχίζει λέγοντας πως στόχος του “Iaveris Park” – Drive in είναι να γίνει ένας προορισμός που να συνδυάζει την μάθηση με την εκπαίδευση. Φυσικά είμαστε στα πρώτα στάδια της επένδυσης μας εξηγεί, καθώς οι οικονομικές συνθήκες σε συνδυασμό με την πανδημία των τελευταίων ετών μας δυσκόλεψαν αρκετά, ωστόσο δεν τα παρατάμε ευελπιστώντας να καταφέρουμε εν τέλει να προσφέρουμε στον κόσμο κάτι διαφορετικό.

Οι πρωταγωνιστές

Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις δίνεις και την ψυχή σου λένε οι περισσότεροι και θα συμφωνήσουμε απόλυτα, το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της οικογένειας Ιαβέρη όσον αφορά το “Iaveris Park” – Drive in. Αποφασίζοντας να επενδύσουν σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο ο μόνος τρόπος για να του δώσουν μία νέα ταυτότητα και πνοή ήταν να το αγαπήσουν με την ψυχή τους και αυτό έγινε.

Ο Κωνσταντίνος μας αναφέρει πως η δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα είναι πολύ μεγάλη, έχουμε ξοδέψει πάρα πολύ προσωπικό χρόνο και χρήματα ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι αξιόλογο και φυσικά όπως σας είπα είμαστε ακόμη στο αρχικό στάδιο σε ότι αφορά το πλάνο για το “Iaveris Park” – Drive in.

Βασικός “πρωταγωνιστής” της σχολής είναι ο πατέρας μου Τάσος Ιαβέρης Μαρκουΐζος ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να μεταδώσει τις γνώσεις του πάνω στην οδική ασφάλεια-συμπεριφορά. Ξέρετε ήταν ο πρώτος που διοργάνωσε τις κοινωνικές-φιλανθρωπικές εκδηλώσεις «Γίνε Συνοδηγός» ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, στα Special Olympics, στα παιδιά της Ελπίδας, στις Ανάδοχες Οικογένειες και σε άλλα ιδρύματα.

Στον χώρο που βρισκόμαστε υπάρχει μία μεικτή διαδρομή στην οποία πραγματοποιούνται τα μαθήματα της σχολής μας εξηγεί ο Κωνσταντίνος. Δημιουργήσαμε την συγκεκριμένη πίστα με βάση τις πραγματικές ανάγκες αλλά και την οδηγική εξέλιξη των οδηγών που θα έρθουν να εκπαιδευτούν.

Η πίστα έχει ασφάλτινο και χωμάτινο χαρακτήρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανάλογα την περίσταση και αυτό μας δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στο εύρος των μαθημάτων και των ασκήσεων. Η αλήθεια είναι πως από την αρχή που την σχεδιάσαμε, θέλαμε να προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση αλλά ταυτόχρονα να έχει και έναν βαθμό δυσκολίας ώστε οι ενδιαφερόμενοι που θα έρθουν εδώ στο τέλος της ημέρας να έχουν αποκομίσει ακόμη περισσότερα οδηγικά εφόδια όταν θα βγουν στο δρόμο με το όχημα τους.

Ωστόσο η οικογένεια Ιαβέρη δεν μπόρεσε να μείνει μακριά από το αγωνιστικό της DNA. Στην διαδρομή που έχει δημιουργηθεί εντός του πολυχώρου διεξάγονται εκτός από τα μαθήματα της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης Ιαβέρης και αγωνιστικές δράσεις. Σε μία ανάλογη δράση η οποία διεξήχθη στην συγκεκριμένη διαδρομή βρεθήκαμε και εμείς και θα διαβάσετε σε επόμενο κείμενο για την αλλαγή σελίδας ενός νέου αθλητή στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στην πίστα μπορεί κάποιος να δοκιμάσει το αγωνιστικό του αυτοκίνητο με ασφάλεια μας εξηγεί ο Κωνσταντίνος με την επίβλεψη των καθηγητών ενώ τα μέτρα ασφαλείας που υπάρχουν δίνουν ακόμη ένα κίνητρο στο να έρθει κάποιος στον συγκεκριμένο χώρο. Επιπρόσθετα κάνουμε το επόμενο βήμα καθώς θα φιλοξενήσουμε για πρώτη φορά αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar- EKO Racing Dirt Games. Αυτό ξέρετε είναι πολύ σημαντικό γιατί μέσα από την συγκεκριμένη διοργάνωση θα μπορέσει ο κόσμος να μας γνωρίσει καλύτερα.

Προσεχώς

Φυσικά η οικογένεια Ιαβέρη, δεν σταματά να δουλεύει σκληρά και να θέτει νέους στόχους για το νέο τους εγχείρημα. Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης μας κάνει γνωστά κάποια από τα πλάνα τα οποία σχεδιάζουν στους επόμενους μήνες για το “Iaveris Park” – Drive in. Το πρώτο μας αναφέρει είναι να αξιοποιήσουμε την οθόνη που υπάρχει ώστε να προβάλλουμε ξανά ταινίες σε έναν χώρο σαφώς πιο λειτουργικό και καλαίσθητο. Αν το καταφέρουμε θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό και δεν σας κρύβω είναι κάτι το οποίο το θέλω και εγώ προσωπικά.

Ωστόσο εκτός από την οθόνη, συνεχίζουμε τις εργασίες στο κτίριο το οποίο υπάρχει εντός του πολυχώρου. Στο ίδιο κτίριο μας εξηγεί ο Κωνσταντίνος βρίσκεται η αίθουσα διδασκαλίας-θεωρίας, αλλά και ένας ξεχωριστός χώρος που λειτουργεί το εστιατόριο. Θέλουμε να αναδείξουμε και άλλο τον χώρο με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση όσων μας εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια προσφέροντας έναν καλαίσθητο χώρο που κάποιος θα μπορεί να περάσει δημιουργικά και ευχάριστα την ημέρα του. Να σημειώσουμε πως όλες οι εγκαταστάσεις είναι φιλικές και για άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ) καθώς είναι στόχος μας να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να απολαύσουν τις υπηρεσίες του “Iaveris Park” – Drive in.

Φτάνοντας στο τέλος της επίσκεψης μας στο “Iaveris Park” – Drive in, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά έναν χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί με το μεράκι μιας οικογένειας η οποία θέλει να προσφέρει στον κοινωνικό περίγυρο._ Γ. Τ.

Πληροφορίες για το “Iaveris Park” – Drive in

Τοποθεσία: ΠΑ.ΕΘ.ΟΔ.ΑΘ.ΧΑ, Αυλώνα 19011

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937444926

email: iaveris@iaveris.gr