fbpx
Κυριακή, 7 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ιωάννινα:Τα φώτα θα γίνουν led, οι υπόγειοι κάδοι θα αυξηθούν και τα...

Ιωάννινα:Τα φώτα θα γίνουν led, οι υπόγειοι κάδοι θα αυξηθούν και τα τέλη θα μειωθούν μόνο στις επιχειρήσεις!

Οριζόντια μείωση τελών για τις επιχειρήσεις στην πόλη των Ιωαννίνων, τα Μάρμαρα, το Σταυράκι και το Νεοχωρόπουλο κατά ένα ευρώ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο επίσης απαλλάσσει σε ποσοστό 80% από τα ανταποδοτικά τέλη και για διάστημα δύο ετών τις νέες επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν στην περιοχή και μειώνει κατά 50% τα τέλη στην τοπική κοινότητα Μπάφρας.

Για μία ακόμη χρονιά δεν υπάρχει καμία αναπροσαρμογή στα τέλη για τα νοικοκυριά, ειδικά για αυτά του παλιού δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι καταβάλλουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος, λόγω των απανωτών αναπροσαρμογών που έρχονται από την τετραετία 2006-2010.

Ο εξορθολογισμός των ανταποδοτικών τελών ήταν θέμα που τονίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και πολλούς δημοτικούς συμβούλους, φάνηκε όμως πως κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής ούτε για τα επόμενα χρόνια καθώς μία μείωση ακόμη και της τάξης του 10% θα είχε πολύ μικρό οικονομικό αντίκρισμα για τα νοικοκυριά αλλά εξαιρετικά υψηλό κόστος για τον προυπολογισμό του Δήμου, καθώς ο μεγάλος όγκος των διαμερισμάτων βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη ωστόσο, συνοδεύτηκε με δύο δεσμεύσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Η πρώτη αφορά στην αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με led. Πρόκειται για έργο ύψους 1,5 εκατομμυρίων περίπου, το οποίο θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στο Δήμο και θα μειώσει το κόστος που καταβάλλει σήμερα στη ΔΕΗ.

Η δεύτερη αφορά στην ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του εργοταξίου του Δήμου από την παραλίμνια περιοχή, παρέμβαση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους καθώς και την επέκταση του δικτύου υπόγειων κάδων.

Η Δημοτική Αρχή είναι σίγουρη ότι τη νέα χρονιά θα προχωρήσει στις προσλήψεις 48 μόνιμων υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας διασφαλίζοντας έτσι το δημόσιο χαρακτήρα της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Το νέο φαινόμενο των 100 μέτρων: Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ περπατώντας στα τελευταία μέτρα

Ο Λετσίλε Τομπόνε έχει αποδείξει πως είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα του στίβου, μα το καινούριο του κατόρθωμα είναι εξωπραγματικό. Ο 19χρονος σπρίντερ...

Μια μοναδική συναυλία με Έλενα Παπαρίζου, Αντώνη Ρέμο και Μέλισσες, στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων

Η P&I Hellas σας προσκαλει στις 3 Σεπτεμβριου, στο 5 years P&I Hellas Open air Festival. Ο Αντώνης Ρέμος, ο κορυφαίος Έλληνας ερμηνευτής, έρχεται στα...

Βαθμολογία UEFA: Η “εικόνα” της Ελλάδας θυμίζει στην κυριολεξία Γιβραλτάρ

Λουξεμβούργο, Αλβανία, Καζακστάν, Γιβραλτάρ. Τα πρωταθλήματα των συγκεκριμένων χωρών στα χαρτιά αλλά και στο μυαλό των Ελλήνων φιλάθλων φαντάζουν ως κάτι διαφορετικό και χαμηλότερης...

Όλο και συχνότερα τα τροχαία με «γουρούνες»

Μεγαλώνει ο κατάλογος των τροχαίων ατυχημάτων που έχουν λάβει χώρα στα νησιά το τελευταίο διάστημα και στα οποία εμπλέκονται ATVs (οχήματα παντός εδάφους) ή αλλιώς «γουρούνες». Δύο νέα...