fbpx
Παρασκευή, 30 Ιουλίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ιωάννινα:Τα φώτα θα γίνουν led, οι υπόγειοι κάδοι θα αυξηθούν και τα...

Ιωάννινα:Τα φώτα θα γίνουν led, οι υπόγειοι κάδοι θα αυξηθούν και τα τέλη θα μειωθούν μόνο στις επιχειρήσεις!

Οριζόντια μείωση τελών για τις επιχειρήσεις στην πόλη των Ιωαννίνων, τα Μάρμαρα, το Σταυράκι και το Νεοχωρόπουλο κατά ένα ευρώ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο επίσης απαλλάσσει σε ποσοστό 80% από τα ανταποδοτικά τέλη και για διάστημα δύο ετών τις νέες επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν στην περιοχή και μειώνει κατά 50% τα τέλη στην τοπική κοινότητα Μπάφρας.

Για μία ακόμη χρονιά δεν υπάρχει καμία αναπροσαρμογή στα τέλη για τα νοικοκυριά, ειδικά για αυτά του παλιού δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι καταβάλλουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος, λόγω των απανωτών αναπροσαρμογών που έρχονται από την τετραετία 2006-2010.

Ο εξορθολογισμός των ανταποδοτικών τελών ήταν θέμα που τονίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και πολλούς δημοτικούς συμβούλους, φάνηκε όμως πως κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής ούτε για τα επόμενα χρόνια καθώς μία μείωση ακόμη και της τάξης του 10% θα είχε πολύ μικρό οικονομικό αντίκρισμα για τα νοικοκυριά αλλά εξαιρετικά υψηλό κόστος για τον προυπολογισμό του Δήμου, καθώς ο μεγάλος όγκος των διαμερισμάτων βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη ωστόσο, συνοδεύτηκε με δύο δεσμεύσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Η πρώτη αφορά στην αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με led. Πρόκειται για έργο ύψους 1,5 εκατομμυρίων περίπου, το οποίο θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στο Δήμο και θα μειώσει το κόστος που καταβάλλει σήμερα στη ΔΕΗ.

Η δεύτερη αφορά στην ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του εργοταξίου του Δήμου από την παραλίμνια περιοχή, παρέμβαση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους καθώς και την επέκταση του δικτύου υπόγειων κάδων.

Η Δημοτική Αρχή είναι σίγουρη ότι τη νέα χρονιά θα προχωρήσει στις προσλήψεις 48 μόνιμων υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας διασφαλίζοντας έτσι το δημόσιο χαρακτήρα της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

Τελευταία Νέα

Όλα έτοιμα για τον 17ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού & το 4ο Koronisia Sprint Triathlon

Δυο σημαντικά αθλητικά γεγονότα, με επίκεντρο την Κορωνησία και τις δυνατότητες που έχει στον τομέα του αθλητικού τουρισμού, διοργανώνονται από τον Δήμο Αρταίων, αυτό...

Στο κόκκινο ο υδράργυρος στην Ήπειρο

Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας έχουν τεθεί οι Δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, το ΕΚΑΒ και όλες οι υγειονομικές δομές για την αντιμετώπιση των συνεπειών του...

Φωτιά στη Σταμάτα Αττικής – Εκκενώνεται ο οικισμός Γαλήνη

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε δασική έκταση. Οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε σπίτια, γι' αυτό...

Τουρισμός – Εστίαση: Οι εργαζόμενοι θα πληρώνουν το υποχρεωτικό rapid test

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε εστίαση - τουρισμό, οι οποίοι υποχρεούνται σε δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα,...