fbpx
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ιωάννινα:Τα φώτα θα γίνουν led, οι υπόγειοι κάδοι θα αυξηθούν και τα...

Ιωάννινα:Τα φώτα θα γίνουν led, οι υπόγειοι κάδοι θα αυξηθούν και τα τέλη θα μειωθούν μόνο στις επιχειρήσεις!

Οριζόντια μείωση τελών για τις επιχειρήσεις στην πόλη των Ιωαννίνων, τα Μάρμαρα, το Σταυράκι και το Νεοχωρόπουλο κατά ένα ευρώ, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο επίσης απαλλάσσει σε ποσοστό 80% από τα ανταποδοτικά τέλη και για διάστημα δύο ετών τις νέες επιχειρήσεις που θα ιδρυθούν στην περιοχή και μειώνει κατά 50% τα τέλη στην τοπική κοινότητα Μπάφρας.

Για μία ακόμη χρονιά δεν υπάρχει καμία αναπροσαρμογή στα τέλη για τα νοικοκυριά, ειδικά για αυτά του παλιού δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι καταβάλλουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος, λόγω των απανωτών αναπροσαρμογών που έρχονται από την τετραετία 2006-2010.

Ο εξορθολογισμός των ανταποδοτικών τελών ήταν θέμα που τονίστηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και πολλούς δημοτικούς συμβούλους, φάνηκε όμως πως κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής ούτε για τα επόμενα χρόνια καθώς μία μείωση ακόμη και της τάξης του 10% θα είχε πολύ μικρό οικονομικό αντίκρισμα για τα νοικοκυριά αλλά εξαιρετικά υψηλό κόστος για τον προυπολογισμό του Δήμου, καθώς ο μεγάλος όγκος των διαμερισμάτων βρίσκεται στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη ωστόσο, συνοδεύτηκε με δύο δεσμεύσεις εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής. Η πρώτη αφορά στην αντικατάσταση του δημοτικού φωτισμού με led. Πρόκειται για έργο ύψους 1,5 εκατομμυρίων περίπου, το οποίο θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στο Δήμο και θα μειώσει το κόστος που καταβάλλει σήμερα στη ΔΕΗ.

Η δεύτερη αφορά στην ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του εργοταξίου του Δήμου από την παραλίμνια περιοχή, παρέμβαση που αναμένεται να ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους καθώς και την επέκταση του δικτύου υπόγειων κάδων.

Η Δημοτική Αρχή είναι σίγουρη ότι τη νέα χρονιά θα προχωρήσει στις προσλήψεις 48 μόνιμων υπαλλήλων στον τομέα της καθαριότητας διασφαλίζοντας έτσι το δημόσιο χαρακτήρα της.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

Τελευταία Νέα

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, εξιχνιάστηκε κλοπή, που έγινε προχθές (02-12-2021)...

Κήρυξη περιοχών του Δήμου Πάργας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου τις τοπικές κοινότητες Αμμουδιάς, Κουκκουλίου, Βαλανιδορράχης, Λούτσας, Βουβοποτάμου, Ναρκίσσου, Κορώνης, Μουζακαίικων, Κυψέλης και...

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί. Μαθήματα χειρισμού και προγραμματισμού Drones σε μαθητές 9-12 ετών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) ανέθεσε στην Ελληνική Εταιρία infolearn και το λογισμικό TEST4U την εκπαίδευση των μαθητών 9-10 ετών και...

Πυκνή ομίχλη καλύπτει τα Ιωάννινα

Τοπίο στην ομίχλη το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Πυκνό πέπλο δίνει στα Γιάννινα την συνηθισμένη χειμωνιάτικη εικόνα τους. Το πρωινό της Κυριακής βρήκε την πόλη καλυμμένη από την...