fbpx
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Απονομή Βεβαιώσεων laas palso του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας

Απονομή Βεβαιώσεων laas palso του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 ήταν μια υπέροχη ημέρα για το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας, η ημέρα της κορυφαίας ετήσιας εκδήλωσης του,  της Απονομής των Βεβαιώσεων LAAS PALSO Ιουνίου ’18 στους επιτυχόντες μαθητές που έγινε στο ξενοδοχείο Βυζαντινό παρουσία 500 περίπου μαθητών, γονέων και συναδέλφων.

Την εκδήλωση και τον Σύλλογο της Άρτας τίμησαν με την παρουσία τους μέλη των Δ.Σ. PALSO Αιτ/νιας, Αχαϊας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Κορινθίας & Φθιώτιδας ενώ την ΠΟΙΚΞΓ εκπροσώπησε ο Ταμίας Δημ. Τρίπκος. Επίσης λόγω ασθενείας του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας, παρευρέθηκε στην εκδήλωση ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών ΜΕ Κώστας Βούλγαρης.

Αφού η Γραμματέας PALSO Άρτας Δώρα Παχούλα χαιρέτησε τους καλεσμένους, τους γονείς και τα παιδιά, η Πρόεδρος Βέκη Αθανασάκη μίλησε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου που αφορούν τους μαθητές, τα webminars που απευθύνονται και στους γονείς, το Ευρωπαϊκό Χαρτοφυλάκιο Ξένων Γλωσσών καθώς και τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές μέσα από τις εξετάσεις γλωσσομάθειας LAAS PALSO. Τον λόγο έλαβε επίσης ο εκπρόσωπος της ΠΟΙΚΞΓ Δημήτρης Τρίπκος, ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά και τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν τη μελέτη.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσίαση του project ‘create a world without bullying’ , στα Αγγλικά και Ελληνικά, που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές με τους καθηγητές τους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Στην Α ενότητα μαθητές ενημέρωσαν το πολυπληθές ακροατήριο για το σχολικό εκφοβισμό, τον εκφοβισμό μέσα από το διαδίκτυο, έκτισαν το πορτραίτο του νταή και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές στους παρευρισκομένους για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού θέματος.

Στη Β ενότητα μαθητές απήγγειλαν  το ανατρεπτικό ποίημα που είχαν γράψει οι ίδιοι με θέμα ‘I am a bully’ ενώ στην Γ ενότητα μαθητές παρουσίασαν το μονόπρακτο με τίτλο ‘I’m here for you’ που έγραψαν, σκηνοθέτησαν και έπαιξαν οι ίδιοι.

Ακολούθησε η απονομή των βεβαιώσεων των επιτυχόντων που είχαν λάβει μέρος στις εξετάσεις στα 4 επίπεδα Αγγλικών, Ιταλικών & Γερμανικών. Οι βεβαιώσεις συνοδευόταν από λογοτεχνικά βιβλία Αγγλικών χορηγία MM Publications, βραβεύτηκε δε η μαθήτρια Ελπίδα Δήμου γιατί πέτυχε 100% στις εξετάσεις με ειδικό έπαινο από την Ομοσπονδία και κέρδισε το δικαίωμα να συμμετάσχει στις προσεχείς εξετάσεις χωρίς την καταβολή εξετάστρων.

Με το πέρας της απονομής, ο μαθητής Θάνος Βούλγαρης διάβασε τον Όρκο Πρόληψης του Σχολικού Εκφοβισμού, έναν όρκο που έδωσαν όλοι οι νεαροί παρευρισκόμενοι για ‘ τη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς εκφοβισμό, κάτι που είναι ευθύνη όλων των ανθρώπων εφόσον στο σχολείο, στο σπίτι, στη γειτονιά, στο χώρο εργασίας οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επιλέγουν τον δρόμο τους με την προϋπόθεση ότι βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους και τον θέτουν στην υπηρεσία της κοινότητας’. Έτσι λοιπόν ο κάθε υπογράφων  το σύμφωνο που παρέλαβε, δεσμεύτηκε

  • να προστατεύει συμμαθητές, φίλους και τον καθένα
  • να σέβεται την ελεύθερη βούληση όλων
  • να στηρίζει την πορεία του ατόμου
  • να στέκεται πάντα δίπλα στους ανθρώπους

το δε σύνθημα όλων να είναι ‘ είμαι εδώ για σένα ‘

Ακολούθησαν κληρώσεις 6 tablets που ευγενικά συνεισέφεραν οι εκδοτικοί οίκοι Archer Editions & Grivas Publications, 2 printers από Burlington Books, 10 Portfolios προσφορά του Συλλόγου ΙΚΞΓ Άρτας. Την εκδήλωση επίσης στήριξαν με τις χορηγίες τους οι εκδοτικοί οίκοι Express Publishing, Hamilton House, Hillside Press, Binary Logic.

Μετά την εκδήλωση, το Δ.Σ του Συλλόγου προσέφερε ποτό στη σάλα του ξενοδοχείου ενώ ακολούθησε δείπνο για τους καλεσμένους στη σκιά του θρυλικού μας γεφυριού. Εκεί η Πρόεδρος αντάλλαξε ευχές με όλους και προσέφερε αναμνηστικά γούρια προσφορά της κας Ελένης Δημολένη.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

 

Τελευταία Νέα

Θετικά στον Covid εννέα παιδιά στα Iωάννινα

Εννέα θετικά δείγματα επιβεβαιώθηκαν από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έκανε το Σάββατο η Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων. Και τα εννέα...

Σάκκαρη: Ανέβηκε στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης

Η Μαρία Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε την νίκη της Ανέτ Κονταβέιτ απέναντι στην Κβίτοβα στον ημιτελικό του Ostrava Open και ανέβηκε ακόμα μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Έτσι...

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ζηρού στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών

Διδακτική επίσκεψη για όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζηρού στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών στην Τ.Κ. Κλεισούρας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές, με...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Ταξίδι Εξοικείωσης” στην Άρτα δημοσιογράφων ειδικού Γαστρονομικού τύπου

Άλλη μία δράση εξωστρέφειας και προβολής της Άρτας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για το Press trip δημοσιογράφων από έντυπα και ηλεκτρονικά...