fbpx
Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Συνάντηση Δημάρχου με το Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αγροτικά θέματα...

Συνάντηση Δημάρχου με το Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αγροτικά θέματα της Άρτας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκο Αντώνογλου είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, στο πλαίσιο επίσκεψής του κ στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της Άρτας και ζήτησε την στήριξη του Υπουργείου προς τους αγρότες της περιοχής μας.

 

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν:

 • Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, για τα οποία ζητήθηκε αλλαγή κριτήριων και προϋποθέσεων της επανένταξης των ζώων, εύρεση νόμιμου εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης των ζώων μετά την περίθαλψή τους, καθώς και ουσιαστική παρέμβαση για την εφαρμογή της υποχρέωσης όλων των Δήμων στα προγράμματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και στην δημιουργία καταφυγίων.
 • Η διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων με το Δήμο να ζητά το συντονισμό των ενεργειών των ελεγκτικών οργανισμών και των υπηρεσιών με τους Δήμους για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων, μέσα από νέο νομοθετικό πλαίσιο.
 • Τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής, για τα οποία ζητήθηκε η άμεση εκπόνηση και η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο,  ώστε από το έτος 2019 να ξεκινήσει η εφαρμογή των σχεδίων αυτών.
 • Η άρδευση του κάμπου της Άρτας και η επέκταση των εγγειοβελτιωτικών έργων, με την κατασκευή νέων εγγειοβελτιωτικών έργων κλειστού τύπου υπό πίεση από το Υ/Η έργου του Πουρναρίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και την εξοικονόμηση νερού.
 • Η εκπόνηση εδαφολογικών χαρτών και η ενημέρωση όλων των αγροτών της περιοχής μας, για νέες καλλιέργειες (αναδιάρθρωση)
 • Στήριξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων της Άρτας
 • Η μείωση του ποσοστού φορολογίας των αγροτών
 • Η εκμετάλλευση γεωθερμικών πεδίων της πεδιάδας Άρτας
 • Τα έργα υποδομών για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, όπως ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, αρδευτικά δίκτυα, ομβροδεξαμενές κ.α.
 • Η Στήριξη ομάδων παραγωγών και η αύξηση του ποσοστού επιχορήγησής τους από τα χρηματοδοτικά προγράμματα
 • Η επανασύσταση του προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού
 • Η εγκατάσταση νέου μετασχηματιστή μέσης και υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Άρτα για την άρση του υπερκορεσμού των δικτύων της ΔΕΗ και να μπορούν οι αγρότες να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά μέσα από τα επερχόμενα σχέδια βελτίωσης.
 • Δημιουργία γραφείου ΟΓΑ-ΕΛΓΑ στην Άρτα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής μας.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ακόμη, ο Βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής Θεανώ Παπατσίμπα-Γραμματικού, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Ξυλογιάννης, ο Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου Γιώργος Μάνος, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Δήμου Αρταίων, καθώς και παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, που ζουν και εργάζονται στην Άρτα, όπως ο Απόστολος Τσιούνης, Πρόεδρος των Μελισσοκόμων Άρτας, Γιάννης Πάνου, καλλιεργητής αρώνιας κ.α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το ζήτημα των παράνομων ιδιαίτερων μαθημάτων,αρκετών οικοδιδασκάλων καθώς και άλλων δομών απασχόλησης παιδιών που , υπερβαίνοντας τις νόμιμες αρμοδιότητές τους, παραδίδουν και φροντιστηριακά μαθήματα...

Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Στις 29 Απριλίου η κλήρωση στη Μανίλα

Ήδη 17 χώρες, μεταξύ αυτών και οι Ελλάδα, έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου έως...

Συνελήφθη στα Ιωάννινα ημεδαπός για διακίνηση ηρωίνης

Συνελήφθη στις (29-11-2022) το βράδυ στην πόλη των Ιωαννίνων από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διακίνηση...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για έβδομη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των...