fbpx
ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΜΙΑ ΠΟΛΗ,ΕΝΑ ΣΗΜΑ,ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

ΜΙΑ ΠΟΛΗ,ΕΝΑ ΣΗΜΑ,ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

Συνένωση η μόνη λύση για την ‘Α΄ λοιπόν.Από τη μία έχουμε μία σταθερή και υγιής διοίκηση και από την άλλη την ομάδα όλου του νομού που έχει τη πλειοψηφία του κόσμου στο πλευρό της.

Για να κάνουμε και μία ιστορική αναδρομή:Η πρώτη ομάδα της πόλης ήταν ο Α.Ο. Παναμβρακικός (έτος ίδρυσης 1926), ο οποίος αντιπροσώπευε την πρωτεύουσα του νομού και τον κάμπο και είχε χρώματα μπλε-άσπρο. Το 1949 ιδρύεται ο Α.Ο. Αετός Άρτας, με χρώματα πράσινο – άσπρο, που αντιπροσώπευε τους προερχόμενους από τα ορεινά κατοίκους. Ίσως η ίδρυσή του να συνδέεται με την υποχρεωτική κάθοδο των ορεινών στην Άρτα, λόγω των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου. Το 1950 ιδρύεται ο Α.Ο. Ολυμπιακός, που αντιπροσώπευε τους πολυπληθείς φιλάθλους του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Άρτα.Η Αναγέννηση Άρτας  ιδρύθηκε πριν από 57 χρόνια, από τη συγχώνευση των τριών ομάδων της πόλης: του Παναμβρακικού , του Αετού και του Ολυμπιακού Άρτας.Η Άρτα ήταν από τις πρώτες πόλεις που προχώρησε στη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών της σωματείων σε μια ισχυρότερη ομάδα, αρκετά νωρίτερα από άλλες ποδοσφαιρικά προηγμένες πόλεις, όπως η Καλαμάτα, οι Σέρρες, η Λάρισα, τα Γιάννενα. Την ίδια περίοδο, μαζί με την Άρτα, πόλεις που προχώρησαν σε συγχωνεύσεις ήταν τα Τρίκαλα, η Έδεσσα, η Βέροια, η Κατερίνη και η Κόρινθος. Άρα βλέπουμε ότι κάτι τέτοιο είχε συμβεί και στο παρελθόν για το καλό και το συμφέρον της πόλης.

Οι φίλοι των <<ορεινών >> φαίνεται να μην συμφωνούν με αυτή τη κίνηση.Μετά από όσα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια ανάμεσα σε αυτές τις ομαδες θα συγχωνευτούν? Μία τέτοια κίνηση θα είναι μεγάλο πλήγμα και για τις 2 ομάδες λόγω του ότι είχαν μεγάλες κόντρες στο παρελθόν κ μέχρι σήμερα βέβαια, αλλα κυρίως για την ΑΕ Καραισκάκης!Οι συγκεκριμένες γραμμές αντλήθηκαν από την σελίδα της ομάδας.Ας θυμίσουμε λοιπόν σε αυτούς που διαφωνούν με ποια ομάδα έχουν αμφιβολίες να ενωθούν.

 

ANAGENHSH

Η ομάδα της Αναγέννησης κυριάρχησε στο επαρχιακό ποδόσφαιρο, με αποκορύφωμα τη δεκαετία του ’70, όταν έφτασε στα πρόθυρα της Α’ Εθνικής. Η δημοτικότητά της ξεπέρασε τα στενά όρια του νομού και έφτασε να έχει φιλάθλους σε γειτονικές πόλεις όπως στην Αμφιλοχία, στη Βόνιτσα κ.ά. Το σημαντικότερο είναι ότι κατόρθωσε το κατόρθωσε με τα δικά της παιδιά, σε αντίθεση με άλλες ομάδες όπως ΠΑΣ Γιάννενα, Α.Ε.Λ. και Π.Σ. Καλαμάτας.Το ρεκόρ προσέλευσης στο γήπεδο της Άρτας είναι με τον ΠΑΣ Γιάννινα  από την σεζόν 1969-1970 με 7389 εισιτήρια.Την σεζόν 1978-1979, όπου και ήταν η τελευταία της παρουσία στην Β’Εθνική,τερμάτισε 17η στον Βόρειο όμιλο με ισοβαθμία με την Βέροια.Λόγω της ισοβαθμίας αυτής έγινε αγώνας κατάταξης στην Ριζούπολη. Στο γήπεδο βρέθηκαν 18.000 φίλοι του ποδοσφαίρου με τους 12.000 να είναι αρτινοί, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί για να συμπαρασταθούν στην Αναγέννηση ώστε να παραμείνει στην κατηγορία.Για  την ιστορία η Αναγέννηση ηττήθηκε με 1-0 από την Βέροια και υποβιβάστηκε.

Ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τη φανέλα της Αναγέννησης

 

Η κατάντια που έφτασε η ‘Α’ τα τελευταία χρόνια ήταν αποτέλεσμα κακών χειρισμών και οικονομικών προβλημάτων λόγω έλλειψης σταθερής διοίκησης.Κι όμως αντί οι ομάδες της πόλης να αγκαλιάσουν και να βοηθήσουν την ‘Α’ να ξεκολλήσει από το βούρκο του τοπικού προσπαθούσαν να τη βυθίσουν όλο και περισσότερο.Σε πολλούς αγώνες κυρίως εκτός έδρας όλοι οι αγνοί φίλαθλοι που ακολουθήσαμε την ‘Α’ εισπράξαμε έχθρα και μίσος για ένα ανεξήγητο λόγο.Στην επάνοδο της στη Γ’εθνική δε μπόρεσε να σταθεροποιηθεί στη κατηγορία κάνοντας ένα τραγικό δεύτερο γύρο.Επιστρέφοντας την ίδια χρονιά στα αλώνια του τοπικού πρωταθλήματος σήμανε ταυτόχρονα και το ποδοσφαιρικό θάνατό της. Δυστυχώς όμως ακόμη και σήμερα όλα αυτά δεν έχουν ταρακουνήσει τη πλειοψηφία των φιλάθλων που ανένδοτοι ζητάνε συνένωση με όρους το όνομα,το σήμα και το χρώμα.Η ‘Α’ δεν είναι κανενός για να απαιτεί ή να βάζει όρους είναι η ομάδα όλης της Άρτας και του νομού.Ανήκει σε όλους τους φιλάθλους-οπαδούς της και είναι κρίμα να βλέπουμε συλλόγους και σωματεία να προσπαθούν να καπηλευτούν το όνομα  της λόγω της αστάθειας που τη διακρίνει τα τελευταία χρόνια.

 

images

 

Υγ1:Συνένωση η μόνη λύση χωρίς όρους.Με το κόσμο στο πλευρό της να ανέβει εκεί που της αξίζει.

Υγ2:H  ‘A’ είναι ιδέα δε μπορεί να μπει σε καλούπια όσοι την έχουν ζήσει τη φοβούνται και γι’αυτό ίσως τη θέλουνε έξω από το παιχνίδι.

 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα