fbpx
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΝτεμπούτο στην ελληνική αγορά smartphones κάνει η Asus

Ντεμπούτο στην ελληνική αγορά smartphones κάνει η Asus

Το ντεμπούτο της στην ήδη κορεσμένη ελληνική αγορά smartphones αποφάσισε να κάνει η Asus, λανσάροντας στις 18 Ιουλίου τρία νέα μοντέλα της νέας σειράς smartphones με την ονομασία ZenFone –  ASUS ZenFone Live, ASUS ZenFone Max και ASUS ZenFone Zoom S – η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλές τεχνολογικές.

Όχημα για την δημιουργία των νέων μοντέλων, σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, υπήρξε η πολυσύνθετη live streaming καθημερινότητα του σήμερα, η οποία δημιουργεί συνεχώς νέα δεδομένα. Όπως αναφέρθηκε μόνο το 2016 το 65% του συνολικού internet traffic προήλθε από βίντεο. Για το λόγο αυτό μάλιστα τα νέα μοντέλα τα οποία θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από τις 18 Ιουλίου δίνουν έμφαση τόσο στην κάμερα όσο και στην επεξεργασία βίντεο και φωτογραφιών σε πραγματικό χρόνο ενώ ξεχωρίζουν και για την ιδιαιτέρως ανταγωνιστική τους τιμή.

ASUS ZenfoneLive στα 149 ευρώ

Το ASUS ZenfoneLive αποτελεί το πρώτο smartphone στον κόσμο με ενσωματωμένη τεχνολογία beautification που επιτρέπει στο χρήστη να μοιράζεται μια πιο «λαμπερή» εικόνα του εαυτού του σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να κάνει σε πραγματικό χρόνο «ρετούς», να προσθέσει ρουζ, makeup, να μεγαλώσει τα μάτια του εικονιζόμενου και να κρύψει τους μαύρους κύκλους και πολλά πολλά ακόμα. Επίσης διαθέτει μπροστινό φλας για εντυπωσιακές selfie ακόμη και σε σκοτεινό χώρο. Διαθέτει 2 GB ΡΑΜ και 16 GB ROM και κυκλοφορεί με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon Quad –Core 1,6 GHz. Στην ελληνική αγορά το ASUS ZenfoneLive θα κυκλοφορήσει σε μαύρο, χρυσό και ροζ  χρώμα και θα κοστίζει 149 ευρώ.

ASUS Zenfone Zoom S στα 499 ευρώ

Κατάλληλο για όσους ασχολούνται με την φωτογραφία το ASUS Zenfone Zoom S με τις 2 ειδικά σχεδιασμένες οπίσθιες κάμερες των 12MP, η μια με ευρυγώνιο φακό f/1.7 aperture και η δεύτερη με πραγματικό οπτικό ζουμ 2.3x αλλά και ψηφιακό 12x για ασύγκριτης λεπτομέρειας κοντινά πλάνα από απόσταση, αλλά και με τη δυνατότητα βιντεοσκόπησης σε ανάλυση 4K.

ASUS ZenFone 3 Max 5,5’’ στα 249 ευρώ και 5.2’’ στα 199 ευρώ

Τέλος, το ASUS ZenFone 3 Max, το οποίο ξεχωρίζει για τη μεγάλη μπαταρία των 4100mAh η οποία εγγυάται πολύωρη χρήση χωρίς συχνές φορτίσεις, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «power bank» για τη φόρτιση άλλων κινητών. Επιπλέον διαθέτει Octa Core επεξεργαστή, 3GB RAM και 32 GB ROM. H κάμερά του είναι 16 mp και έχει δυνατότητα FHD video recording,. Επιπλέον διαθέτει Dual Sim και κυκλοφορεί σε γκρί και χρυσό το μοντέλο με την οθόνη των 5.5’’ και σε γκρι, χρυσό και ασημί το μοντέλο με την οθόνη των 5.2’’

Λοιπά χαρακτηριστικά

Ο σχεδιασμός και των τριών μοντέλων ακολουθεί τις γραμμές της φύσης, και συνδυάζεται με κυρτό  γυαλί 2.5D, λεπτό πλαίσιο και επένδυση μετάλλου (Zenfone Zoom S και Zenfone 3 Max)

Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Smartphones της ASUS συγκαταλέγονται η ASUS Pixel Master κάμερα με πρωτοποριακή στον κλάδο τεχνολογία χαμηλού φωτισμού που αυξάνει το βαθμό ευαισθησίας φωτός έως και κατά 400%, καθώς και τα πολύ ισχυρά ηχεία με πολυμαγνητικό σχεδιασμό και μεταλλικό πηνίο ήχου, προκειμένου να παράγουν καθαρό ήχο με άριστη ποιότητα για κάθε είδους ανάγκη.

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων επιτυχημένων μοντέλων, όπως για παράδειγμα της Samsung, ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος των ASUS ZenFone 3 Max και ASUS ZenFone Zoom S βρίσκεται στο πίσω μέρος της συσκευής και με ένα απλό άγγιγμα ξεκλειδώνει το κινητό, ενεργοποιεί τη λειτουργία «selfie», βγάζει φωτογραφία, απαντά σε κλήσεις και ανοίγει συγκεκριμένες εφαρμογές.

Τα Zenfones θα είναι διαθέσιμα από τις 18 Ιουλίου σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων λιανικής, όπως Public Κωτσόβολος, Media Markt, Electronet, Welcome, Expert και σε άλλους επιλεγμένους συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα όπως διευκρίνισε η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις και με τους operators για μελλοντική διάθεση των νέων κινητών.

Ενισχύεται η συνεργασία με την Westnet

Τα νέα smartphones της ASUS έρχονται να ενισχύσουν την υπάρχουσα συνεργασία του πολυεθνικού τεχνολογικού κολοσσού με τη Westnet, μια συνεργασία που εκτείνεται σε προϊόντα όπως laptopsgaming laptopsυπολογιστές, καθώς και σε μία ευρεία γκάμα περιφερειακών δικτύου και gaming, τα οποία είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Westnet ασχολείται με την διανομή κι αντιπροσώπευση προϊόντων τεχνολογίας στην Ελλάδα και την Κύπρο και ιδρύθηκε το 2005. Ως δυναμικό μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia Group του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, παρουσιάζει μια ανοδική πορεία στην αγορά μέχρι σήμερα.

Αναλυτικότερα, το 2015 κατέγραψε πωλήσεις 93 εκατ. ευρώ ενώ το 2016 92 εκατ. ευρώ. Η μικρή πτώση που παρουσίασε, όπως διευκρίνισαν τα στελέχη της, οφείλεται σε ένα πρότζεκτ για την ψηφιακή οικονομία που υλοποίησε την συγκεκριμένη χρονιά. Τα EBIDTA το 2015 ανήλθαν στα 2,5 εκατ. ευρώ ενώ το 2016 στα 2,9 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη του 2015 ήταν στα 1,2 εκατ. ευρώ και του 2016 στα 1,3 εκατ. ευρώ.

Έχει συνάψει διεθνείς συνεργασίες οι οποίες φέρνουν στην αγορά τα πιο σύγχρονα προϊόντα από το χώρο της Πληροφορικής, των Tablet, των Smartphones, των Τηλεοράσεων, των Φωτογραφικών Μηχανών, των Αξεσουάρ και του Gaming ενώ από το 2009 έχει την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα και την Κύπρο των περισσότερων προϊόντων της Asus όπως notebooks, desktops, gaming, και τώρα και τα smartphones.

Για την φετινή χρονιά σύμφωνα με τα στελέχη της αναμένουν σταθερή πορεία ενώ στόχος, μετά και το αντιπροσωπευτικό δείγμα του α’ εξαμήνου, είναι τα διψήφια ποσοστά πωλήσεων μέχρι το τέλος του έτους. Όσο για τον τομέα των κινητών, οι προβλέψεις θέλουν την Asus να παίρνει σταδιακά και σε βάθος τριετίας ένα μονοψήφιο μερίδιο της τάξης του 4-5%.

Την σταθερή πορεία της εταιρείας άλλωστε μαρτυρούν και οι επενδύσεις στις οποίες προχωρά. Ήδη το τρέχον έτος η Westnet άνοιξε γραφείο και στην Κύπρο, με τέσσερα άτομα προσωπικό το οποίο από τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα έχει περισσότερες από 2500.000 τιμολογήσεις.

Asus όπως… Pegasus

Όσο για την Asus, την οποία μέχρι πρότινος γνωρίζαμε στην Ελληνική αγορά κυρίως από τους υπολογιστές και τα laptop, αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στη νέα, ψηφιακή εποχή, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει προϊόντα που καλύπτουν πολλές από τις ανάγκες ενός ψηφιακού σπιτιού και γραφείου. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται laptops, smartphones, κάρτες γραφικών, motherboards, οθόνες, servers και συσκευές δικτύωσης.

Το εναρκτήριο λάκτισμα ήρθε πριν από περίπου 25 χρόνια όταν 5 μηχανικοί οραματίστηκαν ένα διαφορετικό μέλλον για την βιομηχανία των υπολογιστών. Έμπνευση για την επωνυμία της υπήρξε ο Πήγασος, (Pegasus) το φτερωτό άλογο της ελληνικής  μυθολογίας που συμβολίζει την σοφία και την γνώση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Asus κέρδισε το 2016 4,385 βραβεία και θεωρείται υπεύθυνη για την επανάσταση την αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών με το Eee PC™.  Η Asus έχει περισσότερους από 17.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο και ένα παγκοσμίου κλάσης R&D τμήμα με πάνω από 5.500 μηχανικούς. Η ASUS Republic of Gamer (ROG) είναι το νούμερο 1 PC gaming brand παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα. Η ROG είναι κάτι παραπάνω από hardware, καθώς λαμβάνει ενεργό ρόλο στην παγκόσμια κοινότητα των gamers, βοηθώντας την ανάπτυξη της βιομηχανίας με χορηγίες αθλητικών γεγονότων όπως τα PAX και Dreamhack.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα