fbpx
ΑρχικήΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΌνειρο ήταν και πάει!

Όνειρο ήταν και πάει!

Όνειρο ήταν και πάει για τον ΠΑΣ Γιάννινα! Παρότι οι Ηπειρώτες προηγήθηκαν μόλις στο 9’ με τον Πέδρο Κόντε, πλήρωσαν ένα κενό διάστημα που είχαν με τους Ολλανδούς να το εκμεταλλεύονται στο έπακρο, πετυχαίνοντας δύο γκολ (29’, 36’) και καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση στα πλάι οφ του Europa League (2-1).

Το ματς

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε όπως ακριβώς έπρεπε το ματς! Μπήκε πολύ δυνατά, έβγαινε πολύ γρήγορα και επικίνδυνα στην αντεπίθεση και σε μία από αυτές, κατάφερε να προηγηθεί! Ήταν το 9ο λεπτό, όταν ο Ναδάλες έκανε την γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και ο Πέδρο Κόντε με κεφαλιά, νίκησε τον Ροσέ στην κλειστή του γωνία και έβαλε… φωτιά στο Περιστέρι.

inner

Οι Ηπειρώτες συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση, ωστόσο είχαν ένα νεκρό τέταρτο -στο ίδιο διάστημα με το πρώτο ματς- που τους στοίχισε! Αρχικά, στο 29’ οι Ολλανδοί βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Λούκασεν βρήκε τον Γιάχανμπαχς στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και αυτός γύρισμα, βρήκε τον Σόουζα, ο οποίος με προβολή ισοφάρισε το σκορ. Επτά λεπτά μετά δε, σε ακόμη μία αντεπίθεση και σε μία ακόμα κακή αμυντική συμπεριφορά των γηπεδούχων, ο Βέγκορστ έδωσε με το στήθος στον Λούκασεν που μπήκε ταχύτατα στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-1 για την Άλκμααρ.

inner

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη μπήκαν με σαφή διάθεση να απειλήσουν και να προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν για να ξαναμπούν στο ματς αλλά δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στο… πλεκτό. Αρχικά, ο Μαμπουλού στο 57’ με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ ο Ροσέ έδειξε τα αντανακλαστικά του τόσο στο 60’ στην εξ’ επαφής κεφαλιά του Μιχαήλ όσο και έξι λεπτά μετά στο ψαλιδάκι του Ακόστα. Στο 69’, πάντως, ο Πασχαλάκης… ζήλεψε τον αντίπαλο πορτιέρε και με απίστευτη επέμβαση στο πλασέ του Φαν Όβερεμ κράτησε το 2-1.

inner

Τα εναπομείναντα είκοσι λεπτά πέρασαν ήρεμα, με την Άλκμααρ να είναι συμβιβασμένη με το 2-1 υπέρ της που της έδωσε και εν τέλει την πρόκριση στα πλέι οφ και τον ΠΑΣ από την άλλη να ψάχνει την ισοφάριση, την οποία δεν κατάφερε να επιτύχει. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους οπαδούς του «Άγιαξ» της Ηπείρου (που δεν σταμάτησαν για 90 λεπτά να παραδίδουν μαθήματα κερκίδας) να αποθεώνουν τους παίκτες τους σαν να προκρίθηκαν και να τους επιβραβεύουν για την μεγάλη τους προσπάθεια!
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης, 3-5-2): Πασχαλάκης – Μπέριος, Τζημόπουλος (46’ Σκόνδρας), Μιχαήλ – Καρανίκας, Λίλα, Κοζορώνης (79’ Δώνης), Ναδάλες, Ακόστα – Γιάκος (51’ Μαμπουλού), Κόντε.

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Κούτρης, Φερφελής, Γαρουφαλιάς.

Άλκμααρ (Γιον βαν ντε Μπρομ , 4-3-3): Ροσέ – Λούκασεν, Βαν Έιντεν, Φλάαρ, Χαπς –Χένρικσεν, Βαν Όφερεμ (70’ Τιλ), Βάουτενς – Γιάχανμπαχς, Βέγκορστ, Ντάμπνεϊ Σόουζα (79’ Γκαρσία).

Στον πάγκο: Κουτίνιο, Γιόχανσον, Μπρέζαντσιτς, Μούρεν, Φράιντεϊ.

- Advertisement -

Τελευταία Νέα