fbpx
Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021
Αρχική ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τρισδιάστατες εκτυπωμένες ασπίδες προσώπου από ανακυκλωμένο πλαστικό made in Greece κατά του...

Τρισδιάστατες εκτυπωμένες ασπίδες προσώπου από ανακυκλωμένο πλαστικό made in Greece κατά του κορωνοϊού

ερισσότερες από 300 ασπίδες προσώπου (face shields) που μπορούν να αποστειρωθούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία, έχουν δημιουργηθεί με 3D εκτυπωτές από το δίκτυο BLUECYCLE, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό, στο πλαίσιο της μάχης κατά του νέου κορωνοϊού.

Η παραγωγή γίνεται σε συνεργασία με το Plastikourgeio Shop & Lab και θα προσφερθούν σε μονάδες υγείας για την προστασία του προσωπικού. Το σχέδιο έγινε από το Stereolab 3d Printing, με τροποποιήσεις από το Plastikourgeio.

«Η προσπάθειά μας έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες, ωστόσο έχει προηγηθεί έρευνα για τον βέλτιστο τρόπο κατασκευής. Να σημειωθεί, επίσης, ότι για την κατασκευή τους χρησιμοποιείται απομονωμένος χώρος, ο οποίος έχει απολυμανθεί σχολαστικά, και γενικά τηρούνται αυστηρότατοι κανόνες για την εξασφάλιση της ποιότητας του αντικειμένου», λέει στη Greenagenda.gr η Ελία Νικητοπούλου, υπεύθυνη ανάπτυξης του δικτύου της BlueCycle.

Το σχέδιο των μασκών είναι του «Stereolab» με τροποποίηση από το «Πλαστικουργείο»

Για την εκτύπωση του «πλαισίου» της ασπίδας χρησιμοποιείται petg, υλικό το οποίο είναι προτιμότερο έναντι του pla λόγω των μηχανικών του ιδιοτήτων. Δηλαδή είναι λιγότερο εύθραυστο, ενώ είναι και ανθεκτικό στη θερμοκρασία αποστείρωσης. Mέρος του νήματος από το οποίο εκτυπώνονται οι μάσκες είναι ανακυκλωμένο και προσφέρθηκε από το «Πλαστικουργείο». Λόγω της μεγάλης ποσότητας των μασκών που εκτυπώνεται, υπάρχει ανάγκη για χρήση και μη ανακυκλωμένου νήματος.

«Ουσιαστικά, όλα τα μέρη της ασπίδας είναι πλαστικά. Το εκτυπωμένο πλαίσιο ζυγίζει περίπου 23 γραμμάρια, υπάρχει όμως και το προστατευτικό προσώπου (φύλλο petg), καθώς και το λάστιχο που τοποθετείται στο πίσω μέρος και εξασφαλίζει την εφαρμογή στο κεφάλι», εξηγεί η κα. Νικητοπούλου.

Το σχέδιο έγινε από το Stereolab 3d Printing, με τροποποιήσεις από το Plastikourgeio.

Αξιοποιώντας τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία της και ακολουθώντας αυστηρό πρωτόκολλο για τη διασφάλιση της ποιότητας και της υγιεινής των μασκών, η BLUECYCLE ακολουθεί εγκεκριμένα από το υπουργείο Υγείας πρότυπα για την παραγωγή του εξοπλισμού.

Σε συνεργασία με το “Πλαστικουργείο”, το οποίο προσφέρει το ανακυκλωμένο νήμα για την εκτύπωση, εκατοντάδες επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες αναμένεται να παραδοθούν τις επόμενες εβδομάδες, καλύπτοντας κάποιες από τις ανάγκες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τελευταία Νέα

Κλειδώνει το πακέτο στήριξης δύο δισ. ευρώ τον Απρίλιο – Τι θα περιλαμβάνει, ποιους αφορά

"Κλειδώνει" και το πακέτο μέτρων στήριξης που θα τρέξει από τον Απρίλιο, προκειμένου να στηριχτούν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που θα πληγούν και τον Μάρτιο λόγω του...

Αυξάνονται τα Πρότυπα και τα Πειραματικά σχολεία από την ερχόμενη σχολική χρονιά

Αυτό μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, ανεβάζοντας μάλιστα τον αριθμό των Πρότυπων Σχολείων. Έτσι, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νομοσχεδίου, προβλέπεται από την...

SMS 13033: Οι 6 λόγοι μετακίνησης και οι αλλαγές με τους 2, 3 και 6

Νέα μέτρα σε ισχύ από σήμερα Σε ισχύ είναι από σήμερα στις 6 το πρωί το νέο και αυστηρότερο lockdown. Τα μέτρα θα ισχύουν ως την...

Eπικράτησαν των Λέικερς οι Κινγκς – Σε μεγάλη μέρα Λίλαρντ και Χάρντεν

Βρήκαν τους Λέικερς χωρίς δύο βασικά τους όπλα και τους καθάρισαν οι Κινγκς που επικράτησαν 123-120. Απόντων των Λεμπρόν και Ντέιβις (για λόγους ξεκούρασης και τραυματισμού αντίστοιχα,...