fbpx
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Συνάντηση Δημάρχου με το Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αγροτικά θέματα...

Συνάντηση Δημάρχου με το Γ.Γ. Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τα αγροτικά θέματα της Άρτας

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νίκο Αντώνογλου είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, στο πλαίσιο επίσκεψής του κ στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της Άρτας και ζήτησε την στήριξη του Υπουργείου προς τους αγρότες της περιοχής μας.

 

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν:

 • Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, για τα οποία ζητήθηκε αλλαγή κριτήριων και προϋποθέσεων της επανένταξης των ζώων, εύρεση νόμιμου εναλλακτικού τρόπου διαχείρισης των ζώων μετά την περίθαλψή τους, καθώς και ουσιαστική παρέμβαση για την εφαρμογή της υποχρέωσης όλων των Δήμων στα προγράμματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων και στην δημιουργία καταφυγίων.
 • Η διαχείριση των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων με το Δήμο να ζητά το συντονισμό των ενεργειών των ελεγκτικών οργανισμών και των υπηρεσιών με τους Δήμους για την επιβολή των σχετικών κυρώσεων, μέσα από νέο νομοθετικό πλαίσιο.
 • Τα διαχειριστικά σχέδια βοσκής, για τα οποία ζητήθηκε η άμεση εκπόνηση και η αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που θέτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο,  ώστε από το έτος 2019 να ξεκινήσει η εφαρμογή των σχεδίων αυτών.
 • Η άρδευση του κάμπου της Άρτας και η επέκταση των εγγειοβελτιωτικών έργων, με την κατασκευή νέων εγγειοβελτιωτικών έργων κλειστού τύπου υπό πίεση από το Υ/Η έργου του Πουρναρίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και την εξοικονόμηση νερού.
 • Η εκπόνηση εδαφολογικών χαρτών και η ενημέρωση όλων των αγροτών της περιοχής μας, για νέες καλλιέργειες (αναδιάρθρωση)
 • Στήριξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων της Άρτας
 • Η μείωση του ποσοστού φορολογίας των αγροτών
 • Η εκμετάλλευση γεωθερμικών πεδίων της πεδιάδας Άρτας
 • Τα έργα υποδομών για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας, όπως ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, αρδευτικά δίκτυα, ομβροδεξαμενές κ.α.
 • Η Στήριξη ομάδων παραγωγών και η αύξηση του ποσοστού επιχορήγησής τους από τα χρηματοδοτικά προγράμματα
 • Η επανασύσταση του προγράμματος αγροτικού εξηλεκτρισμού
 • Η εγκατάσταση νέου μετασχηματιστή μέσης και υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Άρτα για την άρση του υπερκορεσμού των δικτύων της ΔΕΗ και να μπορούν οι αγρότες να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά μέσα από τα επερχόμενα σχέδια βελτίωσης.
 • Δημιουργία γραφείου ΟΓΑ-ΕΛΓΑ στην Άρτα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγροτών της περιοχής μας.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν ακόμη, ο Βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας, η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής Θεανώ Παπατσίμπα-Γραμματικού, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Εντεταλμένος Σύμβουλος Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Ξυλογιάννης, ο Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου Γιώργος Μάνος, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Δήμου Αρταίων, καθώς και παραγωγοί του πρωτογενούς τομέα, που ζουν και εργάζονται στην Άρτα, όπως ο Απόστολος Τσιούνης, Πρόεδρος των Μελισσοκόμων Άρτας, Γιάννης Πάνου, καλλιεργητής αρώνιας κ.α.

Τελευταία Νέα

Γυναικοκτονία στην Ρόδο: Συνθήκες ιδιοκτησιακής «ασφυξίας» περιγράφει η οικογένεια της Δώρας

Η κυρίαρχη ιδιοκτησιακή κουλτούρα αναδύεται ως βασική αιτία της νέας γυναικοκτονίας. Ένας άνδρας 40 ετών δολοφόνησε στην Ρόδο την 31χρονη Δώρα, εκπαιδευτικό, πρώην σύντροφό...

Εγκρίθηκε από τον FDA η 3η δόση του εμβολίου της Pfizer στους άνω των 65 ετών κι ευπαθείς

Ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA) ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι ενέκρινε τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για την COVID-19 στους ανθρώπους...

Περιφερειακή Ενότητα Άρτας- Εξετάσεις Φαρμακοποιών

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας  Άρτας  Περιφέρειας  Ηπείρου,  ανακοινώνεται ότι, η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη συμμετοχή στις...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΚ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

Οι αγώνες των τμημάτων της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ για την προηγούμενη εβδομάδα έδωσαν σε περισσότερα από 70 παιδιά την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις...