fbpx
Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021
Αρχική ΥΓΕΙΑ Ποια είναι τα αρχικά συμπτώματα της λοίμωξης από τον ιό HIV

Ποια είναι τα αρχικά συμπτώματα της λοίμωξης από τον ιό HIV

Πονοκέφαλος, πυρετός, κούραση, πρησμένοι λεμφαδένες και εξάνθημα μπορεί να κρύβουν λοίμωξη από τον ιό του AIDS. Πότε εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα και πόσο διαρκούν.

 

Όσον αφορά τη λοίμωξη από τον ιό HIV είναι σημαντικό να γνωρίζετε για ποια πρώιμα συμπτώματα να κοιτάξετε.

Ο έγκαιρος εντοπισμός της λοίμωξης μπορεί να βοηθήσει να εξασφαλίσετε ότι λαμβάνετε την κατάλληλη αγωγή για τον έλεγχο του ιού και πιθανόν να επιβραδύνει την εξέλιξη σε AIDS.

Ανάλογα με τη φάση της λοίμωξης, τα συμπτώματα του HIV ποικίλλουν. Αρχικά, οι περισσότεροι που μολύνονται εμφανίζουν συμπτώματα σαν αυτά της γρίπης, τα οποία μπορεί να είναι δύσκολο να διαχωριστούν από τη γρίπη ή από λοίμωξη στο πεπτικό ή στο αναπνευστικό σύστημα. Το πρώτο στάδιο του HIV είναι γνωστό ως οξεία (πρωτογενής) λοίμωξη από τον HIV.

Ορισμένα συμπτώματα που συνδέονται με τη γρίπη μπορεί ενδεχομένως να είναι τα πρώτα που προκύπτουν ως αρχικά συμπτώματα HIV.

Σε αυτά περιλαμβάνονται ο πονοκέφαλος, ο πυρετός, η κούραση, οι πρησμένοι λεμφαδένες- συνήθως στο λαιμό- και το εξάνθημα.
Άλλα πιθανά συμπτώματα είναι ο μυϊκός πόνος και ο πόνος στις αρθρώσεις, ο πονόλαιμος και τα έλκη στο στόμα ή στα γεννητικά όργανα. Ορισμένοι επίσης εμφανίζουν νυχτερινή εφίδρωση και διάρροια.

Τα αρχικά συμπτώματα, γενικά εμφανίζονται ένα έως δυο μήνες μετά τη λοίμωξη, αν και μπορούν να συμβούν ακόμα και 2 εβδομάδες μετά την έκθεση έως 3 μήνες μετά τη λοίμωξη.

Ωστόσο, ορισμένοι δεν εμφανίζουν πρώιμα συμπτώματα μετά τη λοίμωξη.

Κατά τη διάρκεια αυτή, στο κυκλοφορικό σας υπάρχει υψηλότερο επίπεδο του ιού HIV που καθιστά εύκολη τη μετάδοση σε άλλους. Καθώς δεν έχουν όλοι πρώιμα συμπτώματα του ιού είναι σημαντικό να εξεταστεί κάποιος αν νομίζει ότι μπορεί να έχει εκτεθεί στον ιό.

Όσον αφορά τα συμπτώματα του HIV είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν είναι πάντα ο ιός καθαυτός που σας κάνει να αισθάνεστε άρρωστοι. Πολλά συμπτώματα του HIV, ιδιαίτερα τα πιο σοβαρά, προκύπτουν από ευκαιριακές λοιμώξεις.
Οι συγκεκριμένες λοιμώξεις επιτίθενται στο ανοσοποιητικό σύστημα όταν υποστεί βλάβη.

Επίσης όσοι δεν έχουν συμπτώματα κατά τη διάρκεια της αρχικής λοίμωξης με τον ιό HIV μπορεί ενδεχομένως να γίνουν συμπτωματικοί και να αρχίσουν να αισθάνονται άρρωστοι καθώς οδεύουν προς το AIDS.

Η πρωταρχική λοίμωξη με τον HIV ακολουθείται από χρόνια ή εν υπνώσει φάση κατά τη διάρκεια της οποίας ο ιός είναι λιγότερο ενεργός, αν και παραμένει στον οργανισμό. Η περίοδος μπορεί να διαρκέσει μια δεκαετία ή περισσότερο.

Πολλοί άνθρωποι δεν εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης με τον HIV κατά το διάστημα των 10 ετών. Ωστόσο, όταν ο HIV γίνει AIDS, μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα όπως ναυτία, εμετός κούραση και πυρετός.

Αν και είναι αγχωτικό να εξεταστεί κάποιος για τον ιό, είναι σημαντικό. Ακόμα και αν δεν έχει ορατά συμπτώματα κατά τα αρχικά στάδια του HIV, μπορεί να μεταδώσει τον ιό μέσω σωματικών υγρών. Η εξέταση είναι ο μόνος τρόπος να καταλάβει κάποιος αν έχει τη νόσο.

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Γιώργος Καραϊβάζ: Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου – «Ήταν επαγγελματίες»

Νέα φωτογραφία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, πριν από λίγα λεπτά, στην οποία φαίνονται οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Γιώργο Καραϊβάζ, το μεσημέρι της...

Η Ρεάλ νίκησε την Μπαρτσελόνα σε ένα καταπληκτικό clasico

Σε ένα καταπληκτικό clasico, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα αψήφησαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προσφέροντας μια παράσταση αντάξια του μεγαλύτερου ντέρμπι στον κόσμο, με τη «βασίλισσα» να χαμογελάει...

Για ποια επαγγέλματα καταργείται η αργία της Κυριακής

Eπιπλέον κλάδοι και δραστηριότητες προστίθενται στη λίστα των επαγγελμάτων που οι εργαζόμενοι θα απασχολούνται τις Κυριακές και  τις ημέρες αργίας, όπως προβλέπεται σε διάταξη...

Καταζητείται ο Στέφανος Χίος για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» για τον Καραϊβάζ

Η αστυνομία αναζητά τον εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό» Στέφανο Χίο μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη της εισαγγελίας κατά του δημοσιογράφου για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» λόγω...