fbpx
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κατά του ΕΟΔΥ

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κατά του ΕΟΔΥ

Η κακή διαχείριση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία, από τις αρχές, φαίνεται και στις δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Ο κ. Καχριμάνης είπε ορθά-κοφτά ότι ο ΕΟΔΥ, ο επίσημος δηλαδή, δημόσιος φορέας που διαχειρίζεται την κρίση, λέει ψέματα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα στην Ήπειρο.

«Τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού που μέχρι χθες ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Ήπειρο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» είπε σε δηλώσεις του.

Συμπλήρωσε ότι «ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να κατανέμει τα κρούσματα όχι στον τόπο που εντοπίζονται, αλλά στην περιοχή αρχικής έκδοσης της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του ΑΜΚΑ».

Ο κ. Καχριμάνης είπε ακόμα ότι «από την ενημέρωση που υπάρχει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δεν προκύπτει κάτι σοβαρό στην Ήπειρο» για τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες, «εκτός μιας περίπτωσης, που προέκυψε από άτομο που πέρασε από διάφορους φορείς ανά την Ελλάδα και την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν ιχνηλάτηση».

Βέβαια, αυτή την ενημέρωση την έχει μόνο ο περιφερειάρχης και όχι οι πολίτες, για τους οποίους, η επίσημη ενημέρωση είναι αυτή που αποφασίζουν ο ΕΟΔΥ και οι υγειονομικές περιφέρειες.

Γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει ξανά κενό, με ευθύνη των αρχών.

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι «με την Πολιτική Προστασία και τις Διευθύνσεις Υγείας κάνουμε εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Τέτοια ιχνηλάτηση δεν έχει γίνει πουθενά. Αν εμείς είχαμε επιφορτισμένη αυτή την αρμοδιότητα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα»,  συμπλήρωσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Κατηγόρησε επίσης τον ΕΟΔΥ ότι αρνείται να επιτρέψει στην Περιφέρεια Ηπείρου να ενημερώνει για τα κρούσματα, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της Ηπείρου και το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Βέβαια, η Περιφέρεια είχε ανακοινώσει πριν μια εβδομάδα ότι «κατόπιν ενεργειών», η ενημέρωση θα γίνεται από αυτήν, αλλά αυτή είναι άλλη μια ένδειξη της ασυνεννοησίας και της κακής διαχείρισης της κατάστασης.

Ο περιφερειάρχης σύστησε ηρεμία: «Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι και να μην ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν».

Επίσης, «εστίασε» το πρόβλημα και αυτός, στη νεολαία και «ειδικά όσοι συμμετείχαν σε πάρτι στη Μύκονο ή σε άλλα μέρη», καλώντας τους «να σεβαστούνε τον τόπο και τους ηλικιωμένους».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Απίστευτα τα κέρδη για την Exxon Mobil το 2022 – Έφτασε τα 59$ δισ.

Κέρδη 59 δισ. δολαρίων είχε η Exxon Mobil το 2022, όπως δήλωσε η εταιρεία, κερδίζοντας πάνω από 6,7 εκατ. δολάρια την ώρα πέρυσι και...

Οι πιο περιζήτητες IT ειδικότητες στο dark web

Η ομάδα Digital Footprint Intelligence της Kaspersky διερεύνησε την αγορά εργασίας του darknet. Μετά την ανάλυση 200.000 αγγελιών απασχόλησης κατά την περίοδο 2020-2022, οι...

Πόσο θα πληρώσετε με τις νέες επιδοτήσεις τους λογαριασμούς ρεύματος

Πέντε «ψαλίδια» στις επιδοτήσεις ρεύματος  έκρυβε το μηνιαίο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας...

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ασίας-Ευρώπης μέσω Ελλάδας και ο EastMed στις συζητήσεις Δένδια στο Ισραήλ

Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν σφυρηλατήσει μια ανθεκτική εταιρική σχέση σε στρατηγικό επίπεδο, που βασίζεται στα κοινά συμφέροντα και τις συγκλίνουσες οπτικές σε...