Δύο σοβαρά μέτωπα φωτιάς σε πλήρη εξέλιξη στο βόρειο τμήμα της Χίου

0
129
Πυροσβέστης ρίχνει νερό με την μάνικα για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή της Ερμιονίδας κοντά στο Πόρτο Χέλι, Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016. Η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τις πρώτες πληροφορίες είναι κοντά στο ξενοδοχείο Γαλαξίας. Στο σημείο βρίσκονται μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ συμμετέχουν και εναέρια μέσα. Η φωτιά καίει σε περιοχή με εξοχικές κατοικίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα στη βόρεια Χίο λόγω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τα κύρια μέτωπα είναι δύο : το ένα μεταξύ του χωριού Σιδηρούντα και της περιοχής Μετόχι και το άλλο στη δασική έκταση Αψηλές.

Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα εστιάζουν τις προσπάθειές τους στον έλεγχο της φωτιάς στις Αψηλές, ώστε να αποφευχθεί η επέκτασή της σε ένα πευκόφυτο βουνό που μέχρι τώρα δεν έχει υποστεί καταστροφές.

Στο άλλο μέτωπο οι αναζωπυρώσεις είναι δεκάδες. Τα ξημερώματα η φωτιά απείλησε το χωριό Σιδηρούντα, όπου τραυματίστηκαν τρεις γυναίκες, που μεταφέρθηκαν ήδη για νοσηλεία στην Αθήνα. Άλλα τρία άτομα υπέστησαν μικροτραύματα και χρειάστηκε να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Χίο, όπου από τα ξημερώματα έχουν ξεσπάσει φωτιές  με συνέπεια μάλιστα να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα, η οποία υπέστη εγκαύματα σε όλο της το σώμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, μιλώντας στον “Πολίτη Χίου”, ανέφερε ότι “αρκετά μέτωπα έχουν ελεγχθεί”, αλλά πρόσθεσε ότι “εκείνο που είναι επικίνδυνο είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων”.

“Έχουμε δύο σοβαρά μέτωπα αυτή την ώρα στην περιοχή μεταξύ Βολισσού και Κατάβασης, όπου επιχειρούν εναέρια μέσα”, πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που υπάρχει για τα πεζοπόρα τμήματα από τα ρεύματα που προκαλούνται από τις φωτιές, πέρα από τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο http://www.politischios.gr οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς περιμετρικά της Σιδηρούντας και στην περιοχή Μετόχι. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή Αψιλές για να την περιορίσουν ώστε να μην απειληθεί το πευκοδάσος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here