fbpx
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023
Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ανακοίνωση σχετικά με την ονομασία του Συλλόγου από τη Δόξα

Ανακοίνωση σχετικά με την ονομασία του Συλλόγου από τη Δόξα

                                                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, λόγω της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 & και των εγγραφών στην Ακαδημία, αισθάνεται την υποχρέωση να προβεί στο εν λόγω δελτίο τύπου, προκειμένου να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό και τους πολίτες του Νομού, σχετικά με την επωνυμία του.
Ο σύλλογός μας δημιουργήθηκε το 2001 από την ένωση των δύο παλαιοτέρων σωματείων της πόλη μας που ασχολούνταν με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης , του ΑΣ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΤΑΣ ( έτος ίδρυσης 1956) & του Α.Ο. ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ. ( έτος ίδρυσης 1981).
Ο νέος φορέας, με το βάρος των 64 χρόνων ιστορίας στο μπάσκετ του νομού, ανταποκρίνεται άψογα στον κοινωνικό του ρόλο, γυμνάζοντας τα 20 χρόνια της λειτουργίας του πάνω από 5.000 αθλητές καλαθοσφαίρισης, τόσο στα τμήματα ακαδημίας όσο και στα αγωνιστικά τμήματα. Αγωνιστικά πέτυχε τον στόχο του, αφού είναι ο μόνος σύλλογος του νομού που αγωνίστηκε σε εθνική κατηγορία, έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα Α κατηγορίας Βορειοδυτικής Ελλάδας, πολλές συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων και δημιούργησε παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες εθνικών κατηγοριών, στελέχωσαν εθνικές ομάδες και στέφτηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές.
Η συνταγή , πέραν της οργάνωσης και της εφαρμογής των κανόνων, οφείλει την επιτυχία της στην παρουσία αξιόλογων προπονητών – εκπαιδευτών, απόφοιτων Γυμναστικής Ακαδημίας, με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση, εκ των οποίων οι περισσότεροι έκαναν τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα στο φορέα μας.
Θέλουμε να τονίσουμε εδώ, ότι οποιοσδήποτε σύλλογος του Νομού, φέρει στο όνομά του κάποιο από τα δύο κύρια ονόματα της επωνυμίας μας, ΔΟΞΑ ή ΠΥΡΡΟΣ & καλλιεργεί το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης, καμία απολύτως σχέση δεν έχει τόσο με τον φορέα μας, όσο και με τα μητρικά σωματεία, από τα οποία προήλθε.
Η ύπαρξη τέτοιου συλλόγου είναι πρόσφατο δημιούργημα, που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει το κοινό και να εκμεταλλευτεί την ιστορία μας στο χώρο, αποκομίζοντας ίδια οφέλη. Πράξη που δεν συμβαδίζει με το ευ αγωνίζεσθαι και το αθλητικό πνεύμα.
Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γεώργιος Μπίστας       Σπύρος Τζαχρήστας

Τελευταία Νέα

Ήπειρος: Δεύτερη πιο φιλόξενη περιοχή για το 2023

Το Booking.com ανακοίνωσε τα βραβεία Traveller Review Awards 2023 Μία σπουδαία διάκριση κέρδισε η Ήπειρος καθώς βρέθηκε μεταξύ των 10 πιο φιλόξενων περιοχών στο πλαίσιο των...

Από σήμερα η καταβολή αύξησης 7,75% σε 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους

Ξεκινά από σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2023 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, η καταβολή των συντάξεων και πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν...

Κακοκαιρία: «Σαρώνει» τη Δυτική Ελλάδα, μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο

Σήμερα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα αναφορικά με την κακοκαιρία, ωστόσο σε αρκετές περιοχές αντιμετώπισαν ήδη μεγάλα προβλήματα. Τη Δυτική Ελλάδα έπληξε η...

Ολοκληρώνονται οι έρευνες της Exxon Mobil στην Κρήτη – Πότε θα γίνει η πρώτη γεώτρηση

Τα μέχρι τώρα ευρήματα γεννούν υψηλές προσδοκίες για τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου. Τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώνονται οι δισδιάστατες σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες που διενεργεί η...