fbpx
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΠέρασε στον τελικό του Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη

Πέρασε στον τελικό του Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη

Ασταμάτητη η Μαρία Σάκκαρη στην Καλιφόρνια. Με νέα σπουδαία εμφάνιση, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια απέκλεισε και την υπερασπίστρια του τίτλου στο BNP Paribas Open, Πάολα Μπαντόσα και προκρίθηκε στον τελικό της WTA 1000 διοργάνωσης, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την άνοδό της στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Σάκκαρη ήταν επιβλητική και δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση της Ισπανίδας στο 2ο σετ, κερδίζοντας με 6-2, 4-6, 6-1 την 24χρονη αντίπαλό της, σε 1 ώρα και 49 λεπτά αγώνα στο κεντρικό court του Indian Wells Gardens το βράδυ της Παρασκευής.

Αντίπαλος της Σάκκαρη στον τελικό της διοργάνωσης, η Ίγκα Σφιόντεκ η οποία στον πρώτο ημιτελικό κέρδισε 7-6(6), 6-4 τη Σιμόνα Χάλεπ.

Aναμφίβολα πρόκειται για την κορυφαία στιγμή στην καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη η οποία δεν είχε φτάσει ποτέ πριν σε τελικό WTA 1000 διοργάνωσης και την Κυριακή θα διεκδικήσει το σπουδαιότερο τίτλο της καριέρας της αλλά και την άνοδο στο Νο2 του κόσμου.

“Έχω δουλέψει σε ολόκληρη τη ζωή μου για να φτάσω σε αυτά τα late stages των τουρνουά” είπε με δάκρυα στα μάτια, αμέσως μετά τη σπουδαία επιτυχία της η Σάκκαρη και συνέχισε: “Μπορεί να φαίνεται αστείο σε όλους, δεν είναι ότι κέρδισα και το τουρνουά, είμαι στον τελικό. Αλλά είναι μεγάλη υπόθεση για μένα”

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι του ημιτελικού, η Σάκκαρη μπήκε εξαιρετικά στο court και παρά το break που δέχθηκε στο εναρκτήριο game, κυριάρχησε της αντιπάλου της, κατακτώντας το 1ο σετ σε 37 λεπτά. Η Μαρία τελείωσε το σετ με 11 winners έναντι μόλις 2 της Ισπανίδας, πετυχαίνοντας τρία breaks στο σερβίς της Μπαντόσα (1-1, 3-1, 6-2).

Η Μπαντόσα, Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, ανέβασε τα ποσοστά στο σερβίς της στο 2ο σετ και με δύο σερί breaks, έναντι ενός της Ελληνίδας, κατάφερε να κατακτήσει το δεύτερο κομμάτι του αγώνα, στέλνοντας τον ημιτελικό στο καθοριστικό σετ.

 

 

Εκεί, η Μαρία ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή και πήρε προβάδισμα με break 2-0. Παρά την άμεση απάντηση της Μπαντόσα (2-1), η Σάκκαρη δεν πτοήθηκε και συνέχισε με σιγουριά στο παιχνίδι της από τη βασική γραμμή, συνεχίζοντας να σερβίρει πολύ αποτελεσματικά.

Με νέο break στο 4ο game (3-1), η 26χρονη Αθηναία έβαλε τις βάσεις για την τελική επικράτηση και πιστοποίησε την ανωτερότητά της με ένα ακόμη break (5-1) και ένα εντυπωσιακό hold στο τελευταίο game.

 

 

“Ξέρω την Ίγκα πολύ καλά. Είναι απίστευτη τενίστρια. Τη σέβομαι πολύ και θαυμάζω το παιχνίδι της. Θα είναι μια μεγάλη μάχη και ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο” είπε η Μαρία ενόψει του τελικού με τη Σφιόντεκ.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα