Το ταχίνι είναι ένα φυσικό προϊόν με ανεκτίμητη θρεπτική αξία. Μπορεί να περιέχει λίγες θερμίδες παραπάνω αλλά είναι τόσο ωφέλιμο για την υγεία μας που πρέπει να βρούμε όλοι μας τρόπο να το εντάξουμε στη διατροφή μας.
Υλικά
2 φλ. του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 φλ. του τσαγιού βούτυρο (ή μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
3 κ.σ. μέλι
3/4 φλ. του τσαγιού ταχίνι
1/4 φλ. του τσαγιού σουσάμι
Εκτέλεση:
Αναμειγνύουμε το αλεύρι, την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε μέτριο μπολ.
Με μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη) με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν για περίπου 3 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ταχίνι και το μείγμα αλευριού σε δύο δόσεις, συνεχίζοντας το χτύπημα, ώσπου να έχουμε ένα μείγμα ομοιογενές. Η ζύμη θα πρέπει να είναι ελαφρά «κολλώδης».
Βάζουμε το σουσάμι σε μικρό μπολ. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών παίρνουμε ανάλογη ποσότητα από τη ζύμη και δημιουργούμε μικρά μπαλάκια. Κυλάμε τα μπαλάκια στο σουσάμι να πάει παντού.
Σε δύο λαμαρίνες στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και βάζουμε προσεκτικά τα μπαλάκια με αρκετή απόσταση μεταξύ τους, πατώντας τα προσεκτικά να γίνουν όπως τα cookies.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στη λαδόκολλα (σταθεροποιούνται καθώς κρυώνουν και επίσης αποκολλώνται πιο εύκολα).