fbpx
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤροχαία Άρτας: στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για τα παράνομα-φονικά κάγκελα

Τροχαία Άρτας: στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για τα παράνομα-φονικά κάγκελα

SOS Τροχαία Εγκλήματα Πανελλαδικός Σύλλογος

Με έγγραφο του που μας κοινοποίησε στις 23 Απριλίου το Τμήμα Τροχαίας Άρτας
ενημερωθήκαμε πως προώθησε την καταγγελία του συλλόγου μας για τα παράνομα
φονικά κάγκελα στην Περιφερειακή οδό της Άρτας και την σχετική
Εμπειρογνωμοσύνη του καθηγητή του Πολυτεχνείου Θεσσαλίας κου Ηλιού στον
Εισαγγελέα Άρτας και στο Δήμο Αρταίων.

Αν και το Τμήμα Τροχαίας δεν παίρνει θέση σε σχέση με τα δύο αυτά κείμενα
που του είχαμε αποστείλει, προφανώς το να τα διαβιβάζει στον εισαγγελέα και
στο Δήμο με την επωδό «*παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες*» μάλλον
κάτι βλέπει πως δεν πάει καλά. Διαφορετικά προς τι ή διαβίβαση;

Να θυμίσουμε πως μια βδομάδα πριν στις 16/4 πραγματοποιήθηκε έκτακτο διαδικτυακό Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρωτοβουλία συμβούλων της αντιπολίτευσης, όπου συζητήθηκε το θέμα να ξηλωθούν άμεσα τα κάγκελα από την Περιφερειακή. Στο συμβούλιο είχαν προσκληθεί και μίλησαν η μητέρα του Βαγγέλη Δραγατάκη, Σωτηρία Μποκογιάννη και ο πρόεδρος του SOS Τροχαία Εγκλήματα Γιώργος Κουβίδης.

Στη συζήτηση δεν υπήρξε η παραμικρή αμφισβήτηση ούτε από το Δήμαρχο, ούτε απο κάποιο μέλος του Δημοτικού συμβουλίου, ούτε από τους εκπροσώπους της Τεχνικής και της Νομικής υπηρεσίας του Δήμου, της Εμπειρογνωμοσύνης του κου Ηλιού που στο εννέα σελίδων κείμενο του, ανάμεσα στ άλλα,  διαπιστώνει ότι τα κάγκελα έχουν τοποθετηθεί σε μη σύννομες θέσεις, «βρισκόμενα σε επαφή με το περιτύπωμα της κυκλοφορίας και συνιστούν μείζονα επικινδυνότητα για τους επιβαίνοντες στα οχήματα, ιδιαίτερα δε στους δικυκλιστές, γιατί αποτελούν σημαντικό επικίνδυνο σταθερό εμπόδιο στο όριο της κυκλοφορίας».

Ωστόσο αντίθετα απ ότι θα περίμενε κανείς με ψήφους 16 -10 καταψηφίστηκε η πρόταση για το άμεσο ξήλωμα τους με επιχειρήματα του τύπου: «αν δεν υπήρχαν τα κάγκελα δεν ξέρουμε πόσοι θα είχαν σκοτωθεί» και πως «αν αφαιρεθούν τα κάγκελα και βγει ένα παιδί στο δρόμο και χτυπήσει ποιος θα είναι υπεύθυνος».

Αποφασίστηκε έτσι με …ψηφοφορία να διαιωνιστεί μια παρανομία που έχει συμβάλει στο να χάσουν τη ζωή τους με φρικτό τρόπο τρεις νέοι άνθρωποι, οδηγοί ΙΧ σε διαφορετικά τροχαία: ο Λεωνίδας Τσανός 33 ετών (2008,τα κάγκελα καρφώθηκαν στην καρδιά του), ο Απόστολος Σπηλιάς 33 ετών (2008, τα κάγκελα τον αποκεφάλισαν),και ο Βαγγέλης Δραγατάκης 19 ετών (2020, μεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκομείο μαζί με τα κάγκελα που είχαν διαπεράσει το σώμα του). Κατάπληξη προκαλεί το γεγονός ότι παρόλο που τα παραπάνω συμβάντα ήταν εν γνώσει όλων, η ακραία φρίκη τους δεν ήταν αρκετή για να επηρεάσει το σύνολο των μελών του Δημοτικού συμβουλίου, έτσι ώστε να μη γίνει ένα ακόμα Δημοτικό συμβούλιο σαν όλα τα άλλα με τις μικρές του σκοπιμότητες και αντιπαλότητες κρυμμένες κάτω από το χαλί. Αλλά σαν να ήταν όλα αυτά κάτι το «φυσιολογικό» και αναμενόμενο, που βασικά πάντα αφορά κάποιους άλλους ποτέ τους δικούς μας.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα