fbpx
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Τον Μάιο του 2018 η έναρξη για την αναστήλωση της Πλάκας!

Τον Μάιο του 2018 η έναρξη για την αναστήλωση της Πλάκας!

Σε έναν χρόνο από τώρα, τον Μάιο του 2018, θα ξεκινήσει η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, κι αφού στο μεσοδιάστημα ολοκληρωθούν οι νέες στατικές μελέτες, συνταχθούν οι τεχνικές προδιαγραφές καθώς και το τεχνικό δελτίο για την χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η νέα προγραμματική σύμβαση, όπως έκανε γνωστό από τον χώρο της ιστορικής γέφυρας, η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, θα υπογραφεί άμεσα και σε αυτή συμπράττουν τρία Υπουργεία –Οικονομίας, Υποδομών και Πολιτισμού-, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, το ΤΕΕ Ηπείρου και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η Υπουργός επισκέφθηκε το γεφύρι και το εργοτάξιο που είχε δημιουργηθεί κατά την πρώτη φάση των εργασιών και ενημερώθηκε διεξοδικά για όσα έγιναν μέχρι σήμερα, κυρίως με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου. Παρών ήταν ο καθηγητής Γιώργος Σμύρης, ο οποίος είχε την ευθύνη των εργασιών το προηγούμενο διάστημα και κατά κοινή ομολογία η συμβολή του ήταν πολύ σημαντική.

Στην Πλάκα παραβρέθηκε και η Υπουργός Διοικητής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γιάννης Λυκοτραφίτης και ο πρώην πρόεδρος Χρίστος Παπαβρανούσης, καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόσο από το Νομό Ιωαννίνων όσο και από την Άρτα.

koniordou plaka4

«Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή η συνεργασία όλων για την αναστήλωση της γέφυρας. Βρήκαμε αρμοδιότητες για τον κάθε φορέα ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών και παράλληλα να ξεκινήσει η νέα με κονδύλια που έχει εξασφαλίσει το Υπουργείο Οικονομίας. Οι διαδικασίες αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι τον Μάιο του 2018, ώστε να ξεκινήσει η αναστήλωση του μνημείου», τόνισε σε δηλώσεις της η Υπουργός Πολιτισμού.

Η αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας ισούται με την αναστήλωση της ίδιας της ιστορίας, ανέφερε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή, με συμβολικά αλλά και ουσιαστικά σημεία.

koniordou plakka3

«Για μένα η αναστήλωση είναι ένα στοίχημα και μοιάζει με το στοίχημα της Ελλάδας. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα από την υπόθεση αυτή να λέει «έχεμεν παρατημένον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη της Υπουργού, δήλωσε ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, συμπληρώνοντας πως αυτή δείχνει το ενδιαφέρον της πολιτείας για το μνημείο και την διάθεση όλων να δώσουν μάχη με τον χρόνο.

Τέλος ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ηπείρου Γιάννης Λυκοτραφίτης, σημείωσε ότι το ΤΕΕ από την πλευρά του, σεμνά και ταπεινά, θα συνεχίζει να βάζει το λιθαράκι του για την αναστήλωση της γέφυρας.

koniordou plaka6

 

 

 

 

 

Πηγή

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Απίστευτα τα κέρδη για την Exxon Mobil το 2022 – Έφτασε τα 59$ δισ.

Κέρδη 59 δισ. δολαρίων είχε η Exxon Mobil το 2022, όπως δήλωσε η εταιρεία, κερδίζοντας πάνω από 6,7 εκατ. δολάρια την ώρα πέρυσι και...

Οι πιο περιζήτητες IT ειδικότητες στο dark web

Η ομάδα Digital Footprint Intelligence της Kaspersky διερεύνησε την αγορά εργασίας του darknet. Μετά την ανάλυση 200.000 αγγελιών απασχόλησης κατά την περίοδο 2020-2022, οι...

Πόσο θα πληρώσετε με τις νέες επιδοτήσεις τους λογαριασμούς ρεύματος

Πέντε «ψαλίδια» στις επιδοτήσεις ρεύματος  έκρυβε το μηνιαίο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας...

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ασίας-Ευρώπης μέσω Ελλάδας και ο EastMed στις συζητήσεις Δένδια στο Ισραήλ

Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν σφυρηλατήσει μια ανθεκτική εταιρική σχέση σε στρατηγικό επίπεδο, που βασίζεται στα κοινά συμφέροντα και τις συγκλίνουσες οπτικές σε...