fbpx
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΤο WSJ καταστρέφει την Pfizer, τη Moderna και τον διαχειριστή του Μπάιντεν...

Το WSJ καταστρέφει την Pfizer, τη Moderna και τον διαχειριστή του Μπάιντεν για την “παραπλανητική” καμπάνια εμβολίων

“Οι κατασκευαστές εμβολίων σχεδίασαν τις μελέτες τους για να πάρουν τα αποτελέσματα που ήθελαν…”

Το μέλος της συντακτικής επιτροπής της Wall Street Journal , Allysia Finley, έχει ρίξει φλόγα στους κατασκευαστές εμβολίων για την “παραπλανητική” καμπάνια τους για δισθενείς ενισχυτές Covid και επικρίνει αρκετούς ομοσπονδιακούς φορείς ότι έκαναν “το άνευ προηγουμένου βήμα να διατάξουν τους κατασκευαστές εμβολίων να τα παράγουν και να συστήσουν χωρίς δεδομένα που να υποστηρίζουν την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητά τους.

“Μπορεί να έχετε ακούσει μια ραδιοφωνική διαφήμιση που προειδοποιεί ότι αν είχατε Covid, θα μπορούσατε να τον ξανακολλήσετε και να αντιμετωπίσετε ακόμη χειρότερα συμπτώματα. Το μήνυμα, που χρηματοδοτείται από το Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, υποστηρίζει ότι τα ενημερωμένα δισθενή εμβόλια θα βελτιώσουν την προστασία σας.
Αυτή είναι παραπλανητική διαφήμιση. Αλλά ο έπαινος του ιδρύματος δημόσιας υγείας για τις δισθενείς βολές δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. -WSJ”

 

Η αφήγηση πίσω από την εκστρατεία ήταν απλή . Οι λήψεις mRNA Covid θα μπορούσαν απλώς να «προσαρμοστούν» για να στοχεύουν νέες παραλλαγές – σε αυτήν την περίπτωση, τα τρυπήματα υποστηρίζεται ότι παρέχουν προστασία έναντι των παραλλαγών BA.4 και BA.5 Omicron, μαζί με το αρχικό στέλεχος Wuhan.

Θα ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρο να αποκαλούμε αυτό το ευσεβές πόθο.

Όπως γράφει ο Finley, έχουν προκύψει τρία επιστημονικά προβλήματα .

  1. Ο ιός μεταλλάσσεται πολύ πιο γρήγορα από ό,τι μπορούν να ενημερωθούν τα εμβόλια.
  2. Τα εμβόλια έχουν «καλωδιώσει» το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να ανταποκρίνεται στο αρχικό στέλεχος της Γουχάν, «έτσι παράγουμε λιγότερα αντισώματα που εξουδετερώνουν τις παραλλαγές που στοχεύουν τα ενημερωμένα εμβόλια».
  3. Η προστασία των αντισωμάτων μειώνεται μετά από λίγους μήνες .

Η Finley έχει φέρει και αποδείξεις…

“Δύο μελέτες στο New England Journal of Medicine αυτόν τον μήνα έδειξαν ότι οι δισθενείς ενισχυτές αυξάνουν τα εξουδετερωτικά αντισώματα έναντι των παραλλαγών BA.4 και BA.5, αλλά όχι σημαντικά περισσότερο από τους αρχικούς ενισχυτές . Σε μια μελέτη, τα επίπεδα αντισωμάτων μετά τους δισθενείς ενισχυτές ήταν 11 φορές υψηλότερα έναντι της παραλλαγής Wuhan από το BA.5.
Οι συγγραφείς υποστηρίζουν ότι η ανοσολογική αποτύπωση «μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερη πρόκληση από ό,τι εκτιμάται επί του παρόντος για την πρόκληση ισχυρής ανοσίας έναντι των παραλλαγών του SARS-CoV-2». Αυτό δεν είναι μοναδικό για τα εμβόλια Covid ή mRNA, αν και οι ενισχυτές μπορεί να ενισχύσουν το αποτέλεσμα. Η πρώτη μας έκθεση ως παιδιά στη γρίπη —είτε με μόλυνση είτε με εμβολιασμό— επηρεάζει τη μελλοντική μας απόκριση σε διαφορετικά στελέχη. -WSJ”

 

Να τι έγινε

Για όσους πήραν (ή αναγκάστηκαν να λάβουν) το αρχικό εμβόλιο, τα Β-κύτταρα της μνήμης μας εκπαιδεύτηκαν να παράγουν αντισώματα κατά του αρχικού στελέχους Wuhan . Και όπως σημειώνει ένα άρθρο του “New England Journal of Medicine”, οι άνθρωποι που έλαβαν το εν λόγω αρχικό εμβόλιο «προετοιμάστηκαν» για να ανταποκριθούν στο στέλεχος της Γουχάν και «αποκρίθηκαν κατώτερη από τα αντισώματα σε άλλες παραλλαγές».

Οι μελέτες έρχονται σε άμεση αντίθεση με πληροφορίες μάρκετινγκ από την Pfizer και τη Moderna , οι οποίες υποστήριξαν ότι οι δισθενείς ενισχυτές παρήγαγαν μια απόκριση στα νέα στελέχη (BA.4 και BA.5) που είναι 4-6 φορές εκείνη των αρχικών ενισχυτών – κάτι που σύμφωνα με το WSJ είναι “παραπλανητικό .”

Για αρχή, ούτε η Pfizer ούτε η Moderna πραγματοποίησαν μια τυχαιοποιημένη δοκιμή.

“Δοκίμασαν τους αρχικούς ενισχυτές τον περασμένο χειμώνα, πολύ πριν από την αύξηση του BA.5 και 4½ έως μήνες αφότου οι συμμετέχοντες στη δοκιμή είχαν λάβει τις τρίτες βολές τους. Τα δισθενή, αντίθετα, δοκιμάστηκαν αφού το BA.5 άρχισε να αυξάνεται, 9½ έως 11 μήνες αφότου οι λήπτες είχαν λάβει τις τρίτες βολές τους. -WSJ”

 

Εδώ είναι το χρήμα: “Οι κατασκευαστές εμβολίων σχεδίασαν τις μελέτες τους για να πάρουν τα αποτελέσματα που ήθελαν. Οι αρχές δημόσιας υγείας δεν έκαναν το χατίρι, αλλά γιατί να το έκαναν; Έχουν συμφέρον να προωθήσουν τα δισθενή”.

Τον Ιούνιο, η FDA διέταξε τους κατασκευαστές εμβολίων να ενημερώσουν τους ενισχυτές έναντι των BA.4 και BA.5 και έσπευσε τις εταιρείες να τους απωθήσουν προτού υπάρξουν διαθέσιμα κλινικά δεδομένα . Εν τω μεταξύ, το CDC του Μπάιντεν συνέστησε τα δισθενή για όλους τους ενήλικες χωρίς στοιχεία ότι ήταν αποτελεσματικά ή απαραίτητα .

Ο Finley σημειώνει περαιτέρω ότι οι κατασκευαστές εμβολίων θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιήσει μικρές, τυχαιοποιημένες δοκιμές το περασμένο καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου στα δισθενή – με τα αποτελέσματα να είναι διαθέσιμα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Αλλά η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν ήθελε να περιμένει (και τώρα ξέρουμε γιατί).

“Το CDC δημοσίευσε μια μελέτη τον Νοέμβριο που υπολόγισε ότι τα δισθενή ήταν μόνο 22% έως 43% αποτελεσματικά έναντι της μόλυνσης κατά τη διάρκεια του κύματος BA.5 —της μέγιστης αποτελεσματικότητάς τους. Καθώς τα αντισώματα εξασθενούσαν και νέες παραλλαγές ανέλαβαν αργότερα το φθινόπωρο, η προστασία τους από τη μόλυνση πιθανότατα έπεσε στο μηδέν.
Μια άλλη μελέτη του CDC , τον Δεκέμβριο, ανέφερε ότι οι ηλικιωμένοι που έλαβαν διδύναμα είχαν 84% λιγότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν από τους μη εμβολιασμένους και 73% λιγότερες πιθανότητες από εκείνους που είχαν λάβει δύο ή περισσότερες δόσεις του αρχικού εμβολίου. Αλλά καμία μελέτη δεν έλεγξε σημαντικούς συγχυτικούς παράγοντες – αφενός, ότι η μικρή μειοψηφία που πήρε δισθενή ήταν πιθανώς επίσης πιο πιθανό από εκείνες που δεν είχαν ακολουθήσει άλλες προφυλάξεις για τον Covid ή δεν αναζητούσαν θεραπείες όπως το Paxlovid . -WSJ”

Είμαστε έκπληκτοι που το περιοδικό το δημοσίευσε… Συγχαρητήρια σε αυτούς.

Ευτυχώς για τα μεγάλα φαρμακεία και τη διοίκηση Μπάιντεν, η υπερφόρτωση πληροφοριών είναι η νέα Soma και οι Rachel Maddow et al. έχουν τα πάντα υπό έλεγχο.

 

 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα