fbpx
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Το Σεπτέμβριο το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

Το Σεπτέμβριο το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

Έρχεται εντός του Σεπτεμβρίου το νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον, μέσω του οποίου αναμένεται ότι θα ωφεληθούν 40.000 νοικοκυριά. Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένει η αγορά για να κινηθεί, εισάγει την καινοτομία της κατάθεσης ηλεκτρονικής αίτησης σε ειδική online πλατφόρμα, ενώ ήδη το ΕΤΕΑΝ έχει καλέσει στις τράπεζες σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στη δημιουργία ταμείου δανείων και την προσχώρηση σε συνεργασία με σκοπό την από κοινού επένδυση κεφαλαίων για την παροχή δανείων στα πλαίσια του προγράμματος.

Το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» θα παράσχει σε όσους ενταχθούν ανώτατο ύψος χρηματοδοτήσεων έως 25.000 ευρώ.

Ο ενδιαφερόμενος θα πραγματοποιεί την αίτησή του ηλεκτρονικά μαζί με την περιγραφή όλων των παρεμβάσεων που σκοπεύει να υλοποιήσει, αλλά και το προϋπολογιζόμενο κόστος αυτών. Επίσης, θα δηλώνει την τράπεζα με την οποία πρόκειται να συνεργαστεί, εφόσον η συμμετοχή του γίνει μέσω τραπεζικού δανείου.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν νοικοκυριά με εισόδημα έως και 50.000 αλλά θα τυγχάνουν διαφορετικής χρηματοδότησης ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Επίσης τα ποσοστά επιδότησης θα προσαυξάνονται κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος.

Ειδικότερα:

Για οικογενειακά εισοδήματα έως 20.000 ευρώ οι ενδιαφερόμενοι δικαιούνται επιχορήγηση 60%.

-Από 20.001 – 25.000 ευρώ επιχορήγηση 50%.

-Από 25.001 – 30.000 ευρώ επιχορήγηση 40%.

-Από 30.001 – 35.000 ευρώ επιχορήγηση 35%.

-Από 35.001 – 40.000 ευρώ επιχορήγηση 30%.

-Από 40.001 – 45.000 ευρώ επιχορήγηση 25%.

– Για  οικογενειακό  εισόδημα από 45.001 – 50.000 ευρώ οι ενδιαφερόμενοι δεν δικαιούνται επιδότησης, αλλά μπορούν λάβουν άτοκο δάνειο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι επιλέξιμες δαπάνες που θα χρηματοδοτούνται αφορούν την αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια, υαλοπίνακες) και την τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του δώματος – στέγης και της πιλοτής και την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το επιλέξιμο ακίνητο να είναι ή μονοκατοικία, ή πολυκατοικία ως σύνολο κτηρίου, ή μεμονωμένο διαμέρισμα που χρησιμοποιείται ως κατοικία, να έχει οικοδομική άδεια, να έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της «Δ» και να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Απίστευτα τα κέρδη για την Exxon Mobil το 2022 – Έφτασε τα 59$ δισ.

Κέρδη 59 δισ. δολαρίων είχε η Exxon Mobil το 2022, όπως δήλωσε η εταιρεία, κερδίζοντας πάνω από 6,7 εκατ. δολάρια την ώρα πέρυσι και...

Οι πιο περιζήτητες IT ειδικότητες στο dark web

Η ομάδα Digital Footprint Intelligence της Kaspersky διερεύνησε την αγορά εργασίας του darknet. Μετά την ανάλυση 200.000 αγγελιών απασχόλησης κατά την περίοδο 2020-2022, οι...

Πόσο θα πληρώσετε με τις νέες επιδοτήσεις τους λογαριασμούς ρεύματος

Πέντε «ψαλίδια» στις επιδοτήσεις ρεύματος  έκρυβε το μηνιαίο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας...

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ασίας-Ευρώπης μέσω Ελλάδας και ο EastMed στις συζητήσεις Δένδια στο Ισραήλ

Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν σφυρηλατήσει μια ανθεκτική εταιρική σχέση σε στρατηγικό επίπεδο, που βασίζεται στα κοινά συμφέροντα και τις συγκλίνουσες οπτικές σε...