fbpx
Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Το Facebook θέλει να φέρει τον κόσμο πιο κοντά

Το Facebook θέλει να φέρει τον κόσμο πιο κοντά

Ο στόχος του Facebook δεν είναι πλέον απλά το να «συνδέει τον κόσμο». Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ έγραψε μια νέα αποστολή: Να «δώσει στον κόσμο την δύναμη να χτίσει κοινότητες και να φέρεις τους ανθρώπους πιο κοντά».

Ο Ζούγκερμπερκ αλλάζει τον ρόλο του Facebook, αντιδρώντας στην αύξηση του απομονωτισμού και του εθνικισμού αλλά και στην εξάλειψη της συμμετοχής των ανθρώπων στις τοπικές κοινότητες. Το να συνδέει τους ανθρώπους στο Facebook, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο να έχει 2 δισεκατομμύρια χρήστες, είχε ως σκοπό να κάνει ευκολότερη την δημιουργία δεσμών ανάμεσα σε ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και ιδεολογίες.

Αντίθετα, οι εκλογικές αναμετρήσεις που έγιναν σε διάφορες χώρες τα τελευταία χρόνια έδειξαν την μεγάλη πόλωση του κόσμου και το Facebook έχει εμπλακεί στην συζήτηση δεχόμενο κριτική επειδή έχει παίξει ρόλο στην διάδοση ψεύτικων ειδήσεων και ακραίων ιδεολογιών. «Δεν θέλαμε η αποστολή μας να είναι αμφιλεγόμενη», δήλωσε ο Ζούγκερμπερκ κατά την διάρκεια συνέντευξης που έδωσε στο Bloomberg. «Οπότε τώρα το ερώτημα είναι, γιατί αυτό είναι αμφιλεγόμενο και πως το ανακατασκευάζουμε».

Ο ίδιος πιστεύει ότι κομμάτι της λύσης αυτού του προβλήματος βρίσκεται στην δημιουργία ισχυρότερων δεσμών μεταξύ των χρηστών του Facebook, που δεν συνδέθηκαν με κάποιον επειδή είναι μέλη της ίδιας οικογένειας ή παρέας φίλων. Η νέα αποστολή του Facebook παρουσιάστηκε στο πρώτο Συνέδριο Κοινοτήτων που διοργάνωσε η εταιρεία στο Σικάγο, το οποίο έχει ως στόχο να κινητοποιήσει τους διαχειριστές τον Ομάδων του Facebook. Ο Ζούγκερμπερκ σημειώνει ότι πλέον θεωρεί ότι αυτοί οι διαχειριστές είναι εξίσου σημαντικοί με τους προγραμματιστές και τους διαφημιστές που δουλεύουν στο Facebook.

Το Συνέδριο Κοινοτήτων θεωρείται ως μια μικρότερη εκδοχή του συνεδρίου f8, της βασικής εκδήλωσης της εταιρείας που συγκέντρωσε χιλιάδες προγραμματιστές και δημοσιογράφους τον Απρίλιο και κατά την οποία παρουσιάστηκαν νέες υπηρεσίες και προϊόντα που θα αναπτύξει το Facebook το επόμενο διάστημα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι βασισμένη σε μια σειρά εργαστηρίων σχεδιασμένα να διδάξουν στους περίπου 300 διαχειριστές που συμμετείχαν τα νέα εργαλεία για τις κοινότητες του Facebook, τα οποία αποτελούν βασικό τρόπο με τον οποίο η εταιρεία σκοπεύει να αντιμετωπίσει τον προβληματισμό που έχει εμφανιστεί σχετικά με τον ρόλο της.

Ο ιδρυτής του Facebook ανακοίνωσε μια σειρά νέων εργαλείων που θα είναι διαθέσιμα στις ομάδες του κοινωνικού δικτύου. Τα εργαλεία αυτά έχουν ως στόχο να δώσουν στους διαχειριστές περισσότερες δυνατότητες να «περιφρουρήσουν» τις ομάδες τους από κακόβουλα άρθρα και ανεπιθύμητα μηνύματα. Ο Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι το Facebook θα προσθέσει βελτιωμένη ανάλυση δεδομένων για να βοηθήσει τους διαχειριστές να αναγνωρίζουν, για παράδειγμα, ποια μέλη της ομάδας είναι πιο ενεργά.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στοχεύει να έχει 1 δισεκατομμύριο χρήστες που δραστηριοποιούνται σε «ομάδες με νόημα».

«Αν το κάνουμε αυτό, όχι μόνο θα αντιστρέψουμε την πτωτική πορεία στην συμμετοχή στην κοινωνία που βλέπουμε την τελευταία δεκαετία αλλά και θα μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε τον κοινωνικό ιστό και να φέρουμε τον κόσμο πιο κοντά», δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ.

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Ήπειρος: Δεύτερη πιο φιλόξενη περιοχή για το 2023

Το Booking.com ανακοίνωσε τα βραβεία Traveller Review Awards 2023 Μία σπουδαία διάκριση κέρδισε η Ήπειρος καθώς βρέθηκε μεταξύ των 10 πιο φιλόξενων περιοχών στο πλαίσιο των...

Από σήμερα η καταβολή αύξησης 7,75% σε 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχους

Ξεκινά από σήμερα, 26 Ιανουαρίου 2023 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, η καταβολή των συντάξεων και πάνω από 1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν...

Κακοκαιρία: «Σαρώνει» τη Δυτική Ελλάδα, μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο

Σήμερα αναμένεται να είναι η πιο δύσκολη ημέρα αναφορικά με την κακοκαιρία, ωστόσο σε αρκετές περιοχές αντιμετώπισαν ήδη μεγάλα προβλήματα. Τη Δυτική Ελλάδα έπληξε η...

Ολοκληρώνονται οι έρευνες της Exxon Mobil στην Κρήτη – Πότε θα γίνει η πρώτη γεώτρηση

Τα μέχρι τώρα ευρήματα γεννούν υψηλές προσδοκίες για τα πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου. Τέλος Φεβρουαρίου ολοκληρώνονται οι δισδιάστατες σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες που διενεργεί η...