fbpx
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τι θα γίνει με το Κοινωνικό μέρισμα 2020: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις...

Τι θα γίνει με το Κοινωνικό μέρισμα 2020: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιοί είναι δικαιούχοι

Αγωνία στο “κόκκινο” για πολλούς φορολογούμενους, αναμένοντας την καταβολή για το κοινωνικό μέρισμα 2020, τη σημαντική οικονομική ενίσχυση, η οποία υπενθυμίζουμε ότι, τον Δεκέμβριο του 2019 καταβλήθηκε σε 270.000 δικαιούχους ειδικών κατηγοριών. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το κοινωνικό μέρισμα 2020 και τον ίδιο μήνα εκτιμάται ότι θα γίνουν και οι πληρωμές στους δικαιούχους.

Yπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος το 2019 στους δικαιούχους ήταν τα εξής:

-Το ποσό του Κοινωνικού Μερίσματος ανερχόταν πέρυσι στα 700 ευρώ.

-Oι δικαιούχοι του 2019 ήταν οι εξής:

α. Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

β. Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ.

γ. Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης ήταν βραχυχρόνια άνεργοι και είχαν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

δ. Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Η αίτηση γινόταν με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης των δικαιούχων στο TAXISnet. Ο ενδιαφερόμενος, ο οποίος όφειλε ν’ αναγράψει τον αριθμό λογαριασμού IBAN, έπρεπε να είναι αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δήλωνε.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο συζύγους ή το ένα από τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης έπρεπε να έχει διαμείνει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 7 έτη.

Επιπλέον, το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού δεν έπρεπε να υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ.

Κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης της αίτησης ο αιτών δικαιούχος έπρεπε απαραιτήτως να αναγράψει τον αριθμό λογαριασμού IBAN και έπρεπε να είναι αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έχει αποφασιστεί εάν φέτος θα δοθεί προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους ή σε εργαζομένους και ανέργους κλάδων, που επλήγησαν περισσότερο από τον νέο κορωνοϊό και τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν είτε την άνοιξη είτε τώρα σε εφαρμογή.

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ: 7×7 για την ΑΕΔΠ Άρτας

Συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της η Αθλητική Ένωση Δόξας-Πύρρου Άρτας, που αν και αγωνίστηκε χωρίς τον πρώτο της σκόρερ Χρήστο Μπάλλα, πέρασε από την...

Η Apple κατέθεσε αγωγή εναντίον της Ισραηλινής NSO Group για το spyware Pegasus

Το spyware Pegasus της NSO Group ήρθε στο προσκήνιο τον περασμένο Ιούλιο, όταν η Διεθνής Αμνηστία αποκάλυψε ότι χρησιμοποιήθηκε για την κατασκοπεία δημοσιογράφων και...

Παραλίμνιος πεζόδρομος- ποδηλατόδρομος στα Ιωάννινα

Ένα νέο έργο που μπορεί να αλλάξει την φυσιογνωμία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ανακοινώθηκε κατά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου υπό τον...

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΤΑΣ : ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για έκτη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των...