fbpx
Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τι θα γίνει με το Κοινωνικό μέρισμα 2020: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις...

Τι θα γίνει με το Κοινωνικό μέρισμα 2020: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις – Ποιοί είναι δικαιούχοι

Αγωνία στο “κόκκινο” για πολλούς φορολογούμενους, αναμένοντας την καταβολή για το κοινωνικό μέρισμα 2020, τη σημαντική οικονομική ενίσχυση, η οποία υπενθυμίζουμε ότι, τον Δεκέμβριο του 2019 καταβλήθηκε σε 270.000 δικαιούχους ειδικών κατηγοριών. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων για το κοινωνικό μέρισμα 2020 και τον ίδιο μήνα εκτιμάται ότι θα γίνουν και οι πληρωμές στους δικαιούχους.

Yπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος το 2019 στους δικαιούχους ήταν τα εξής:

-Το ποσό του Κοινωνικού Μερίσματος ανερχόταν πέρυσι στα 700 ευρώ.

-Oι δικαιούχοι του 2019 ήταν οι εξής:

α. Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.

β. Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ.

γ. Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης ήταν βραχυχρόνια άνεργοι και είχαν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ.

δ. Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑΜΕΑ).

Οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Η αίτηση γινόταν με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης των δικαιούχων στο TAXISnet. Ο ενδιαφερόμενος, ο οποίος όφειλε ν’ αναγράψει τον αριθμό λογαριασμού IBAN, έπρεπε να είναι αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δήλωνε.

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο συζύγους ή το ένα από τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης έπρεπε να έχει διαμείνει, νόμιμα και μόνιμα, στην ελληνική επικράτεια τα τελευταία 7 έτη.

Επιπλέον, το συνολικό ποσό από τόκους καταθέσεων όλων των μελών του νοικοκυριού σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας ή του εξωτερικού δεν έπρεπε να υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ.

Κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής συμπλήρωσης της αίτησης ο αιτών δικαιούχος έπρεπε απαραιτήτως να αναγράψει τον αριθμό λογαριασμού IBAN και έπρεπε να είναι αποκλειστικός δικαιούχος, είτε συνδικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έχει αποφασιστεί εάν φέτος θα δοθεί προτεραιότητα στους χαμηλοσυνταξιούχους ή σε εργαζομένους και ανέργους κλάδων, που επλήγησαν περισσότερο από τον νέο κορωνοϊό και τα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν είτε την άνοιξη είτε τώρα σε εφαρμογή.

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΣΥΝΕΒΗ … ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Η θεατρική ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας “Ύπόθεσις 19”, παρουσίασε στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» την παράσταση «ΣΥΝΕΒΗ … ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» σε σκηνοθεσία Αφροδίτης...

Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών στην Π.Ε Άρτας

Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, τον μήνα Μάιο του 2023 (1ο Εξάμηνο), με...

1ος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός από τις εκδόσεις Hλιαχτίδα

Οι εκδόσεις Hλιαχτίδα προκηρύσσουν τον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με ελεύθερο θέμα και ημερομηνία λήξης 14 Μαΐου 2023.  Όροι διαγωνισμού: 1. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχουν...

Συντάξεις Απριλίου : Ξεκίνησε η πληρωμή

Από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, το απόγευμα ξεκίνησαν από τον e-ΕΦΚΑ οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον Απρίλιο. Όπως γίνεται κάθε μήνα,...