fbpx
Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Τι έχει αλλάξει στη Γερμανία από την 1η του Ιανουαρίου;

Τι έχει αλλάξει στη Γερμανία από την 1η του Ιανουαρίου;

Πιο ακριβά μέσα μαζικής μεταφοράς, περισσότερα χρήματα για τους γονείς… Κάπως έτσι ξεκίνησε το 2017!

1. Οι τιμές των μέσων μαζικής μεταφοράς ανέβηκαν. Οι επιβάτες των λεωφορείων, U-Bahn και S-Bahn πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για απότομες αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων σε ολόκληρη τη χώρα, με ορισμένες εταιρίες να έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές από το Δεκέμβριο σύμφωνα με τη Neue Osnabrücker Zeitung. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η αύξηση θα κυμαίνεται μεταξύ 2 – 2,5%.

Στο Βερολίνο, για παράδειγμα, για ένα απλό εισιτήριο αυξήθηκε από 2,70€ στα 2,80€.

2. Αύξηση κατώτατου μισθού. Για πρώτη φορά από τότε που η Γερμανία αύξησε τον κατώτατο μισθό, το 2015, το ποσό που καταβάλλεται στους εργαζομένους έχει αυξηθεί. Τώρα το ποσό από 8,50€ ορίζεται σε 8,84€ ανά ώρα.

3. WiFi στα τρένα ICE. Η Γερμανία αργά αλλά σταθερά πλησιάζει τον υπόλοιπο πιο ψηφιοποιημένο δυτικό κόσμο, κάνοντας ένα βήμα προς τα εμπρός. Τώρα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στα τραίνα ICE – υψηλής ταχύτητας τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη καθιστική ζώνη.

Το 2016 έγιναν κάποιες δοκιμές δωρεάν WiFi σε κάποιες γραμμές με αποτέλεσμα τώρα η Deutsche Bahn να το εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο. Βέβαια, οι επιβάτες της δεύτερης ζώνης δεν έχουν τόσο δυνατό σήμα όσο αυτοί της πρώτης.

4. Αύξηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Πολλοί γερμανικοί φορείς ηλεκτρικού ρεύματος άρχισαν να αυξάνουν τις τιμές τους κατά μέσο όρο 3,5%, εν μέρει λόγω της αύξησης των επιδοτήσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η αύξηση των τιμών είναι, επίσης, λόγω του υψηλότερου κόστους της συντήρησης “πραγμάτων” όπως γραμμές μεταφοράς ενέργειας.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν περισσότερες συμβουλές για τους παρόχους και πώς να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι μπορούν να καλέσουν την Ομοσπονδία Γερμανικών Οργανισμών Καταναλωτών στο 0800 809 802 400. Αυτό μπορεί να γίνει στα αγγλικά ή στα γερμανικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Ηχηρή παρέμβαση της Ιουλίας Τσέτη στα Ηνωμένα Έθνη, σε Roundtable CEOs για την Ισότητα των Φύλων

Για την εργασιακή πραγματικότητα των Γυναικών στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, την αληθινή κατάκτηση της ισότητας των δύο φύλλων, το τέλος των στερεοτύπων, αλλά και τα δύο κομβικά...

Χαλάει ο καιρός από την Κυριακή – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Αν και ο Απρίλιος μπήκε σήμερα με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, το σκηνικό του καιρού αλλάζει από αύριο και θα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο παρά άνοιξη. Ειδικότερα, αύριο...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «ΣΥΝΕΒΗ … ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ»

Η θεατρική ομάδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας “Ύπόθεσις 19”, παρουσίασε στην αίθουσα «ΔΙΩΝΗ» την παράσταση «ΣΥΝΕΒΗ … ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» σε σκηνοθεσία Αφροδίτης...

Εξετάσεις ραδιοερασιτεχνών στην Π.Ε Άρτας

Από τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Άρτας ανακοινώνεται ότι προκηρύσσονται εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη, τον μήνα Μάιο του 2023 (1ο Εξάμηνο), με...