fbpx
Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Τι έχει αλλάξει στη Γερμανία από την 1η του Ιανουαρίου;

Τι έχει αλλάξει στη Γερμανία από την 1η του Ιανουαρίου;

Πιο ακριβά μέσα μαζικής μεταφοράς, περισσότερα χρήματα για τους γονείς… Κάπως έτσι ξεκίνησε το 2017!

1. Οι τιμές των μέσων μαζικής μεταφοράς ανέβηκαν. Οι επιβάτες των λεωφορείων, U-Bahn και S-Bahn πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για απότομες αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων σε ολόκληρη τη χώρα, με ορισμένες εταιρίες να έχουν ήδη αυξήσει τις τιμές από το Δεκέμβριο σύμφωνα με τη Neue Osnabrücker Zeitung. Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η αύξηση θα κυμαίνεται μεταξύ 2 – 2,5%.

Στο Βερολίνο, για παράδειγμα, για ένα απλό εισιτήριο αυξήθηκε από 2,70€ στα 2,80€.

2. Αύξηση κατώτατου μισθού. Για πρώτη φορά από τότε που η Γερμανία αύξησε τον κατώτατο μισθό, το 2015, το ποσό που καταβάλλεται στους εργαζομένους έχει αυξηθεί. Τώρα το ποσό από 8,50€ ορίζεται σε 8,84€ ανά ώρα.

3. WiFi στα τρένα ICE. Η Γερμανία αργά αλλά σταθερά πλησιάζει τον υπόλοιπο πιο ψηφιοποιημένο δυτικό κόσμο, κάνοντας ένα βήμα προς τα εμπρός. Τώρα παρέχει δωρεάν Wi-Fi στα τραίνα ICE – υψηλής ταχύτητας τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη καθιστική ζώνη.

Το 2016 έγιναν κάποιες δοκιμές δωρεάν WiFi σε κάποιες γραμμές με αποτέλεσμα τώρα η Deutsche Bahn να το εφαρμόσει σε εθνικό επίπεδο. Βέβαια, οι επιβάτες της δεύτερης ζώνης δεν έχουν τόσο δυνατό σήμα όσο αυτοί της πρώτης.

4. Αύξηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Πολλοί γερμανικοί φορείς ηλεκτρικού ρεύματος άρχισαν να αυξάνουν τις τιμές τους κατά μέσο όρο 3,5%, εν μέρει λόγω της αύξησης των επιδοτήσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η αύξηση των τιμών είναι, επίσης, λόγω του υψηλότερου κόστους της συντήρησης “πραγμάτων” όπως γραμμές μεταφοράς ενέργειας.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν περισσότερες συμβουλές για τους παρόχους και πώς να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια στο σπίτι μπορούν να καλέσουν την Ομοσπονδία Γερμανικών Οργανισμών Καταναλωτών στο 0800 809 802 400. Αυτό μπορεί να γίνει στα αγγλικά ή στα γερμανικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Ξεκινά το έργο «Καινοτόμες δράσεις του Δήμου Αρταίων για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό»

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη και το ανάδοχο σχήμα DOTSOFT A.E – COMITECH A.E, η σύμβαση του έργου με τίτλο «Καινοτόμες Δράσεις...

Πώς ένα βίντεο κλιπ των 10 δευτερολέπτων πωλήθηκε έναντι 6,6 εκατομμυρίων δολαρίων

Τον Οκτώβριο του 2020, ο συλλέκτης έργων τέχνης Πάμπλο Ροντρίγκεζ-Φράιλε διέθεσε σχεδόν 67.000 δολάρια για την αγορά ενός έργου τέχνης σε μορφή βίντεο, διάρκειας...

Τουρκία: Εξετάζεται η αλλαγή του εκλογικού νόμου

Καθώς τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις μειώνονται, το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξετάζει τις πιθανότητες αλλαγής...

Παχυκάλαμος Άρτας: Σε σοβαρή κατάσταση 24χρονος, έπειτα από ανατροπή τρακτέρ

Ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Παχυκαλάμου με τρακτέρ το οποίο παρεξέκλινε της πορείας του και έπεσε σε αύλακα. Σοβαρά τραυματίας είναι ο...