fbpx
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Teamviewer: Επεκτείνει το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στα Ιωάννινα

Teamviewer: Επεκτείνει το κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στα Ιωάννινα

Οι βάσεις για να μετατραπούν τα Γιάννινα σε ένα Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας έχουν τεθεί. Η πρόκληση είναι μεγάλη και η ευκαιρία δεν θα πρέπει να χαθεί.

Η αρχή έγινε όταν εγκαταστάθηκε η P&I και το επόμενο βήμα ήταν η εγκατάσταση της Teamviewer από την οποία έρχεται και η καλή είδηση..

Η γερμανική εταιρία προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση του κέντρου που έχει δημιουργήσει στην περιοχή και στην ανάπτυξή του.

Όπως ανέφερε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο Philipp Deutscher, γενικός διευθυντής της TeamViewer Greece, το κέντρο στα Ιωάννινα απασχολεί αυτή τη στιγμή 40 άτομα όταν πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε τη λειτουργία του με είκοσι.

Το πλάνο, σύμφωνα με τον κ. Deutscher είναι η ομάδα να ενισχυθεί με 10-15 άτομα μέσα στο 2021. Βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί πως οι συνθήκες λόγω της πανδημίας δεν διευκολύνουν την προσπάθεια δεδομένου ότι το πλάνο που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του 2020 έκανε λόγο για συνολικό αριθμό 50 ερευνητών μέχρι το τέλος της περασμένης χρονιάς.

Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του Teamviewer Meeting, το προϊόν με την ανάπτυξη του οποίου ασχολείται η μία από τις δύο ομάδες στο κέντρο των Ιωαννίνων.

Η άλλη ομάδα ασχολείται με την περαιτέρω ανάπτυξη της βασικής εφαρμογής της Teamviewer, η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά τον τομέα της απομακρυσμένης διαχείρισης εφαρμογών και συσκευών. Τομέας, ο οποίος λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, ενισχύθηκε ιδιαίτερα την περασμένη χρονιά.

Ο κ. Deutscher δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την υποστήριξη που υπάρχει προς την Teamviewer από τους τοπικούς φορείς της περιοχής των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, ενώ δήλωσε ευχαριστημένος και από το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολεί αυτή τη στιγμή. Σημείωσε δε ότι το πλάνο είναι η πρόσληψη ανθρώπων με υψηλότερες δεξιότητες και η προσπάθεια που υπάρχει είναι να μπορέσει η Teamviewer να προσελκύσει developers από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TeamViewer στη χώρα μας, υπάρχει ενδιαφέρον το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τα πρόσφατα κίνητρα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση, για όσους επιλέγουν τη χώρα μας για να δουλέψουν.

“Η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει αποδείξει ότι υπάρχουν Έλληνες του εξωτερικού που έχουν ρίζες στην περιοχή κι επιθυμούν να επιστρέψουν και να εργάζονται στα Ιωάννινα” σημείωσε ο κ. Deutscher.

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Σάκκαρη: Ανέβηκε στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης

Η Μαρία Σάκκαρη εκμεταλλεύτηκε την νίκη της Ανέτ Κονταβέιτ απέναντι στην Κβίτοβα στον ημιτελικό του Ostrava Open και ανέβηκε ακόμα μία θέση στην παγκόσμια κατάταξη της WTA. Έτσι...

Διδακτική επίσκεψη των μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ζηρού στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών

Διδακτική επίσκεψη για όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζηρού στο Κάστρο των Πέντε Πηγαδιών στην Τ.Κ. Κλεισούρας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές, με...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Ταξίδι Εξοικείωσης” στην Άρτα δημοσιογράφων ειδικού Γαστρονομικού τύπου

Άλλη μία δράση εξωστρέφειας και προβολής της Άρτας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τις προηγούμενες ημέρες. Πρόκειται για το Press trip δημοσιογράφων από έντυπα και ηλεκτρονικά...

Ό. Γεροβασίλη: Κρίσιμος ο ρόλος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής & του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Kληθείσα να σχολιάσει την παρουσία Ελπιδοφόρου στην εκδήλωση Ερντογάν στις ΗΠΑ και την πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο η βουλευτής Άρτας επισήμανε τα εξής: *Είναι...