fbpx
Τρίτη, 26 Οκτωβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Αρταίων

Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Αρταίων

Ο Δήμος Αρταίων σε συνέχεια των δράσεων που έχει αναπτύξει όλο το τελευταίο διάστημα για τους ευπαθείς κοινωνικά δημότες και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, ενισχύει την λειτουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων για τις  ιδιαίτερες αυτές γιορτές των Χριστουγέννων.

Το Ταμείο δημιουργήθηκε με στόχο να προσφέρει άμεση στήριξη σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως οι άποροι, μακροχρόνια άνεργοι/εςμονογονεϊκές οικογένειες, κακοποιημένες γυναίκες, άτομα με μακροχρόνιες ασθένειες ή ειδικές ανάγκες κ.α. και αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις έκτακτες οικονομικές ανάγκες.

Η οικονομική βοήθεια θα παρέχεται μέσω του Ταμείου, μετά από αιτιολογημένη έκθεση της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Το Ταμείο λειτουργεί υπό τη μορφή ειδικού λογαριασμού (ONOMA ΔIKAIOYXOY: OPΓANIΣMOΣ TOΠ AYTOΔ ΔHMOY APTAIΩN, IBAN: GR51 0172 4000 0054 0007 5599 702, BIC: PIRBGRAA) ενώ τη διαχείρισή του έχει αναλάβει διαπαραταξιακή διοικούσα επιτροπή, όπως ορίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι πόροι του Ταμείου, θα προέρχονται από δωρεές Φυσικών ή Νομικών Προσώπων και από έσοδα εκδηλώσεων κοινωνικού ή φιλανθρωπικού χαρακτήρα του Δήμου.

Οι προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας του Ταμείου, για την οικονομική ενίσχυση των δικαιούχων είναι οι παρακάτω:

 • Εντοπιότητα
 • Εργασία– ασφάλιση
 • Οικονομική και περιουσιακή κατάσταση
 • Κατάσταση της υγείας

Απαραίτητα Δικαιολογητικά

 • Αίτηση του δικαιούχου προς την Διοικούσα Επιτροπή.
 • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας.
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 • Εκκαθαριστικό σημείωμα ή υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την εφορία, σε περίπτωση μη υποβολής φορολογικής δήλωσης.
 • Αποδεικτικό μονίμου κατοικίας
 • Φωτοτυπία θεωρημένου βιβλιαρίου ασθενείας (εφόσον υπάρχει).
 • Το έντυπο Ε9, που αφορά στην καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων.
 • Γνωμάτευση της Α’ Βάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής για το πρόβλημα της υγείας και το ποσοστό της αναπηρίας (εφόσον υπάρχει).
 • Φωτοτυπία καταστατικού, εφόσον πρόκειται για φορέα, σύλλογο ή Μ.Κ.Ο. και βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας περί τυχόν τροποποιήσεων.

Οποιοδήποτε άλλο παραστατικό, έγγραφο ή διευκρίνιση κριθεί απαραίτητη, για τη διαπίστωση των προϋποθέσεων, προκειμένου να παρασχεθεί το αιτούμενο βοήθημα.

Δήλωση Αντιδημάρχου Kοινωνικής Μέριμνας , Χριστόφορου Σιαφάκα:

«Η δημοτική μας αρχή είναι σε μια διαρκή προσπάθεια να δημιουργεί εργαλεία στήριξης των ευπαθών ομάδων. Πολλές φορές ως Παράταξη με τον Δήμαρχο, ψάχνουμε να βρούμε νέους τρόπους για να δώσουμε ευκαιρίες σε συμπολίτες μας. Η κακοποιημένη γυναίκα, ο άπορος, ο μακροχρόνια άνεργος, η μονογονεϊκή οικογένεια, ένα άτομο με ειδικές ανάγκες οφείλουν να έχουν διεξόδους. Για όλους αυτούς φτιάχτηκε αυτό το Ταμείο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και οι υπόλοιπες Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου συντάσσονται σ’ αυτή την κατεύθυνση».  

Ανάρτηση Λογαριασμού Ταμείου

Σημειώνεται, πως για την ενίσχυση του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά την διάρκεια των εορτών ο λογαριασμός του Ταμείου θα εμφανίζεται στις τηλεοράσεις των σπιτιών μας μέσω του ΑRT TV και του διαδικτυακού καναλιού ARTA WebTV στο YouTube.

 

Τελευταία Νέα

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε Άρτας

Σύσκεψη με φυσική παρουσία και τηλεδιάσκεψη, του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Άρτας πραγματοποιήθηκε χτες, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Β. Ψαθά...

“Έφυγε” από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή, σήμερα, Δευτέρα, σε ηλικία 57 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου...

Εκδήλωση του Μ/Φ Συλλόγου Άρτης «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» στις 27 Οκτωμβρίου

“Τα οχυρά δεν παραδίδονται. Καταλαμβάνονται” Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι στο χρόνο με τον κ. Παπάκο Παναγιώτη δικηγόρο-μελετητή, στην ομιλία του με τίτλο: «Το δεύτερο ΟΧΙ....

Ένταση στον Ασπρόπυργο – Διαμαρτυρία των Ρομά για το θάνατο του 20χρονου

Ένταση επικράτησε στην Αττική οδό, στο ύψος του Ασπροπύργου. Περίπου 200 Ρομά είχαν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονταν για το περιστατικό στο Πέραμα, στο οποίο έχασε...