fbpx
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τα οφέλη του υδατοδρομίου αναμένει η Πάτρα

Τα οφέλη του υδατοδρομίου αναμένει η Πάτρα

«Το υδατοδρόμιο της Πάτρας θα είναι κεντρικός κόμβος του δικτύου που αρχίζει και δημιουργείται και αναμένουμε η επένδυση αυτή να έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή» δήλωσε  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Νίκος Κοντοές, μετά την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για την αδειοδότηση.

 Όπως πρόσθεσε ο Νίκος Κοντοές, το επόμενο βήμα για τη λειτουργία του υδατοδρομίου θα είναι η πρόσκληση ενδιαφέροντος, με ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες, για ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την λειτουργία του υδατοδρομίου και την προσέλκυση εταιρείας ή εταιρειών που θα επωμιστούν την πληρότητα και την αρτιότητα του πτητικού έργου.

Όσον αφορά τον χρόνο έναρξης των πτήσεων, ο Νίκος Κοντοές είπε, ότι «λόγω των διαδικασιών δεν είναι ρεαλιστικός στόχος να προλάβουμε την φετινή σεζόν» αλλά, όπως τόνισε, «ελπίζουμε ότι θα γίνουν κάποιες πτήσεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν περισσότερο διαφημιστικά για την επόμενη περίοδο». «Αυτό όμως που έχει σημασία» υπογράμμισε, «είναι ότι η Πάτρα έχει υδατοδρόμιο».

Ακόμη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σκοπεύουμε να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο και με αμφίβια υδροπλάνα, έτσι ώστε ένα υδροπλάνο να αποθαλασσώνεται από την Πάτρα και να προσγειώνεται σε αεροδρόμια των νησιών του Ιονίου, αλλά και το αντίθετο, δηλαδή να απογειώνεται από αεροδρόμια και να προσθαλασσώνεται στο λιμάνι της Πάτρας».

Επίσης, ο Νίκος Κοντοές χαρακτήρισε το υδατοδρόμιο ως «ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον ΟΛΠΑ» και όπως πρόσθεσε «του δίνει προστιθέμενη αξία και ενδεχομένως να ωθήσει και άλλου είδους δραστηριότητες».

Όσον αφορά τα οφέλη που αναμένεται να έχει η πόλη, εκτός από τις άμεσες και τις έμμεσες θέσεις εργασίας, αναμένεται η ενίσχυση της εναλλακτικής τουριστικής διακίνησης.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, «προσβλέποντας στον πολλαπλασιασμό των ωφελειών που αναμένονται από τη λειτουργία του υδατοδρομίου, ευελπιστούμε και θεωρούμε αναγκαία και δεδομένη την συμπόρευση και την θετική συμβολή όλων των φορέων της πόλης, προκειμένου τα πλεονεκτήματα και οι ωφέλειες να έχουν πάγιο και δυναμικό χαρακτήρα και να διαχυθούν σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κύκλο επαγγελματικών δραστηριοτήτων».

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Καιρός: Έρχεται η Μπάρμπαρα και φέρνει χιόνια και παγετό

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για την έλευση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που αναμένεται να φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό...

Η Γερμανία θα στείλει 88 άρματα μάχης Leopard I στην Ουκρανία

Το Βερολίνο εγκρίνει τα σχέδια της γερμανικής κατασκευάστριας όπλων Rheinmetall να πουλήσει δεκάδες από τα παλαιότερα Leopard στο Κίεβο.   Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση...

Άρτα: Σε διαδικασία δημοπράτησης η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη Φιλοθέη και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε Κωστακιούς

Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται δύο ακόμη μεγάλα έργα από τον Δήμο Αρταίων, αφού είναι σε εξέλιξη η ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχων, για τη σύναψη...

Στις 2 Απριλίου το 2nd Acheron Health Run

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των αγώνων δρόμου 2st Acheron Health Run, που οργανώνει ο Δήμος Πάργας και η  Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλακίου....