fbpx
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΣυνέντευξη του Αντώνη Καραμπίνα στο sovara.gr

Συνέντευξη του Αντώνη Καραμπίνα στο sovara.gr

Σε μια διαφορετική συνέντευξη, μέσα από μία ευχάριστη και χαλαρή βόλτα στην πλατεία Καραϊσκάκη. Το sovara.gr φιλοξένησε τον υποψήφιο Τοπικό Σύμβουλο Δ.Κ. Αρταίων Αντώνη καραμπίνα. Ο οποίος μίλησε στον Σπύρο Βλάχο για την ενασχόληση του με την πολιτική και το τοπικό, την συμμετοχή του στο συνδιασμό “Αρτινών ΣυνΕργασία”, για τις σπουδές και την δουλειά του, την προσπάθεια να παρακινήσει τους νέους στην ενασχόληση τους με τα κοινά, όπως επίσης για την δυναμική και την πολιτιστική ανάπτυξη της Άρτας κ.α.

 

  • Πως μπήκε το μικρόβιο για την ενασχόληση σου με τα πολιτικά, τοπικά και μη;

Ζούμε σε μια περίοδο που όλοι απαξιώνουν την πολιτική, σε μια περίοδο που ένας νέος  είναι εγκλωβισμένος μπροστά στις υποχρεώσεις του για να επιβιώσει και αδιαφορεί για τη συμμετοχή του στα κοινά.  Πήρα την απόφαση να είμαι υποψήφιος στην αυτοδιοίκηση  και συγκεκριμένα για την Τοπική Κοινότητα Άρτας, γιατί πιστεύω ότι την πόλη  σου δεν μπορείς να την αλλάξεις από τον καναπέ. Ανήκω σε μια γενιά που έχει στρέψει την πλάτη της στην πολιτική ευρύτερα. Η απογοήτευση και η κριτική από μόνη της, όμως, δεν αλλάζει κάτι. Αποφάσισα να μπω λοιπόν σε αυτή τη μάχη, για να δουλέψω σκληρά γι’ αυτές τις αλλαγές αλλά και τη συνέχιση του έργου της συγκεκριμένης Δημοτικής Αρχής  που χρειάζεται η πόλη μας, η Άρτα.

 

  • Για όσους δεν γνωρίζουν, τι έχεις σπουδάσει και τι κάνεις αυτόν τον καιρό;

Μεγάλωσα, σπούδασα και εργάζομαι στην πόλη μας.  Αποφοίτησα από το Τμήμα Τεχνολογίας Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Τ.Ε.Ι Ηπείρου. Είμαι Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Η/Υ και Δικτύων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2017 έως σήμερα, κατέχω τη θέση του Προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ Άρτας. Επιπλέον εργάζομαι ως Ιδιωτικός Υπάλληλος σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο κέντρο της Άρτας.

 

  • Τι σε οδήγησε να συμμετέχεις στον συνδυασμό του Χρήστου Τσιρογιάννη “Αρτινών ΣυνΕργασία“; Έχοντας ήδη δημιουργήσει σε πολλούς αρνητική εικόνα και δυσφορία από την πρώτη κιόλας τετραετία, για πολλά απλά και βασικά προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα και την σωστή λειτουργία της πόλης, χωρίς να έχει μεριμνήσει καθόλου για αυτά. Όπως επίσης γιατί στο Τοπικό;

Πρώτα από όλα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Αρταίων και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, για την τιμή που μου έκανε να μου προτείνει να συμμετάσχω στο συνδυασμό του, ως Υποψήφιος Τοπικός Σύμβουλος για τη Δημοτική Τοπική Κοινότητα Άρτας. Η αλήθεια είναι πως με το νέο Νόμο υπάρχει μεγάλη σύγχυση και αυτό παρατηρείται κυρίως στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, μιας και η κάλπη για την Τοπική Κοινότητα, πλέον είναι ξεχωριστή από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό το οποίο δεν αλλάζει είναι πάντως η στήριξή μου στο πρόσωπο του Χρήστου Τσιρογιάννη και ολόκληρου του συνδυασμού.

Κανείς, ακόμη και ο πιο δύσπιστος δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή εργάστηκε σκληρά την πενταετία που μας πέρασε, με μια σειρά από πολυεπίπεδες δράσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις, που στο επίκεντρό τους έχουν τον άνθρωπο και ειδικότερα τον πολίτη της Άρτας.

Δεν αρνήθηκε κανείς ότι υπήρξαν λάθη, παραλείψεις. Πρώτος απ όλους όμως, ο κ. Τσιρογιάννης προχώρησε σε γενναία αυτοκριτική, χωρίς να εξαιρεί τον εαυτό του, ζητώντας μάλιστα, δημόσια συγγνώμη από τον λαό της Άρτας για τα όποια σφάλματα και έχοντας πλέον πλήρη επίγνωση και ξεκάθαρη εικόνα γι όλα, ζήτησε από τον λαό της Άρτας να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του, δίνοντάς του ξεκάθαρη και σαφή εντολή, ώστε να ολοκληρώσει τα έργα που πρώτη οραματίστηκε και άρχισε να υλοποιεί η παράταξή μας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να επισημάνω πως μόνο όσοι τολμούν πολλά κάνουν λάθη, οπότε ας αφήσουν την στείρα αντιπολίτευση και κριτική όσοι προτιμούν τη βολικότητα του καναπέ τους και αποφεύγουν την ενασχόληση με τα κοινά (και την έκθεση).

Ένας από τους κυριότερους λόγους που επέλεξα να είμαι Υποψήφιος για την Τοπική Κοινότητα Άρτας είναι, η ενασχόληση μου με τα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια καθώς πλέον κατέχω τη θέση του Προέδρου Ο.Ν.ΝΕ.Δ Άρτας και προσπαθώ με τους συνεργάτες μου να αναδεικνύουμε θέματα της καθημερινότητας. Η Τοπική Κοινότητα αφορά ξεκάθαρα την χάραξη και την άσκηση μιας αποτελεσματικής παρεμβατικής πολιτικής, με στόχο την αντιμετώπιση και την επίλυση προβλημάτων που άπτονται της καθημερινότητας και είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Επομένως, το τοπικό αποτελεί μία συνειδητή επιλογή για μένα.

 

 

  • Πιστεύεις ότι η Άρτα έχει μέλλον, δυναμική βελτίωσης και εξέλιξης σαν πόλη, μιας και δεν διαθέτει κάποια βασικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι άλλοι 3 νομοί της Ηπείρου; Όπως επίσης ότι είναι εγκλωβισμένη από τους ίδιους τους Αρτινούς, που την κρατάνε πίσω με την νοοτροπία και την έλλειψη οράματος και ιδεών;

Θεωρώ πως η Άρτα μας τα επόμενα χρόνια θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της πολιτιστικά, αφού έχουν μπει γερές βάσεις για ανάδειξη του πολιτισμού μας, με τον θρησκευτικό τουρισμό να γνωρίζει μεγάλη άνθηση, με τη μόνη διαφορά πως θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερες κλίνες για τους επισκέπτες και αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδιθεί, εφόσον και η Ιόνια Οδός είναι πέρασμα για την Άρτα.

Για το καλό του κάθε τόπου είτε είναι ένα χωριό, είτε μια πόλη, είτε μια χώρα, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά θα έπρεπε να είναι ικανοί και αποτελεσματικοί. Αλλά αυτό είναι ένα στοιχείο που κρίνεται από τα πεπραγμένα του καθενός στην ζωή του τόπου εφόσον τον έχει υπηρετήσει από θέση ευθύνης, είτε στην προσωπική του διαδρομή εφόσον εκτίθεται για πρώτη φορά. Για αυτό το λόγο θα απαντηθεί το ερώτημα μας την επομένη των εκλογών, διότι πιστεύω πως <<η Άρτα αλλάζει και πρέπει να είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας>>.

 

  • Οι Δημοτικές-Τοπικές εκλογές, έχουν και αυτές άρωμα από τα κόμματα. Δεν θα έπρεπε να είναι εντελώς ανεξάρτητες και οι υποψήφιοι να λειτουργούν με αγνές προθέσεις και κύριο γνόμωνα την ουσιαστική βελτίωση της πόλης, χωρίς να επιρεάζονται έστω και ανεπίσημα από κάποια Κομματική γραμμή;

Καταρχάς, θεωρώ ότι κρίνεται απαραίτητος ένας ορισμός της έννοιας της πολιτικής για την καλύτερη απάντηση στην ερώτησή σας. Πολιτική είναι κάθε κίνηση, σκέψη και δράση που συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας όλων των πολιτών. Η διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Είναι όλες εκείνες οι ιδέες που κουβαλά ο καθένας μας μέσα του και με τη συμμετοχή του σε πολιτικούς φορείς, επιδιώκει τη μετουσίωσή τους σε πράξη, με απώτερο στόχο την προώθηση του συλλογικού καλού και την κοινωνική προκοπή και ευδαιμονία.

Κι όλα αυτά επιτυγχάνονται στο μέγιστο βαθμό μόνο όταν υπάρχει μαζικότητα, συνεργασία και κωδικοποίηση των σκέψεων και των κοινών αντιλήψεων. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω πως ο κάθε πολίτης έχει τη δική του πολιτική ταυτότητα και το δικό του ιδεολογικό και αξιακό σύστημα, πράγμα που τον διαφοροποιεί από οποιονδήποτε άλλο πολίτη, που είτε λειτουργεί ως πολιτική μοναδικότητα είτε είναι μέλος ενός ευρύτερου πολιτικού φορέα, αλλά και από τον ίδιο τον φορέα. Έχοντας υπόψη τα συγκεκριμένα δεδομένα, δε με φοβίζει η συμμετοχή μου σε ένα αχρωμάτιστο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, όπως είναι το τοπικό, που ως μοναδικό στόχο έχει την ικανοποίηση των αιτημάτων πολιτών και την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας. Τέλος, όσον αφορά στην αφομοίωση ατόμων με αγαθές προθέσεις από το σύστημα, ένα έχω να πω. Όσοι έχουν ξεκάθαρο ιδεολογικό ανάστημα και ηθικές αξίες δεν έχουν να φοβούνται τίποτα και κανέναν, σε αντίθεση με τους μετέωρους και χωρίς σαφή προσανατολισμό, που αποτελούν τους φελλούς μιας κοινωνίας που ταξιδεύει (στα θολά νερά) χωρίς πολιτική πυξίδα και σαφή ιδεολογικό χάρτη.

 

  • Επειδή αρκετοί από τους υποψηφίους στην Άρτα, δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου και της πόλης γενικότερα, αλλά μεγάλωσαν και ζούνε στην γύρω περιοχή. Πιστεύεις ότι έχουν την γνώση και την σφαιρική άποψη των χρόνιων προβλημάτων της πόλης, ώστε να μπορέσουν να τα διαχειριστούν και να φέρουν ουσιαστικές λύσεις;

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να επισημάνω ότι το ψηφοδέλτιο των «Αρτινών ΣυνΕργασία», που αποτελεί ψηφοδέλτιο νίκης για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του,  περιλαμβάνει άτομα καταρτισμένα από όλους τους πολιτικούς χώρους, με νέες, φρέσκιες ιδέες, με διάθεση και όρεξη για δουλειά.

Σε μια εποχή, λοιπόν, που η τεχνολογία και τα μέσα της αναπτύσσονται ταχύτατα και ο χρόνος και οι αποστάσεις εκμηδενίζονται, η γνώση αποτελεί κοινωνικό αγαθό και όχι προνόμιο των λίγων. Επομένως, καθίσταται πιο εύκολη η σε βάθος και πολύπλευρη ενημέρωση αναφορικά με προβλήματα της καθημερινότητας, καθώς και η αναζήτηση και εξεύρεση λύσεων. Η Άρτα δεν είναι μόνο η πόλη, είναι και τα χωριά της κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.!

Το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο μας στελεχώνεται από προσωπικότητες που μεγάλωσαν και ζούνε στις γύρω από την Άρτα περιοχές, το καθιστά αναμφισβήτητα  «μια δεξαμενή» συλλογής και  επεξεργασίας  των αιτημάτων και προβλημάτων των πολιτών και προώθησής τους στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό της πόλης, με στόχο την όσο το δυνατόν αμεσότερη επίλυσή τους. Κατά την άποψή μου αυτή η «πολυσυλλεκτικότητα»  αποτελεί και το συγκριτικό πλεονέκτημα του ψηφοδελτίου.

 

  • Κάτι για τους αναγνώστες μας;

Αυτό που έχω να πω είναι το εξής: Οι σταυροί στο Τοπικό Άρτας είναι δυο. Επιπλέον ο πρώτος σε σταυρούς μπορεί να διεκδικίσει την προεδρία της Κοινότητας. Για αυτό φίλες και φίλοι από την Άρτα, τους Αγίους Αναργύρους, το Γλυκόριζο, την Ελεούσα και τις Εργατικές, στις 26 Μαΐου μη με ξεχάσετε!

 

 

 

____

© sovara.gr 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα