fbpx
ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΣυλλάβισε την ελληνική λέξη κοινωνία και κέρδισε 40.000 δολάρια (Βίντεο)

Συλλάβισε την ελληνική λέξη κοινωνία και κέρδισε 40.000 δολάρια (Βίντεο)

Αμερικανός μαθητής ινδικής καταγωγής είναι λάτρης της ελληνικής γλώσσας και κατάφερε να κερδίσει

Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός Scripps National Spelling Bee στην ιστορία είχε ξαφνικό τέλος και δεν είχε το αποτέλεσμα που πολλοί περίμεναν.

Η Naysa Modi, μία χαρισματική 12χρονη, με εμπειρία έχοντας συμμετάσχει 4 φορές στο διαγωνισμό έδειχνε το φαβορί. Καθόταν δίπλα σε έναν 14χρονο, που συμμετείχε για πρώτη φορά και τον οποίο ήδη είχε κερδίσει σε τοπικό επίπεδο.

Αλλά η Naysa έκανε ένα λάθος, μπερδεύοντας το μονό «s» με το διπλό στην λέξη «Bewusstseinslage» που έχει γερμανικές ρίζες και έχει να κάνει με μία κατάσταση συνείδησης ή το να μην νιώθει κάποιος αισθητηριακές συνιστώσες.

Ο 14χρονος Karthik Nemmani άρπαξε την ευκαιρία.

«Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να το κάνω», είπε ο γλυκομίλητος νικητής. «Είχα εμπιστοσύνη ότι θα μπορούσα, αλλά ειλικρινά, ρεαλιστικά δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί».

Οσο για την λέξη που του έδωσε την νίκη και βραβεία ύψους 42.000 δολ.; Ηταν η «koinonia» (κοινωνία).

Με τον όρο κοινωνία, που έχει και χριστιανικές καταβολές, εννοείται το σύνολο των ανθρώπων που συμβιώνουν σε κάποιον τόπο ή σε μία ιστορική περίοδο και έχει ευρεία (ανθρωπότητα) ή στενή εφαρμογή (ομάδες ανθρώπων στο χώρο και τον χρόνο) ως έννοια.

Σε έναν εναλλακτικό ορισμό ως κοινωνία φέρεται η διαρκής στο χρόνο συνεργατική ομάδα, τα μέλη της οποίας ανέπτυξαν οργανωμένα πρότυπα σχέσεων μέσω της διαρκούς αλληλεπίδρασής τους.

Η νίκη του Karthik έθεσε στο επίκεντρο και πάλι το νέο πρόγραμμα «wild card» που δίνει την ευκαιρία σε συμμετέχοντες, όπως ο 14χρονος να διαγωνιστούν απέναντι σε κορυφαίους στην ορθρογραφία στην χώρα.

Συμμετείχαν 515 νέοι ώστε να συμπεριληφθούν και όσοι πήραν «wild cards», ενώ δεν υπήρχαν ποτέ πάνω από 300 διαγωνιζόμενοι. Τέσσερις μάλιστα από 16 στους τελικούς είχαν διαγωνιστεί βάσει του νέου προγράμματος «RSVBee».

Οι δε τρεις που έφτασαν μέχρι τέλους ήταν όλοι από την περιοχή του Ντάλας, που αποτελεί για χρόνια «πυρήνα» για ταλέντα στην ορθογραφία.

Ο Karthik είναι από το McKinney του Τέξας και η οικογένειά του μετακόμισε εκεί ώστε να μπορεί να πάρει μέρος στο πρόγραμμα Scripps.

Η Naysa είναι από το Frisco, λιγότερο από 15 μίλια μακριά δυτικά.

Στην 3η θέση ο Abhijay Kodali, ο οποίος ζει στο Flower Mound, άλλα περίπου 40 μίλια δυτικά.

Η Naysa είχε κερδίσει τον Abhijay στον περιφερειακό διαγωνισμό ορθογραφίας του Ντάλας, πριν επικρατήσει και του Karthik.

Η περιοχή αυτή είναι μία από τις λίγες που χορηγεί δύο συμμετοχές μέχρι τον εθνικό διαγωνισμό. Οσοι είχαν «wild cards» έπρεπε να πληρώσουν τα δικά τους έξοδα, 750 δολ. την συμμετοχή, συν το κόστος του ταξιδιού στην Ουάσιγκτον και της διαμονής.

«Δεν με πειράζει», είπε ο πατέρας του Karthik, Krishna Nemmani. «Γνωρίζω που μπορεί να φτάσει».

«Είναι πολύ, πολύ καλή στην ορθογραφία. Αξιζε το βραβείο όσο και εγώ», είπε ο νικητής Karthik για τη Naysa. «Στάθηκε τυχερός» συμπλήρωσε.

Ο Karthik είναι ο 14ος νικητής, που συνεχόμενα προέρχεται από την Ινδοαμερικανική κοινότητα. Μάλιστα 19 από τους 23 νικητές στο παρελθόν είχαν ινδική καταγωγή.

 

 

Πηγή

- Advertisement -

Τελευταία Νέα