fbpx
ΑρχικήΗΠΕΙΡΟΣΣτους Αγιασμούς Σχολείων ο Δήμαρχος Αρταίων

Στους Αγιασμούς Σχολείων ο Δήμαρχος Αρταίων

Στον Αγιασμό σχολείων παρέστη σήμερα, πρώτη ημέρα του νέου σχολικού έτους, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης,  ο οποίος επισκέφθηκε το 2ο Λύκειο Άρτας και το Γυμνάσιο Γραμμενίτσας.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με μαθητές, γονείς και καθηγητές ευχόμενος καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ υπογράμμισε τις παρεμβάσεις που έγιναν για τη συντήρηση των σχολείων και τις κινήσεις για τη δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και τη βελτίωση των υποδομών στα ήδη υπάρχοντα.  Αξίζει να σημειωθεί πως τα τρία τελευταία χρόνια ο Δήμος Αρταίων έχει διαθέσει πάνω από 1.200.000€ για την συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων, δίνοντας έμφαση σε τεχνικές παρεμβάσεις σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Σε σχολεία του Δήμου παρέστησαν όλα τα μέλη της Δημοτικής Αρχής. Ο Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Σιαφάκας έδωσε το «παρών» στο 1ο Γυμνάσιο-Λύκειο και στο Γυμνάσιο Φιλοθέης, ο Μιχάλης Βλάχος στο Δημοτικό Σχολείο Αμμοτόπου, η Άννα Κουτρούμπα στο 3ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο, ο Γιώργος Πανέτας στο Δημοτικό Σχολείο και στο Γυμνάσιο Γραμμενίτσας και ο Κώστας Χαρακλιάς στο 1ο Δημοτικό Σχολείο και στο ΕΠΑΛ.

 

Το μήνυμα του Δημάρχου Αρταίων

Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων σας ευχόμαστε καλή δύναμη και οι κόποι σας τους επόμενους μήνες να ευοδωθούν, φθάνοντας στην γνώση και στη μάθηση με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών σας για ένα καλύτερο μέλλον.

Σήμερα ξεκινά μια ακόμη σχολική χρονιά και στόχος μας είναι να σας αφήσουμε να εργαστείτε απερίσπαστοι, λύνοντας τα προβλήματα που τυχόν εμφανιστούν κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Τα 3 τελευταία χρόνια, με συντονισμένες ενέργειες, επιλύσαμε την συντριπτική πλειοψηφία των αναγκών που αντιμετώπιζαν τα σχολικά συγκροτήματα της Άρτας, ενώ και αυτό το καλοκαίρι έγινε με απόλυτη επιτυχία και η καθιερωμένη συντήρηση των σχολικών μονάδων. Με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες, καθώς τα χρήματα προς τις Σχολικές Επιτροπές είναι περιορισμένα, παραδίδουμε σήμερα σε όλους εσάς τα σχολεία σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση.

Συγχρόνως, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ η ανέγερση του 1ου Ειδικού Δημοτικού σχολείου και 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Άρτας στο Γλυκόριζο, κάτι που αποτελούσε στρατηγικό στόχο από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, ενώ, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Αρταίων έχει διαθέσει πάνω από 1.200.000€ τα τελευταία τρία χρόνια για συντηρήσεις σχολείων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε τεχνικές παρεμβάσεις σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Παράλληλα, έχουν αντικατασταθεί και εκσυγχρονιστεί τα εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στα 4 Λύκεια της πόλης (1ο, 2ο, 3ο και 4ο) και προχωρά η αντικατάσταση στα υπόλοιπα Λύκεια του Δήμου (1ο ΕΠΑΛ, Μουσικό Σχολείο και Λύκειο Ανέζας), ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν όλα τα Γυμνάσια του Δήμου.

Προγραμματίζουμε την κατασκευή 4 νέων Νηπιαγωγείων (προκάτ βαρέου τύπου) σε Αγίους Αναργύρους, Καλαμιά, Γραμμενίτσα και Καμπή, ενώ εκπονούνται μελέτες για ενεργειακές παρεμβάσεις σε μεγάλα συγκροτήματα στην πόλη της Άρτας, καθώς και την δημιουργία νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στην πόλη της Άρτας και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Επόμενος στόχος είναι η διαμόρφωση όλων των αύλειων χώρων στα σχολεία με ειδικό τάπητα, ώστε τα παιδιά να αθλούνται με ασφάλεια, ενώ άμεσα θέλουμε να ξεκινήσουμε διάλογο με όλους τους φορείς της Εκπαίδευσης (όπως Συλλόγους  Διδασκόντων, Γονέων και εκπροσώπους μαθητών), σε κάθε σχολείο ξεχωριστά, ώστε να καταγράψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε σχολικό συγκρότημα.

Για τα όποια ζητήματα τυχόν ανακύψουν η πόρτα του γραφείου μου παραμένει πάντα ανοιχτή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς ώστε να τα επιλύσουμε. Ο Δήμος μας φροντίζει και θα φροντίζει ώστε η παροχή της γνώσης να γίνεται απρόσκοπτα. Εκ μέρους του Δήμου Αρταίων, των Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά!

- Advertisement -

Τελευταία Νέα