fbpx
Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Στοχευμένος ο βανδαλισμός στην αγορά της πόλης… Έντονοι προβληματισμοί από τους εμπόρους

Στοχευμένος ο βανδαλισμός στην αγορά της πόλης… Έντονοι προβληματισμοί από τους εμπόρους

Πρωτόγνωρος για τα Γιάννινα είναι ο βανδαλισμός των καταστημάτων στην καρδιά της τοπικής αγοράς. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για «στοχευμένο» χτύπημα, καθώς τα περισσότερα καταστήματα που είδαν τις βιτρίνες τους βαμμένες λευκές ή καλυμμένες με αφίσες ανήκουν στην κατηγορία όσων ανοίγουν τις Κυριακές.

Αρκετοί από τους καταστηματάρχες μιλούν για οργανωμένη ενέργεια η οποία είχε μελετηθεί και σχεδιαστεί από μέρες.

Μάλιστα δεν παύουν να εκφράζουν φόβους για κλιμάκωση τέτοιων πράξεων και να ζητούν καλύτερη και περισσότερη αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης.

agora le1

Αφορμή για το ξέσπασμα αυτό αποτελεί η προσπάθεια για τη διοργάνωση «λευκής νύχτας» στις 29 Οκτωβρίου. Ανάλογες δράσεις γίνονται χρόνια τώρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα βράδυ όπου η αγορά μένει ανοιχτή, μπορεί δε να συνοδεύεται από προσφορές και συνάμα διοργανώνεται ένα πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων κι άλλα δρώμενα ώστε να παρακινήσουν όλο και περισσότερους να κάνουν τη νυχτερινή βόλτα.

Στα Γιάννινα η προσπάθεια συνοδεύτηκε από αντιδράσεις, οι οποίες μέχρι τώρα εκφράζονταν σε ένα συνηθισμένο και λογικό πλαίσιο.

Έτσι όσα συνέβησαν στη διάρκεια της νύχτας προκάλεσαν και οργή και προβληματισμό.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τους απαράδεκτους και πρωτόγνωρους, όπως τους χαρακτηρίζει, βανδαλισμούς σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης, από μια μικρή ομάδα διαφωνούντων με τη διενέργεια της Λευκής Νύχτας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων είναι υπέρ του διαλόγου και της αντιπαράθεσης απόψεων και επιχειρημάτων και καταδικάζει κάθε ενέργεια φυσικής ή ψυχολογικής βίας απ’ όπου και αν προέρχεται, και η οποία δείχνει αδυναμία και έλλειψη επιχειρημάτων.

«Ο σεβασμός της αντίθετης άποψης είναι δείγμα πολιτισμού και δημοκρατικής ευαισθησίας .

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει τους συναδέλφους που παλεύουν να κρατήσουν τα καταστήματά τους ανοιχτά μέσα σε μια πρωτοφανή πολυετή ύφεση και θα είναι πάντα αντίθετος σε ενέργειες που δεν έχουν άλλο στόχο από το να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την οικονομική δυσπραγία των συναδέλφων διώχνοντας το καταναλωτικό κοινό από την αγορά.

Καλούμε όλους τους πολίτες να απομονώσουν όσους στηρίζουν τέτοιου είδους ενέργειες και πρακτικές καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργήσουν ανάλογα ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Προβλήματα με την προανάρτηση του κτηματολογίου στην Π.Ε. Άρτας

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑΣ, δια του πρώην Πρόεδρου του ΤΕΕ Ηπείρου κ. Γιώργου Παππά παίρνει θέση και προτείνει λύσεις για το πρόβλημα που...

Iδέες για την καλύτερη πασχαλινή διακόσμηση

Λίγο πριν μπούμε στην Μεγάλη Εβδομάδα, σας βάζουμε σε πασχαλινό πνεύμα, παρουσιάζοντας τις καλύτερες DIY ιδέες για διακόσμηση και κατασκευές που μπορείτε να κάνετε...

Αύριο, Τρίτη 20 Απριλίου, θα διενεργηθούν έλεγχοι rapid test στην Τύργια

Αύριο (Τρίτη 20 Απριλίου) και ώρα 9 το πρωί,κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο του οικισμού της Τύργιας και θα πραγματοποιεί ελέγχους...

Θετικοί στα self tests 12 μαθητές κι ένας εκπαιδευτικός στα Ιωάννινα

Δώδεκα μαθητές Λυκείων της περιοχής βρέθηκαν θετικοί στα self tests που έκαναν με αποτέλεσμα να μην προσέλθουν στις σχολικές αίθουσες και να υποβάλλονται σε...