fbpx
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Στις 29 Αυγούστου πρόβα «τυφλής» προσέγγισης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

Στις 29 Αυγούστου πρόβα «τυφλής» προσέγγισης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

Πρόβα «τυφλής» προσέγγισης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων! Ναι είναι γεγονός. Το δορυφορικό σύστημα το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος HORIZON με σκοπό να διασφαλίζει την απρόσκοπτη προσγείωση είναι πλέον γεγονός! Η διαδικασία ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Epiruspost, στις 29 Αυγούστου θα γίνει η τελική πρόβα, ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να τεθεί σε λειτουργία.

Η πρόβα, που περιλαμβάνει σειρά μετρήσεων, θα γίνει από αεροσκάφος της Ιταλικής Υπηρεσίας Αεροπορίας, καθώς η Ιταλία είναι επικεφαλής στο διακρατικό πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε ταυτόχρονα σε Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Ιταλία.

Η ημερομηνία των τελικών μετρήσεων οριστικοποιήθηκε και είναι αυτή της 29ης Αυγούστου, οπότε το ειδικό αεροσκάφος θα πετά στον ουρανό των Ιωαννίνων. Έγκυρες πηγές του Epiruspost ανέφεραν ότι το αεροσκάφος δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο καθώς δεν έχει δυνατότητα ανεφοδιασμού με καύσιμα. Αν το πρόβλημα αυτό ήταν λυμένο τότε οι Ιταλοί ειδικοί θα έκαναν προσγείωση και θα παρέμεναν περισσότερες ώρες στην περιοχή.

Το δορυφορικό σύστημα, στο οποίο επενδύει ιδιαίτερα η Ευρωπαική Ένωση, εκτιμάται ότι θα επιλύσει προβλήματα προσέγγισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η Ελλάδα μέσω του ίδιου προγράμματος, το αναπτύσσει σε άλλα τρία αεροδρόμια, αυτά της Κω, της Μυτιλήνης και της Θεσσαλονίκης.

Η συγκεκριμένη «διαδικασία» πάντως έχει αξιοποιηθεί σε αρκετά αεροδρόμια ευρωπαικών χωρών, ακόμη και σε ορεινά ελικοδρόμια, με άριστα αποτελέσματα.

Το πρόγραμμα Galileo είναι η πρωτοβουλία της Ευρώπης για ένα παγκόσμιο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης τελευταίας τεχνολογίας, παρέχοντας μια άκρως ακριβή, εγγυημένη παγκόσμια υπηρεσία εντοπισμού θέσης. Το πλήρως ανεπτυγμένο σύστημα θα αποτελείται από 30 δορυφόρους και τη σχετική υποδομή εδάφους. Το Galileo θα είναι διαλειτουργικό με το GPS και το GLONASS, τα δύο άλλα παγκόσμια δορυφορικά συστήματα πλοήγησης.

 

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Καιρός: Έρχεται η Μπάρμπαρα και φέρνει χιόνια και παγετό

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προειδοποιώντας για την έλευση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα που αναμένεται να φέρει χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρό...

Η Γερμανία θα στείλει 88 άρματα μάχης Leopard I στην Ουκρανία

Το Βερολίνο εγκρίνει τα σχέδια της γερμανικής κατασκευάστριας όπλων Rheinmetall να πουλήσει δεκάδες από τα παλαιότερα Leopard στο Κίεβο.   Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παράδοση...

Άρτα: Σε διαδικασία δημοπράτησης η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη Φιλοθέη και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε Κωστακιούς

Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκονται δύο ακόμη μεγάλα έργα από τον Δήμο Αρταίων, αφού είναι σε εξέλιξη η ανοιχτή διαδικασία επιλογής αναδόχων, για τη σύναψη...

Στις 2 Απριλίου το 2nd Acheron Health Run

Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη των αγώνων δρόμου 2st Acheron Health Run, που οργανώνει ο Δήμος Πάργας και η  Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (ΕΕΕΔ) Καναλακίου....