fbpx
Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Σε Αρτινό καθηγητή το Διεθνές Βραβείο Καινοτόμου Εκπαιδευτικού

Σε Αρτινό καθηγητή το Διεθνές Βραβείο Καινοτόμου Εκπαιδευτικού

Ο Διεθνής Οργανισμός International Institute of Organized Research ασχολείται με Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά προγράμματα για την εκπαίδευση σε διεθνές επίπεδο και έχει έδρα στην Ινδία με την Αναγνώριση και καθοδήγηση του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.
Μετά την έρευνα της επιτροπής των βραβείων σε διεθνές επίπεδο, αξιολογώντας τις υποψηφιότητες από Εκπαιδευτικούς για το 2020-2021, το βραβείο απονέμεται στον Δρ Βασίλειο Δρούγα, Εκπαιδευτικό από την Άρτα με τον τίτλο του ¨International Innovative Educator¨ Διεθνές Βραβείο Καινοτόμου Εκπαιδευτικού.

Λαμβάνεται υπόψιν το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, η καινοτομία στην εκπαιδευτική διαδικασία, η ερευνητική εμπειρία και το συγγραφικό έργο καθώς και η συμμετοχή και οι διακρίσεις των επιστημόνων από άλλους διεθνείς οργανισμούς που σχετίζονται με την έρευνα και την εκπαίδευση.

Επίσης οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν διακεκριμένα προσόντα, όπως να είναι ενεργοί Εκπαιδευτικοί, να έχουν ανώτερες σπουδές στην έρευνα και την εκπαίδευση μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές αλλά και επίσημα να αποδεικνύουν την δραστηριότητά τους σε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές στην εκπαίδευση, Επίσης οι καινοτόμες αυτές πρακτικές να έχουν δημοσιευθεί σε εργασίες και διεθνή συνέδρια, περιοδικά ή βιβλία και να έχουν εφαρμοστεί με σκοπό την ποιότητα και την εξέλιξη στην εκπαίδευση.

Ο Δρ. Βασίλης Δρούγας είναι Πτυχιούχος Φυσικός από το Τμήμα Φυσικής Πανεπ. Ιωαννίνων.

Κατέχει το Μάστερ Με Άριστα στην Έρευνα και τη Διδακτική της Φυσικής από το Τμήμα Φυσικής Πανεπ. Ιωαννίνων και Διδακτορικό με Άριστα στην Εργοφυσιολογία στην Ιατρική Σχολή Πανεπ Ιωαννίνων.
Σήμερα ολοκληρώνει το νέο του Διδακτορικό δίπλωμα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπ. Ιωαννίνων όπου μελετάει καινοτόμες μεθόδους προσέγγισης των Φυσικών Νόμων και Φαινομένων για την Εκπαίδευση.

 

Υπήρξε επί 17 χρόνια καθηγητής στο ΤΕΙ Ηπείρου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και σήμερα διδάσκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Τα τελευταία χρόνια μελετάει τη ΝευροΦυσιολογία στην Εκπαίδευση και τη μάθηση με σκοπό τη διερεύνηση και την αξιολόγηση μεθόδων για την εφαρμογή της .

Δημιούργησε πρότυπα εκπαιδευτικά Πραγματικά 3D μοντέλα για την εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες και έχει γράψει βιβλία εκλαΐκευσης της επιστήμης Κύρια των Φυσικών Επιστημών για παιδιά με σκοπό την προσέγγιση της επιστήμης με απλό τρόπο μέσω εικόνων διαδράσεων και μυθιστορηματικών περιγραφών όπου οι μαθητές μπορούν να κάνουν εργασίες και να γράψουν δικές τους ιστορίες από τις καθημερινές τους εμπειρίες.

Επίσης έχει δημιουργήσει αρκετά επιτραπέζια Εκπαιδευτικά Παιχνίδια με Φυσική, Μαθηματικά Χημεία που έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή Επιστημονικά συνέδρια.

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Νέα Σμύρνη: Αναγνωρίστηκε το άτομο που παρενόχλησε σεξουαλικά νεαρή κοπέλα

Αναγνωρίστηκε ο νεαρός που απεικονίζεται σε βίντεο να ακολουθεί νεαρή κοπέλα μέχρι το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη με το μόριό του έξω. Ο...

Πατήσια: Κλείδωσε 20χρονη πελάτισσα μέσα στο ταξί του και όρμησε να τη βιάσει

Πεντάλεπτο τρόμου έζησε μια 20χρονη κοπέλα που πήρε ένα ταξί από τα Εξάρχεια με προορισμό τα Πατήσια – Ο οδηγός είχε άλλες ορέξεις και...

Περιστέρι: Νεκρός ο ειδικός φρουρός που τραυματίστηκε σε τροχαίο την Κυριακή

Στη συμβολή των οδών Θηβών και Παναγή Τσαλδάρη στο Περιστέρι ένα όχημα πέρασε με κόκκινο και καρφώθηκε πάνω στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο...

Η έκθεση «Γιάννης Μόραλης.Στη γενέτειρα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2021

Η ιδιαίτερη πατρίδα του καλλιτέχνη, η Άρτα, θα υποδεχτεί για πρώτη φορά έκθεση αφιερωμένη στον ζωγράφο Γιάννη Μόραλη. Ο Δήμος Αρταίων και η «Εταιρεία μελέτης,...