fbpx
ΑρχικήΗΠΕΙΡΟΣΣε απόλυτη ετοιμότητα ο Δήμος Αρταίων για την επαναλειτουργία των σχολείων

Σε απόλυτη ετοιμότητα ο Δήμος Αρταίων για την επαναλειτουργία των σχολείων

Συνάντηση με θέμα την ασφάλεια και προστασία των μαθητών και της εκπαιδευτικής κοινότητας από τη μετάδοση και διασπορά της νόσου COVID-19,  ενόψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών, των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου Τσιρογιάννη.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Χριστόφορος Σιαφάκας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού του Δήμου Αρταίων (Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π.), Σωτήρης Χρηστούλης, καθώς και Εκπρόσωποι Διευθύνσεων και Φορέων της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Με στόχο την απόλυτα ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα θρανία και γενικότερα την εύρυθμη επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Αρταίων, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού και προετοιμασίας για να υποδεχθεί ξανά μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα και με τις οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων και σε αγαστή συνεργασία με τις διευθύνσεις και το προσωπικό των εκπαιδευτικών δομών.

Ο Δήμος είχε προχωρήσει από την αρχή της υγειονομικής κρίσης σε απολυμάνσεις όλων των σχολικών κτιρίων, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, γενικών και ΕΠΑΛ. Οι δράσεις αυτές επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αυτές τις ημέρες οι υπηρεσίες του Δήμου καθαρίζουν εκ νέου και σχολαστικά αίθουσες διδασκαλίας, χώρους υγιεινής και αύλειους χώρους.

Με την συνεργασία του ΕΟΔΥ και του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας,  ο Δήμος Αρταίων, δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό με δωρεάν τεστ.

Επιπλέον θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα πρόληψης κυρίως για την αποφυγή του συγχρωτισμού γονέων και κηδεμόνων που συνοδεύουν τα παιδιά.

Παράλληλα, ο Δήμος προμήθευσε όλες τις σχολικές μονάδες και το προσωπικό καθαριότητας με μάσκες, γάντια και όλο τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό. Σημειώνεται, πως στο πλαίσιο της ετοιμότητας του Δήμου, τα σχολεία ενισχύθηκαν επιπλέον με προσωπικό, έτσι ώστε να υπάρχουν καθαρίστριες με την έναρξη του ωραρίου, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων αλλά και μετά τη λήξη αυτών.

Δήλωση Δημάρχου Αρταίων, Χρήστου  Τσιρογιάννη:

«Ο Δήμος μας, στέκεται με υπευθυνότητα δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν με ασφάλεια και επιτυχία τη φετινή σχολική περίοδο. Έχουμε δώσει σαφή εντολή για εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Μην διστάσει κανείς να έρθει σε επαφή με τον Δήμο για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει ή για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή του και χρειάζεται προσοχής. Τόσο το Γραφείο Δημότη όσο και το προσωπικό μου Γραφείο είναι πάντα ανοιχτά για όλους τους πολίτες».

Δήλωση Αντιδημάρχου Παιδείας, Χριστόφορου Σιαφάκα:

«Συντονίζουμε και εντείνουμε τις ενέργειές μας για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία του Δήμου μας. Δύναμή μας είναι η συνεννόηση και η υπευθυνότητα».

Δήλωση Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, Γιώργου Πανέτα:

«Με αυστηρή τήρηση των οδηγιών ασφαλείας και των κανόνων υγιεινής για μαθητές, δασκάλους και προσωπικό, επανεκκινούμε την εκπαιδευτική διαδικασία με ευθύνη, συνέπεια, συνέχεια και κατά απόλυτη προτεραιότητα».

Δήλωση Προέδρου Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π., Σωτήρη Χρηστούλη:

«Τα παιδιά μας αξίζουν να είναι στο σχολείο, μέσα στις τάξεις. Ας κάνουμε οι μεγαλύτεροι ότι μπορούμε για να τους επιστρέψουμε αυτό το δικαίωμα».

- Advertisement -

Τελευταία Νέα