fbpx
Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Πρωτοβουλία Δημάρχων της Δυτικής Ελλάδας για μείωση των διοδίων στη Γέφυρα

Πρωτοβουλία Δημάρχων της Δυτικής Ελλάδας για μείωση των διοδίων στη Γέφυρα

Μέτωπο με κοινό αίτημα την μείωση των διοδίων στην Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου συγκροτούν δήμαρχοι από την Αχαΐα, την Αιτωλοακαρνανία και την Φωκίδα.Πρόκειται για ζήτημα που αφορά άμεσα και την Ήπειρο καθώς το κόστος στα διόδια της γέφυρας εκτοξεύει αυτό που απαιτεί για το σύνολο του ταξιδιού προς οποιαδήποτε περιοχή της Ηπείρου.

Έντεκα δήμαρχοι απευθύνονται στον Υπουργό Υποδομών ζητώντας την μείωση των διοδίων κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει και τους αυτοδιοικητικούς της Ηπείρου είτε σε επίπεδο Περιφερειακού Συμβουλίου είτε σε επίπεδο Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ώστε να διεκδικήσουν κάτι ανάλογο.

Την επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και δήμαρχος Καλαβρύτων και οι Δήμαρχοι Αγρινίου, Αιγιαλείας, Ακτίου- Βόνιτσας, Αμφιλοχίας, Δωρίδος, Θέρμου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Ξηρόμερου και Πάτρας οι οποίοι ζητούν και συνάντηση με τον Υπουργό.

Όπως σημειώνουν η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» – αυτό το μεγαλεπήβολο έργο – δημιουργήθηκε για να ενώνει τις κοινωνίες εκατέρωθεν αυτής και όχι να τις χωρίζει. Γι’ αυτό επιβάλλεται να είναι δυνατή η χρήση της από το σύνολο της κοινωνίας και όχι να αποτελεί ένα ακόμη δυσβάσταχτο φορτίο ανάμεσα σε τόσα άλλα, που επιβαρύνουν την κοινωνία και ειδικά τους πιο αδύναμους οικονομικά πολίτες.

Η αναγκαιότητα μάλιστα των συχνών μετακινήσεων για ποικίλους λόγους εξυπηρέτησης, καθιστά αδήριτη αναγκαιότητα τη λήψη μέριμνας ώστε η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» να είναι προσβάσιμη εύκολα από όλους.

«Καλούμε την Κυβέρνηση και ειδικά το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, να προχωρήσουν στη λήψη όλων των μέτρων που είναι απαραίτητα, ώστε το κόστος διέλευσης από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» να μειωθεί για το σύνολο των διερχόμενων από αυτή και ειδικά γι’ αυτούς που είναι αναγκασμένοι να κάνουν συνεχή χρήση της γέφυρας για κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών τους, να διαμορφωθεί στα τρία (3) ευρώ ανά διέλευση καταλήγουν.

Τελευταία Νέα

Ξεκίνησε το Final 4 παίδων στο Μεσσολόγγι – Ζωντανή μετάδοση

Ξεκίνησε σήμερα  Σάββατο 25 Μαρτίου το FINAL FOUR του Πρωταθλήματος ΠΑΙΔΩΝ Ε.Σ.ΚΑ.ΒΔ.Ε. στην πόλη του Μεσολογγίου. Το Final Four Παίδων της ΕΣΚΑΒΔΕ αναμένεται να είναι συναρπαστικό καθώς υπάρχουν...

Η γαρίδα του Αμβρακικού στις κορυφαίες του κόσμου

H φήμη της γαρίδας του Αμβρακικού ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα, φτάνοντας μέχρι θρυλικές χολιγουντιανές παραγωγές: Μέχρι και ο υπέρ-κατάσκοπος James Bond ζητάει γαρίδες Αμβρακικού...

Η Γεωπονική Σχολή στην Άρτα αξίζει πολύ περισσότερα

Οι φοιτητές της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και έχουν προχωρήσει από την περασμένη Πέμπτη σε κατάληψη, ζητώντας το αυτονόητο: Να στηριχθεί...

Κυπελλούχος κόσμου η Άννα Μαρία Τριφύλλη

Στο Μαυροβούνιο η Ελληνίδα πυγμάχος Άννα Μαρία Τριφύλλη ήταν εντυπωσιακή καταφέρνοντας να επικρατήσει στον τελικό της κατηγορίας των 48 κιλών απέναντι σε μια πολύ καλή αντίπαλο...