fbpx
Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Πλαίσιο: Συστηματική κερδοφορία από το 2008 έως το 2016

Πλαίσιο: Συστηματική κερδοφορία από το 2008 έως το 2016

Σε μία αναδρομή στα ιστορικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των εισηγμένων, κατά τη διάρκεια της εφετινής γενικής συνέλευσης της εταιρείας «Πλαίσιο», ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Γεράρδος, ανέδειξε το γεγονός ότι η εταιρεία «Πλαίσιο» είναι μία από τις μόλις 32 εισηγμένες οι οποίες παρουσιάζουν συστηματική κερδοφορία από το 2008 έως το 2016 και, μάλιστα, κατέχοντας τη 18η θέση σε κατάταξη αθροιστικών κερδών μετά φόρων στα εννέα έτη.

Αυτό ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της ΓΣ της εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο διοίκησης, διανομής και logistics, στη Μαγούλα, που έχει έκταση 22.500 τμ και απασχολεί προσωπικό 350 ατόμων.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «στα έτη 2008-2016, η Πλαίσιο άνοιξε πέντε καταστήματα, προσθέτοντας 7.000 τετραγωνικά μέτρα στα σημεία πώλησής της. Ο καταναλωτής σήμερα, έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να επιλέξει μέσα από 22.000 προϊόντα στα 31.000 τετραγωνικά μέτρα των καταστημάτων της Πλαίσιο, ενώ μπορεί να επισκεφθεί και το ηλεκτρονικό κατάστημα plaisio.gr, το οποίο αριθμεί 100.000 επισκέπτες την ημέρα».

Το 2016, ο όμιλος «Πλαίσιο» πέτυχε αύξηση των πωλήσεων κατά 4,0% και κερδοφορία προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, 10,1 εκατ. ευρώ.

Αναφορά έγινε από τον αντιπρόεδρο Κώστα Γεράρδο, στις δράσεις της εθελοντικής ομάδας Πλαισίου #plai_sou, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή στην αποστολή του Ναυτίλου «Σταγόνα Αγάπης» σε ακριτικές περιοχές και την προσφορά εξοπλισμού και γραφικής ύλης στα νησιά Αρκιοί, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι.

Ο Κώστας Γεράρδος μίλησε για το «retail του μέλλοντος», λέγοντας ότι θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε τα τελευταία πενήντα χρόνια. «Πιστεύουμε ότι το μοντέλο που θα επικρατήσει, είναι το omnichannel, αλλά με διαφορετική ισορροπία μεταξύ των καναλιών και κύρια ειδοποιό διαφορά τη γνώση για τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του πελάτη» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «το Πλαίσιο διακρίθηκε και βραβεύτηκε εφέτος ως ένας από τους κορυφαίους εργοδότες με το καλύτερο περιβάλλον εργασίας στη χώρα, στα βραβεία «Best Workplaces» του διεθνούς θεσμού Great Place to Work®, στην κατηγορία μεγάλων επιχειρήσεων που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Το Πλαίσιο απασχολεί περισσότερα από 1.200 άτομα και επενδύει σε 43.000 ανθρωποώρες ανά έτος για την εκπαίδευση του προσωπικού. Η παραπάνω διάκριση είναι η πιο ξεχωριστή για τη διοίκηση και τους μετόχους ανάμεσα από τις δέκα διακρίσεις που έλαβε η εταιρεία, το 2016, γιατί εκφράζει την αναγνώριση των ίδιων των ανθρώπων μας».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Μαρούσι: 20 χρόνια από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα

Είκοσι χρόνια συμπληρώθηκαν χτες, 17 Απριλίου 2021, από την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα από τη σπουδαία ομάδα του Αμαρουσίου. Ο τελικός έγινε στη Βαρσοβία με την ομάδα...

Lockdown: Κορονοπάρτι δίχως αύριο στις πλατείες – Ξεσάλωμα ξανά στην Κυψέλη από δεκάδες νέους

Για ακόμη μία φορά βούλιαξαν από κόσμο κεντρικές πλατείες της Αθήνας με χιλιάδες νέους να συγκεντρώνονται χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και να...

Εκδόθηκε το ΦΕΚ – Με 20 πιστούς οι Ναοί

Εκδόθηκε το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα που θα ισχύουν  μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί. Οι Ιεροί Ναοί όλης της...

Άρτα: Εξαρθρώθηκε συμμορία που δραστηριοποιούνταν σε κλοπή περιπτέρων

Η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας και το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, οδήγησε στην εξάρθρωση...