fbpx
Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ PlayStation 5: Το απόθεμα θα αυξηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021

PlayStation 5: Το απόθεμα θα αυξηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021

Το PlayStation 5 της Sony είναι μία δυσεύρετη κονσόλα και σχεδόν αδύνατον κάποιος να την αγοράσει αυτή τη στιγμή, μία κατάσταση που ξεκίνησε από την κυκλοφορία της τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτές οι ελλείψεις πιθανότατα θα συνεχιστούν για λίγο ακόμη, αφού όπως αναφέρει ο Jim Ryan, το απόθεμα της κονσόλας θα αυξηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Τα νέα έρχονται έπειτα από μια σειρά συνεντεύξεων του Jim Ryan με την Washington Post και τους Financial Times, όπου το αφεντικό του PlayStation μίλησε για τους προηγούμενους δύσκολους μήνες από την κυκλοφορία του PS5 αλλά και τον δρόμο που έχει ακόμη μπροστά του.

Η ζήτηση ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι περιμέναμε. Αυτό, μαζί με την πολυπλοκότητα των ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας, είχε ως αποτέλεσμα μια ελαφρώς χαμηλότερη προσφορά από αυτή που αρχικά αναμένονταν.

Τα πράγματα τελικά θα βελτιωθούν, αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος. Όπως αναφέρει ο CEO, σε κάθε επόμενο μήνα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα από τον προηγούμενο. Συμπλήρωσε λέγοντας πως ο ρυθμός βελτίωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας θα συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, οπότε και όταν έρθει το δεύτερο μισό του 2021, θα δούμε και «αξιοπρεπείς αριθμούς».

Παρ’ όλα αυτά, ο Ryan δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα υπάρχει αρκετό απόθεμα για όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν μια κονσόλα. Η υψηλή ζήτηση για PS5 σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών και το γεγονός ότι η πανδημία αναγκάζει τις περισσότερες πωλήσεις της κονσόλας μέσω e-shop, τα οποία ενδεχομένως έχουν «μολυνθεί» από bots, σημαίνει ότι η Sony εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρούς περιορισμούς στο πόσα άτομα θα μπορούν πραγματικά να αγοράσουν μία κονσόλα. Όπως αναφέρει ο Ryan, δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά.

Ωστόσο, η Sony βλέπει ήδη ενθαρρυντικούς αριθμούς στην ανάλυση των πελατών που κατάφεραν να αγοράσουν ένα PS5. Σύμφωνα με τον Ryan, 1 στους 5 κατόχους PS5 δεν είχε προηγουμένως κονσόλα PS4 και οι μισοί από τους κατόχους PS5 είναι νέοι συνδρομητές στο PSN.

Πάντως, δεν είναι μόνο η Sony που ελπίζει να αυξηθούν τα αποθέματα της κονσόλας της, καθώς και ο Mike Spencer, επικεφαλής επενδυτικών σχέσεων της Microsoft, αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξη στους New York Times ότι οι νέες κονσόλες Xbox πιθανότατα να έχουν περιορισμούς στα αποθέματά τους έως τον Ιούνιο.

Τελευταία Νέα

Συντάξεις Απριλίου : Ξεκίνησε η πληρωμή

Από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, το απόγευμα ξεκίνησαν από τον e-ΕΦΚΑ οι πληρωμές των κύριων και επικουρικών συντάξεων για τον Απρίλιο. Όπως γίνεται κάθε μήνα,...

Δικαιοσύνη και ασφάλεια χωρίς ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας δεν γίνεται

Ενόψει των εκλογών ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που η κυβέρνηση προσπαθεί επιμελώς να κρύψει κάτω από το χαλί είναι εκείνο της δημόσιας υγείας...

Η PALSO Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου

Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Άρτας διοργανώνει την 17η Πανηπειρωτική Έκθεση Ξενόγλωσσου Διδακτικού Βιβλίου & Εποπτικών Μέσων την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στο Επιμελητηριακό...

Τι δήλωσε ο CEO του TikTok στο Κογκρέσο σχετικά με τους δεσμούς της εφαρμογής με την Κίνα και την ασφάλεια των εφήβων

Στην πρώτη του ακρόαση στο Κογκρέσο, ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Shou Chew, προσπάθησε να υποβαθμίσει τους δεσμούς του TikTok με την Κίνα και τη μητρική...