fbpx
Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Περιφέρεια Αττικής: Δίνει 32 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων

Περιφέρεια Αττικής: Δίνει 32 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων

Από το Πεδίον του ‘Αρεως, με σύντομη ποδηλατοδρομία εντός του Πάρκου, ξεκίνησαν οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής για τις Παγκόσμιες Ημέρες Ποδηλάτου (χτες) και Περιβάλλοντος την 5η Ιουνίου.

Στην έναρξη της δράσης εκτός του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, παρόντες ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας, ο υφ. Γ. Αμυράς και οι γ. γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Α. Σδούκου, Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθ. Μπακογιάννης και Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Κ. Αραβώση.

 

Ο περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις πράσινες παρεμβάσεις που υλοποιούνται από την Περιφέρεια υπογραμμίζοντας ότι οι δεσμευμένοι πόροι για έργα και μελέτες που αφορούν ποδηλατόδρομους στην Αττική ανέρχονται στα 32 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάπτυξη του ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου μήκους 70 χιλιομέτρων που θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δήμους Νότιου Παραλιακού Μετώπου με την αξιοποίηση πόρων του Ταμείου Ανασυγκρότησης.

Από την πλευρά τους, ο υπουργός κ. Σκρέκας, ο υφυπουργός Γ. Αμυράς και ο γγ. Ευθ. Μπακογιάννης ανέπτυξαν τις προτεραιότητες που έχουν θέσει προκειμένου να ενισχυθεί το εθνικό δίκτυο υποδομών και να εξασφαλιστούν περισσότεροι ποδηλατόδρομοι.

Στη δράση, συμμετείχε ο Κ. Ανδριτσόπουλος καθηγητής και πρόεδρος του EcoFest, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας αναπλ. καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Σ. Παπευθυμίου, ο ειδικός σύμβουλος της διοίκησης της ΔΕΗ Α. Ιωακειμίδης και ο πρόεδρος του ομίλου Συγγελίδη, Πολυχρόνης Συγγελίδης.

Ο κ. Πατούλης σε δηλώσεις επισήμανε ότι στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη ενός περιβαλλοντικά φιλικού τρόπου ζωής και η υποστήριξη της βιώσιμης μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον. Σε ό,τι αφορά τους ποδηλατόδρομους εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καθιερωθεί το ποδήλατο στη συνείδηση των πολιτών ως ένα δημοφιλές μέσο μετακίνησης”, σημειώνοντας ότι παράλληλα, προωθείται και η ηλεκτροκίνηση, “αρχίζοντας από την ανανέωση του στόλου υπηρεσιακών οχημάτων της Περιφέρειας, με στόχο να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το οικολογικό αποτύπωμα των μεταφορών στο ήδη βεβαρυμμένο περιβαλλοντικό τοπίο της Αττικής”.

Προγραμματισμένες δράσεις Περιφέρειας Αττικής

Τριήμερες εκδηλώσεις EcoFest 2021, στις 4-6 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, πλησίον του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνδιοργανώνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός “Νέα Μητροπολιτική Αττική” της Περιφέρεια Αττικής και το Hellenic Association for Energy Economics, αφιερωμένες στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις πράσινες και έξυπνες πόλεις και τη βιώσιμη μετακίνηση.

Το Σάββατο 5 Ιουνίου στο Πεδίον του ‘Αρεως, στις 10:30 π.μ. πραγματοποιείται με ειδική εκδήλωση με θέμα “ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”.

Τέλος τη Δευτέρα 7 Μαΐου, στις 9:30 το πρωί, ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” σε συνεργασία με την Περιφέρεια, διοργανώνει εορταστικές δράσεις στο πλαίσιο των οποία θα πραγματοποιηθεί και η έναρξη του έργου στεγάνωσης της 5ης λίμνης και του καναλιού που διατρέχει το Πάρκο.

Τελευταία Νέα

Μήνυμα της Ο.Γεροβασίλη για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Γιορτάζουμε και τιμούμε και φέτος, όπως κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, με στόχο την αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς των...

Επιστολές της Π.Ε Άρτας προς Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης – Τροφίμων και Πρόεδρο ΕΛΓΑ

Επιστολές προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ....

Τρελό ματς με νικητές τους οράνιε

Γλίτωσε τρελό κάζο η επτάψυχη Ολλανδία! Οι «οράνιε» είδαν την Ουκρανία να γυρίζει από το πουθενά στο ματς, κάνοντας το 2-0... 2-2 αλλά ο Ντάμφρις βγήκε μπροστά και...

Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ-Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές

Νέο ωράριο ισχύει από σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου στα σούπερ μάρκετ το οποίο θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, όπως προβλέπει η Κοινή...