ΠΕ Άρτας – Επιστολή προς Επιμελητήριο Άρτας για την πιστοποίηση του ακτινιδίου

0
97

Απαντητική επιστολή απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Βασίλης Ψαθάς σε σχετική επιστολή – αίτημα του Επιμελητηρίου Άρτας, με την οποία ζητείται η συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στη διαδικασία κατάρτισης και υποβολής φακέλου για την Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης του ακτινιδίου Άρτας.

Σε απάντηση του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημερώνει το Επιμελητήριο ότι ο πρωτογενής τομέας παραγωγής βρίσκεται μέσα στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της Ηπείρου. Η Περιφέρεια Ηπείρου στήριξε και θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στην εξωστρέφεια της παραγωγής και του εμπορίου, με πιστοποιημένα και ποιοτικά προϊόντα που θα χαρακτηρίζουν την περιοχή μας.

Τονίζει ότι ο Περιφερειάρχης και η Περιφέρεια Ηπείρου γενικότερα, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, όπως ο οργανισμός ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, προωθούν και συνδράμουν τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου τα Ηπειρώτικα προϊόντα να λάβουν Πιστοποίηση Γεωγραφικής Ένδειξης, να προστατευτεί η προέλευσή τους και η ταυτότητά τους, να διασφαλιστεί η ποιότητά τους με νόμιμα σύμβολα και ενδείξεις στις συσκευασίες τους, έτσι ώστε να καταστούν ανταγωνιστικά σε μια ολοένα και πιο απαιτητική διεθνή αγορά προϊόντων.

Επισημαίνει ότι η Περιφέρεια Ηπείρου πρωτοστατεί τόσο στη διασφάλιση της ταυτότητας των τοπικών προϊόντων όσο και στην προβολή και την προώθησή τους στις διεθνείς αγορές.

Τέλος, ο κ. Ψαθάς στην απάντησή του υπογραμμίζει ότι η ΠΕ Άρτας / Περιφέρεια Ηπείρου είναι θετική σε κάθε συνεργασία με σκοπό τη διασφάλιση και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων της Άρτας και της Ηπείρου γενικότερα.