fbpx
Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Π.Ε Άρτας : Έγγραφο προς ΔΕΗ για αγροτικό τιμολόγιο

Π.Ε Άρτας : Έγγραφο προς ΔΕΗ για αγροτικό τιμολόγιο

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Ψαθάς, προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ κ. Γεώργιο Στάσση, με αποδέκτες επίσης τους κ.κ. Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κων/νο Σκρέκα και τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Στύλιο, σχετικά με το μείζων θέμα που έχει δημιουργηθεί με το αγροτικό τιμολόγιο και τις προθεσμίες που αυθαίρετα έθεσε η ΔΕΗ ΑΕ.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι από τα αναφερόμενα στις διατάξεις της ΚΥΑ 14024/14-03-2017 (ΦΕΚ 814 Β’) δεν προκύπτει καμία δεσμευτική ή τελική προθεσμία για την έκδοση του Δελτίου Νο1 από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Άρτας (ΔΑΟΚ), όπως αυτή που αναφέρεται στην επιστολή της ΔΕΗ ως τις 30 Σεπτέμβρη 2021 (που στάλθηκε στους πολίτες εντός του Αυγούστου 2021).

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που είναι αρμόδιο για τα θέματα του Αγροτικού Εξηλεκτρισμού δεν έχει ορίσει ποτέ ως σήμερα καμία δεσμευτική προθεσμία για την έκδοση του Δελτίου Νο1.

Διαπιστώνεται ότι εσφαλμένα η ΔΕΗ παραπέμπει όλους ανεξαιρέτως και αδιακρίτως τους πολίτες στην ΔΑΟΚ, για μεταβολή στα στοιχεία χρήσης της αγροτικής εκμετάλλευσης, ασχέτως αν αυτό απαιτείται ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα μέχρι σήμερα νομοθεσία χορηγεί το αγροτικό τιμολόγιο στην αγροτική εκμετάλλευση (εφόσον αυτή πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις) χωρίς να λαμβάνει υπόψη την επαγγελματική ιδιότητα του φυσικού προσώπου που κατέχει την εκμετάλλευση.

Διαπιστώνεται επίσης ότι η ΔΕΗ απέστειλε αδιακρίτως την συγκεκριμένη επιστολή ακόμη και σε πολίτες που έχουν τακτοποιήσει την οποιαδήποτε εκκρεμότητα σχετικά με το αγροτικό τιμολόγιο, με αποτέλεσμα αυτοί να επανέρχονται στην ΔΑΟΚ ταλαιπωρούμενοι ζητώντας επανέκδοση του Δελτίου Νο1 και απασχολώντας τους υπαλλήλους της υπηρεσίας ασκόπως.

Η ΔΑΟΚ είναι υποχρεωμένη να ενεργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία του Υπουργείου στο οποίο υπάγεται (ΥΠΕΣ), του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) και του ελληνικού δημοσίου γενικότερα, σχετικά με την τήρηση προθεσμιών ως προς τη διεκπεραίωση υποθέσεων πολιτών. Η ΔΑΟΚ δεν ανήκει στη δικαιοδοσία της ΔΕΗ ούτε είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί τις εντολές της ΔΕΗ.

Συνεπώς, τα ζητούμενα στην επιστολή της ΔΕΗ δεν τεκμηριώνονται από την ισχύουσα νομοθεσία περί Αγροτικού Εξηλεκτρισμού και των συναφών διατάξεων και εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί ως σήμερα, καθώς δεν ορίστηκε ποτέ καμία τελική προθεσμία για την έκδοση του Δελτίου Νο1.

Επιπλέον, με τη ενέργειά της αυτή η ΔΕΗ, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και επικοινωνία με την αρμόδια υπηρεσία (ΔΑΟΚ) αλλά και τις συναρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στην λειτουργία της ΔΑΟΚ ΠΕ Άρτας αλλά και ταλαιπωρία των πολιτών, με την απειλή της διακοπής του αγροτικού τιμολογίου σε περίπτωση που δεν ενεργήσουν ως τις 30 Σεπτέμβρη.

Η ΠΕ Άρτας θεωρεί απαράδεκτη την ενέργεια αυτή και καλεί τη ΔΕΗ ΑΕ να φροντίσει για την αποκατάσταση της τάξης.

Τελευταία Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Γραμματεία Γυναικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για έβδομη συνεχή χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των...

Τα νέα έργα που προγραμματίζει για το 2023 ο Δήμος Ιωαννιτών

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το πρόγραμμα έργων για το 2023. Το πρόγραμμα εκτός από την παράταξη της Δημοτικής Αρχής υπερψήφισαν...

Η διαρκής ενεργειακή – και όχι μόνο – κρίση της Ευρώπης

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν καλύτερα σε σχέση με ορισμένες αρχικές προβλέψεις. Το φυσικό αέριο παραλαβής στην αρχή...

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...