fbpx
ΑρχικήΒΟΛΛΕΥΟνειρικό Σαββατοκύριακο για τους Παμπαίδες του Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ

Ονειρικό Σαββατοκύριακο για τους Παμπαίδες του Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Σ ΑΡΤΑΣ

Με δύο νίκες επί του Α.Ο. Πρέβεζας με 3-2 σετ και επί του Ερμή Ηγουμενίτσας με 3-0 σετ  συνέχισαν στο πρωτάθλημα οι Παμπαίδες μας. Το 1ο παιχνίδι με τον Α.Ο. Πρέβεζας είχε μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας και αυτό γιατί για να φτάσουμε στην νίκη κάναμε τριπλή ανατροπή, βρισκόμενοι πίσω στο σκορ 0-1, 1-2, ενώ και στο tie-breik βρεθήκαμε πίσω 1-6.
Το 2ο παιχνίδι με τον Ερμή ήταν πολύ πιο εύκολο, με τον προπονητή μας Αποστόλη Πορτοβάρα για τουλάχιστον δύο σετ να χρησιμοποιεί αθλητές γεννηθέντες το 2004, 2006, 2007(Π. Σταμούλης, Νίκος Μπόλης, Δημήτρης Λαϊνάς, Ορέστης Σταμούλης) αφήνοντας άριστες εντυπώσεις.

Γ.Σ. ΑΡΤΑΣ – Α.Ο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: 3 – 2 
Η ομάδα μας μπήκε υπνωτισμένη στο παιχνίδι και στο 1ο σετ ήταν συνέχεια πίσω 1-4, 4-8, 9-12. Με μπλοκ καταφέραμε να ισοφαρίσουμε 14-14 και μέχρι τον 20ο πόντο είχαμε συνεχόμενες ισοπαλίες. Ο Α.Ο. Πρέβεζας κατάφερε να προηγηθεί 20-23 εκμεταλλευόμενος τρία λάθη δικά μας (χαμένο σέρβις και δύο άσσοι). Με τον Στόγια πρωταγωνιστή και ανίκητο στο φιλέ ισοφαρίσαμε 23-23 και είχαμε την ευκαιρία να προηγηθούμε 24-23, αλλά η επίθεση του ίδιου παίκτη ήταν άστοχη, όπως άστοχη ήταν και η επόμενη από τον Στεργιούλη με την φιλοξενούμενη ομάδα να παίρνει το σετ 23-25, προηγούμενη 0-1.
Αλλαγή εικόνας στο 2ο σετ για την ομάδα μας που έδειξε τις αρετές της πάνω στο φιλέ και από την αρχή πήραμε κεφάλι στο σκορ 6-2.  Στα μισά προηγηθήκαμε 15-8, όμως και πάλι λάθη στην υποδοχή και στο σέρβις φέρανε την Πρεβεζιάνικη ομάδα σε απόσταση αναπνοής 18-16. Το time-out του προπονητή μας και η εντολή για πρώτους χρόνους έπιασε τόπο, αμέσως διευρύναμε την διαφορά στους 4 πόντους 20-16, κατακτώντας ψύχραιμα το σετ 25-21, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Το 3ο σετ ήταν το χειρότερό μας στο παιχνίδι, με την υποδοχή να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, τα σέρβις επίσης να χάνονται και η ομάδα του Νίκου Ρούσσου μετά το αρχικό 3-3 να ξεφεύγει 3-11. Μάλιστα κάποια στιγμή η διαφορά ανέβηκε στους 10 πόντους 10-20, με τον προπονητή μας να ρίχνει στο παιχνίδι και τον 11χρονο Δημήτρη Λαϊνά. Προς το τέλος μαζέψαμε την διαφορά, χάνοντας τελικά το σετ 18-25.
Στο 4ο σετ ενώ προηγηθήκαμε 6-2, δεν είχαμε καθαρό μυαλό, με τους Πρεβεζιάνους να ισοφαρίζουν 8-8 και μέχρι τον 12ο πόντο να έχουμε ισοπαλίες δείχνοντας επηρεασμένοι από το κακό προηγούμενο σετ. Με τον Καραγεώργο στο σέρβις και τους Χουλιάρα, Στόγια να είναι ασταμάτητοι επιθετικά αφυπνιστήκαμε και ξεφύγαμε 19-13. Οι Πρεβεζιάνοι δεν το βάλανε κάτω, με τον Ρούσσο πρωταγωνιστή καταφέρανε να ψαλιδίσουν την διαφορά στους 3 πόντους 21-18. Ένας εντυπωσιακός 1ος χρόνος του Ντάλια με τον Στόγια και συνεχόμενα καλά σέρβις του πασαδόρου μας , μας φέρανε μια ανάσα από την κατάκτηση του σετ, προηγούμενοι 24-18. Ψύχραιμα το κατακτήσαμε 25-20, ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Στο 5ο σετ ξεκινήσαμε πολύ άσχημα, με την Πρεβεζιάνικη ομάδα να προηγείται 1-6. Στο σημείο αυτό ξύπνησε ο αρχηγός μας Βασίλης Χουλιάρας και τελειώνοντας την μια επίθεση μετά την άλλη , καταφέραμε αφού μειώσαμε αρχικά σε 4-8, να τρέξουμε στη  συνέχεια με τον Καραγεώργο στο σέρβις ένα σερί 7-0, προηγούμενοι 11-8. Η Πρέβεζα δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε σε 11-11. Ο Χουλιάρας με εντυπωσιακή επίθεση μας έδωσε προβάδισμα 12-11 και με δύο συνεχόμενα μπλοκ από τους Στόγια, Στεργιούλη φτάσαμε σε match ball 14-11. Με πλασέ η Πρέβεζα μείωσε σε  14-12, όμως δείχνοντας ψυχραιμία και βγάζοντας την τέλεια υποδοχή, ο Ντάλιας πάσαρε στον Στεργιούλη που με επίθεση τελείωσε το σετ 15-12, δίνοντας την νίκη στην ομάδα μας με 3-2 σετ.
Αρίστη η διαιτησία του κ. Γκοργκόλη από τα Γιάννενα.
Έπαιξαν για την ομάδα μας Στεργιούλης, Γουγούλας, Στόγιας, Ντάλιας, Καραγεώργος, Χουλιάρας/ Σκήπος, Λαϊνάς.
Για την ομάδα της Πρέβεζας Ρούσσος,  Γκάλιος, Καζούκας, Μπρακάϊ, Μπούτσι, Μικρώνης/ Μελίδης, Μαυρόπουλος.

Γ.Σ.ΑΡΤΑΣ – ΕΡΜΗΣ ΗΓΟΥΜΕ ΝΙΤΣΑΣ: 3 – 0 
Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημά μας, προηγηθήκαμε 8-1, περιορίζοντας τον Ερμή σε παθητικό ρόλο. Η διαφορά στα μισά έγινε διψήφια 17-7, με τον προπονητή μας να αποσύρει τους Στεργιούλη, Χουλιάρα, Καραγεώργο, βάζοντας   τους Σκήπο, Λαϊνά , Π. Σταμούλη. Ο ρυθμός μας δεν έπεσε, προηγηθήκαμε 20-11 όταν και ο Ερμής αντέδρασε, μειώνοντας σε 20-15. Η ανωτερότητά μας πάνω στο φιλέ με τον Στόγια πρωταγωνιστή που πάλι κατέβασε τα ρολά στους αντιπάλους, μας έδωσε το 1ο σετ με 25-18.
Ίδια εικόνα και στο 2ο σετ προηγηθήκαμε αρχικά 7-2, 10-4 και στα μισά αποκτήσαμε διαφορά 10 πόντων 16-6. Ο προπονητής μας απέσυρε Στεργιούλη, Καραγεώργο, Χουλιάρα βάζοντας ξανά στο παιχνίδι Σκήπο, Λαϊνά, Μπόλη, δίνοντάς τους την ευκαιρία να παίξουν μέχρι τέλος. Ο Ερμής με τους Μιχαλά, Σβεντζούρη τρέξανε ένα σερί 8-0, μειώνοντας σε 16-14. Time-out  για την ομάδα μας, να εκμεταλλευτούμε το κέντρο ζήτησε ο προπονητής μας, όπερ και εγένετο. Ο Στόγιας σαν σε προπόνηση, τέλειωσε 4 πρώτους χρόνους δίνοντας μας διαφορά ασφαλείας 7 πότων 21-14. Παρά την πίεση του Ερμή εύκολα κατακτήσαμε το σετ 25-20.
Το 3ο σετ ήταν και το πιο ανταγωνιστικό του παιχνιδιού. Σε αυτό συνετέλεσαν και η εξάδα που έβαλε στο παιχνίδι ο προπονητής μας, ξεκινώντας με ακραίους τους μικρούς  Σταμούλη Π., Σκήπο. Όπως επίσης στο παιχνίδι έριξε και τους Μπόλη, Λαϊνά, ενώ σε όλο το σετ λίμπερο έπαιξε ο Ο. Σταμούλης μαθητής Ε΄ Δημοτικού. Μέχρι τον 8ο πόντο είχαμε συνεχόμενες ισοπαλίες. Ο Ερμής μάλιστα πήρε προβάδισμα στο σκορ 9-11, αυξάνοντας την διαφορά στα μισά στους 4 πόντους 11-15.  Διαφορά που διατήρησε έως τον 20ο πόντο, προηγούμενος 16-20. Ο προπονητής μας κάλεσε time-out έριξε  στο παιχνίδι την βασική εξάδα και χωρίς κανένα λάθος, βγάζοντας ταυτόχρονα ωραίες φάσεις , κατακτήσαμε το σετ 25-20, με τρομερό 1ο χρόνο του Στόγια, τρέχοντας σερί 9-0.
Αρίστη η διαιτησία του κ. Γκοργόλη.
Έπαιξαν για την ομάδα μας: Στόγιας, Στεργιούλης, Γουργούλας, Χουλιάρας, Στεγιούλης, Ντάλιας, Ο. Σταμούλης λ./ Π. Σταμούλης, Σκήπος, Λαϊνάς, Μπόλης.
Για τον Ερμή αγωνίστηκαν οι: Κιαπές, Σβεντζούρης, Μιχαλάς, Γούλας, Κολλιάκης, Ντόκος/ Πέτσης, Μάης.
Κορυφαίος για την ομάδα μας ο Στόγιας που δεν έχει αντίπαλο στην ηλικία του και σε κάθε παιχνίδι δείχνει τις απεριόριστες δυνατότητές του. Ένα παιδί που μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και που οι ομοσπονδιακοί προπονητές να ρίξουν τα βλέμματα πάνω του. Για την ομάδα του Ερμή  καλύτερος ήταν ο Μιχαλάς.

Ο προπονητής μας Αποστόλης Πορτοβάρας συνεχάρη όλους τους  αθλητές μας, καθώς και τους Πρεβεζιάνους για την πολύ ωραία εικόνα και το όμορφο παιχνίδι. Είπε χαρακτηριστικά «συγχαρητήρια αρχικά στους αθλητές μου για την τριπλή ανατροπή στο πρώτο παιχνίδι που δείξανε πραγματικά χαρακτήρα. Συγχαρητήρια και στην ομάδα της Πρέβεζας για την άψογη κυριολεκτικά εικόνα τους. Τέτοια παιχνίδια κάνουν καλύτερους τους αθλητές και το τονίζω άλλη μια φορά πρέπει τα σωματεία να δώσουν μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη. Στο δεύτερο παιχνίδι λόγω διαφοράς δυναμικότητας χρησιμοποίησα ομάδα μέλλοντος για τουλάχιστον δύο σετ. Οι μικροί δείξανε καλά στοιχεία και στο χέρι τους είναι να γίνουν καλοί αθλητές στο μέλλον. Συγχαρητήρια βέβαια και στην ομάδα του Ερμή που δίνει πάντα το παρόν στα μικρά πρωταθλήματα που μαζί με την ομάδα της Πρέβεζας, τον Πανηπειρωτικό και τον σύλλογό μου είμαστε τα μοναδικά σωματεία που επενδύουμε στις μικρές ηλικίες.

 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα