fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟμόφωνα αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στη Marfin

Ομόφωνα αθώοι οι δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση στη Marfin

Στη δίκη για την τραγωδία με τρεις νεκρούς στη Μαρφίν, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο εξέδωσε την ετυμηγορία του κρίνοντας αθώους τους δυο κατηγορούμενους, τον Θοδωρή Σίψα και τον Παύλο Ανδρεάδη.

Κάνεις από τους αυτόπτες μάρτυρες δεν τους αναγνώρισε ως εκείνους που πετάξαν τις μολότοφ στην τράπεζα και στον Ιανό. Αυτός ήταν και ο λόγος της διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελία πριν από τρία χρόνια με αποτέλεσμα η διαφωνία να λήξει με βούλευμα που άφηνε τους δυο κατηγορούμενους ελεύθερους με όρους.

Νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή τους τονίζοντας για τον Σίψα ότι δεν υπάρχουν σοβαρές και ικανές ενδείξεις για να οδηγήσουν στην ενοχή του.

Την ίδια απαλλακτική πρόταση είχε και για τον κατηγορούμενο για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, Παύλο Ανδρεάδη ή Άντρεβ για τον οποίο επισήμανε ότι δεν βρισκόταν ούτε καν στην πορεία την επίμαχη ημέρα.

Στις απολογίες τους οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν κάθε σχέση με την κατηγορία με τον Σίψα ιδιαίτερα φορτισμένο να λέει:
«Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Δηλώνω αθώος. Εχω καταδικάσει την επίθεση στην τράπεζα Μαρφίν από το 2011. Ως άνθρωπος που αγωνίζεται για τη αντιεξουσία και την ελευθερία δε θα μου επέτρεπα να κάνω αυτό για αυτό που κατηγορούμαι» είπε στην έναρξη της απολογίας του ο Θόδωρος Σίψας επισημαίνοντας, με εμφανή τη συγκινησιακή φόρτιση και προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

Ο κατηγορούμενος, διανομέας τροφίμων, περιέγραψε στην απολογία του βήμα βήμα το δρομολόγιο που ακολούθησε εκείνη την ημέρα από την στιγμή που άφησε την μοτοσυκλέτα του στο Πεδίο του Αρεως μέχρι και την ώρα που προσήχθη από τους αστυνομικούς την ώρα που βρισκόταν στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου στα Εξάρχεια.

«Ξεκίνησα από το Πεδίο του Αρεως όπου άφησα και τη μοτοσυκλέτα μου. Προχώρησα προς την οδό Πατησίων για να πάω στο Σύνταγμα. Σοκαρίστηκα με τον όγκο του κόσμου που υπήρχε εκείνη ημέρα(···) Οταν αντιλήφθηκα καπνούς στην οδό Σταδίου, σταμάτησα να δω τι συμβαίνει στην τράπεζα Μαρφίν. Κάποια στιγμή ανέβηκα στο πεζοδρόμιο
άκουσα να φωνάζουν και να ζητάνε βοήθεια και να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από το κτίριο. Εβλεπα κόσμο με μπουκάλια νερού να προσπαθεί να σβήσει φωτιά και αργότερα άκουσα να πέφτουν δακρυγόνα. Και τότε επειδή κατάλαβα ότι θα έρθουν και θα πλησιάσουν τα ΜΑΤ κατέβηκα προς το πεζοδρόμιο και προχώρησα προς το Σύνταγμα» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Ο 34χρόνος υποστήριξε πως εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε πως θα μπορούσε να βοηθήσει τους υπαλλήλους της τράπεζας Μαρφίν να βγουν ωστόσο όπως τόνισε δεν αντιλήφθηκε ότι κινδύνευε η ζωή τους.

Εισαγγελέας: Πόση ώρα μείνατε κοντά στο κτίριο της Μαρφίν;
Κατηγορούμενος: Εμεινα ένα με δυο λεπτά εκεί
Εισαγγελέας: Τότε ποια ήταν προσπάθεια να βοηθήσετε;
Κατηγορούμενος: Είπα ότι σκέφτηκα να τους βοηθήσω. Σκέφτηκα ότι θα έρθουν να μας επιτεθούν Ματ και κατέβηκα στο οδόστρωμα. Δεν είχα καταλάβει ότι κινδυνεύουν ζωές.

Σύνεδρος εκ των αριστερών: Αναφέρεται πως έξω από κατάστημα ήταν κάποιος φίλος σας;
Κατηγορούμενος: Οχι μόνος μου ήμουν
Σύνεδρος εκ δεξιών: Εσείς ανήκετε στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Μάθατε τι είχε γίνει; Ποιοι μπορεί να είναι; Από χώρο αυτόν ή είχαν παρεισφρήσει άλλα άτομα;
Κατηγορούμενος: Η άποψη που υπήρχε ήταν ότι είχε παρεισφρήσει άλλος κόσμος.
Σύνεδρος εκ δεξιών: Και τι κόσμος είναι αυτός ;
Κατηγορούμενος:  Μπορεί να είναι φίλαθλοι, μεθυσμένοι, οτιδήποτε…

Ο Θόδωρος Σίψας κατέληξε: «Όταν έλαβα γνώσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζω ήταν το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Εγώ πήγα να βοηθήσω και τώρα με κατηγορούν για κάτι που δεν έχω πράξει και μάλιστα για ένα τόσο βαρύ έγκλημα».

Κάθε σχέση με την πορεία της 5ης Μαΐου 2011 αλλά και τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν εκείνη την ημέρα αρνήθηκε στην απολογία του ο ηλεκτρολόγος Παύλος Ανδρεάδης η Αντρέεβ ο οποίος κατηγορείται για τον εμπρησμό του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

«Από πρώτη στιγμή αρνήθηκα την κατηγορία διότι δούλευα στον Διόνυσο εκείνη την ημέρα. Επειδή ήταν η γιορτή της μητέρας μου θυμάμαι κατά 90% τι έκανα» ανέφερε.
Πρόεδρος: Πώς αστυνομία έφτασε σε εσάς;
Κατηγορούμενος: Αυτό δεν το ξέρω, η αστυνομία το ξέρει
Πρόεδρος: Ανήκετε σε κάποιο χώρο;
Κατηγορούμενος : Οχι σε κανένα. Έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα για τι κατηγορούμαι

«Συλλυπητήρια στους συγγενείς των δυο θυμάτων. Θα ήθελα να βρεθούν οι πραγματικοί ένοχοι» ανάφερε, κλείνοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος.

 

 

 

πηγή

- Advertisement -

Τελευταία Νέα