fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΟι τέχνες των παιχνιδιών και της εμψύχωσης, ως μοχλοί οικονομικής ανάπτυξης

Οι τέχνες των παιχνιδιών και της εμψύχωσης, ως μοχλοί οικονομικής ανάπτυξης

Οι δεσμοί των παιχνιδιών (gaming) με την εμψύχωση (animation) βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίας “Let’s talk about games and animation: Επαγγελματίες και νέοι μιλούν για τις προκλήσεις και προοπτικές δυο καινοτόμων επαγγελμάτων”, στο πλαίσιο του spoudasefest.

“Για εμάς, τα games και το animation δεν είναι μόνο fun, αλλά και serious business. Είναι τομείς με ταχύτατη ανάπτυξη και δυναμική, που παράγουν εξαγώγιμα προϊόντα και για αυτό στόχος μας είναι να αποκτήσουν κεντρική θέση στην οικονομία”, είπε στον χαιρετισμό του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και Διά Βίου Μάθησης, Παυσανίας Παπαγεωργίου, επεσήμανε ότι η συνέδρια αποτελεί την πρώτη από σειρά εκδηλώσεων που εντάσσονται στην Εθνική Στρατηγική για η Νέα Γενιά, που επικυρώθηκε πρόσφατα από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ).

“Ξεκινάμε με κάτι σύγχρονο, που απασχολεί τους νέους. Απώτερος στόχος της Στρατηγικής, είναι να εξαχθούν συμπεράσματα που θα βοηθήσουν το υπουργείο Παιδείας στην αλλαγή ή και τη δημιουργία νέων προγραμμάτων σπουδών”, πρόσθεσε.

Στη συνεδρία “Let’s talk about games and animation”, που πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό των δυο γενικών γραμματειών, νέοι, φοιτητές και σπουδαστές συνομίλησαν με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κλάδο των video games και του animation, έμαθα για τη δουλειά τους και περιηγήθηκαν στα μονοπάτια των δυο καινοτόμων επαγγελμάτων.

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι Άγγελος Ρούβας (σκηνοθέτης ταινιών animation, ερευνητής), ο Γιώργος Νικολόπουλος (σκηνοθέτης ταινιών animation), ο Τάσος Φλάμπουρας (σύμβουλος σε θέματα του game industry), ο Αναστάσιος Κωνσταντόπουλος (freelance consultant) και η Ρένια Παπαθανασίου (VR Developer, Managing Director – Co-Founder της εταιρείας ViRA Virtual Reality Applications).

Από τα όσα ειπώθηκαν, έγινε ξεκάθαρο ότι η σύνδεση των games και του animation είναι πολύ στενή και αποτελούν δύο τομείς που προσφέρουν πολλές ευκαιρίες στο εξωτερικό, αλλά και στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό κυρίως λόγω της εξέλιξης των δυο επαγγελμάτων και των ευκαιριών εκμάθησης και απόκτησης τεχνογνωσίας. Στην Ελλάδα, κυρίως επειδή απλώνεται “πεδίο δόξης λαμπρό”, αφού βρίσκονται σε στάδιο που αφήνουν χώρο στους νέους επαγγελματίες να ασχοληθούν και να αναπτύξουν τις ιδέες τους.

Το spoudasefest, διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τις 19 έως τις 20 Μαΐου 2018, στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων και είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση, στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μια μεγάλη έκθεση από ελληνικά πανεπιστήμια και κολέγια, διαλέξεις και εργαστήρια σε θέματα που απασχολούν τους νέους, όπως οι smart cities, τα bitcoins, το digital marketing, ενώ επαγγελματίες θα παρέχουν συμβουλές, μεταξύ άλλων για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου και την αξιολόγηση βιογραφικού.

Πηγή

 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα