fbpx
Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κατά του ΕΟΔΥ

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κατά του ΕΟΔΥ

Η κακή διαχείριση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία, από τις αρχές, φαίνεται και στις δηλώσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.

Ο κ. Καχριμάνης είπε ορθά-κοφτά ότι ο ΕΟΔΥ, ο επίσημος δηλαδή, δημόσιος φορέας που διαχειρίζεται την κρίση, λέει ψέματα σε ό,τι αφορά τα κρούσματα στην Ήπειρο.

«Τα στοιχεία για τα κρούσματα κορωνοϊού που μέχρι χθες ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την Ήπειρο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» είπε σε δηλώσεις του.

Συμπλήρωσε ότι «ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να κατανέμει τα κρούσματα όχι στον τόπο που εντοπίζονται, αλλά στην περιοχή αρχικής έκδοσης της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του ΑΜΚΑ».

Ο κ. Καχριμάνης είπε ακόμα ότι «από την ενημέρωση που υπάρχει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δεν προκύπτει κάτι σοβαρό στην Ήπειρο» για τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες, «εκτός μιας περίπτωσης, που προέκυψε από άτομο που πέρασε από διάφορους φορείς ανά την Ελλάδα και την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν ιχνηλάτηση».

Βέβαια, αυτή την ενημέρωση την έχει μόνο ο περιφερειάρχης και όχι οι πολίτες, για τους οποίους, η επίσημη ενημέρωση είναι αυτή που αποφασίζουν ο ΕΟΔΥ και οι υγειονομικές περιφέρειες.

Γίνεται κατανοητό ότι υπάρχει ξανά κενό, με ευθύνη των αρχών.

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι «με την Πολιτική Προστασία και τις Διευθύνσεις Υγείας κάνουμε εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Τέτοια ιχνηλάτηση δεν έχει γίνει πουθενά. Αν εμείς είχαμε επιφορτισμένη αυτή την αρμοδιότητα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα»,  συμπλήρωσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Κατηγόρησε επίσης τον ΕΟΔΥ ότι αρνείται να επιτρέψει στην Περιφέρεια Ηπείρου να ενημερώνει για τα κρούσματα, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της Ηπείρου και το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Βέβαια, η Περιφέρεια είχε ανακοινώσει πριν μια εβδομάδα ότι «κατόπιν ενεργειών», η ενημέρωση θα γίνεται από αυτήν, αλλά αυτή είναι άλλη μια ένδειξη της ασυνεννοησίας και της κακής διαχείρισης της κατάστασης.

Ο περιφερειάρχης σύστησε ηρεμία: «Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι και να μην ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν».

Επίσης, «εστίασε» το πρόβλημα και αυτός, στη νεολαία και «ειδικά όσοι συμμετείχαν σε πάρτι στη Μύκονο ή σε άλλα μέρη», καλώντας τους «να σεβαστούνε τον τόπο και τους ηλικιωμένους».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας εγκαινιάζει την λειτουργία του

Με καθυστέρηση σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η Δημοτική Αρχή, μετά από έξι συνεχόμενες παρατάσεις που δικαιούνταν από τον Νόμο ο...

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου “Νικόλαος Σκουφάς”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου "Νικόλαος Σκουφάς" ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθούν με επιτυχία,τον Απρίλιο του 2023, οι θεατρικές...

Πρέβεζα: Αρχίζει σήμερα το Jazz Festival

Το Preveza Jazz Festival , ο μουσικός θεσμός που φέτος κλείνει 21 χρόνια θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πρέβεζα στις 26,27 και 28 Μαΐου...

Ελλάδα: Αυτά είναι τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, στο Προεδρικό...